Великолепният век Кьосем (Muhteşem Yüzyıl Kösem) №4

• 164 532
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
Превод на фрагмана:

Мурад:
Аз, Мурад.
Син на Султан Ахмед.
Роден от Валиде Кьосем Султан.

Възкачил се на престола в детска възраст,
и поел бремето на властта на плещите си.
Мурад, чийто щит са твърдостта и жестокостта.

Мурад: Аз, Султан Мурад Хан! Единственият владетел на Османската империя!

Синан Паша: Султан Мурад желае да бъде един истински Падишах на Османската империя. Но, докато Кьосем Султан е жива, това е невъзможно.

Шейх:Това е война, в която трудностите и грешките са неприемливи.

Мурад: Законът е следният! С моята абсолютна воля и указ - в качеството си на истински и единствен владетел, слагам край на регентството на майка ми Валиде Кьосем Султан.

Кьосем: От 30 години съм в този дворец. До сега никога от никого не съм се страхувала, няма и да се страхувам!

Мъж: В ръцете на принцеса Фарйа има много важно писмо. Трябва да й го вземем.

Мъж: Фарйа... е един убиец.

Мурад: Боже, дай ми сила. Дай ми сила, за да мога да доминирам над тираните, които преследват и измъчват невинни!

Благодаря за превода.  newsm10

Много се надявах някоя БГ телвизия да купи сериите, но йок.  newsm11

# 601
  • София
Скрит текст:
Превод на фрагмана:

Мурад:
Аз, Мурад.
Син на Султан Ахмед.

Синан Паша: Султан Мурад желае да бъде един истински Падишах на Османската империя. Но, докато Кьосем Султан е жива, това е невъзможно.

Мурад: Законът е следният! С моята абсолютна воля и указ - в качеството си на истински и единствен владетел, слагам край на регентството на майка ми Валиде Кьосем Султан.

Кьосем: От 30 години съм в този дворец. До сега никога от никого не съм се страхувала, няма и да се страхувам!

Мурад: Боже, дай ми сила. Дай ми сила, за да мога да доминирам над тираните, които преследват и измъчват невинни!

Нова ТВ го е купила и затова във VBOX-а спряха преведените серии.

# 602
Скрит текст:
Превод на фрагмана:

Мурад:
Аз, Мурад.
Син на Султан Ахмед.

Нова ТВ го е купила и затова във VBOX-а спряха преведените серии.

Всички серии или някоя конкретна част?

# 603
Доколкото зная, 13 - те епизода си стоят, триеха следващите, които се качваха. Не зная дали от Нова са го купили, но аз не мога да ги чакам неизвестно колко години, докато се наканят да го излъчат. Гледах и ще гледам с руските субтитри.

Търпението ми е по отношение само на продуцентите, нямам избор, освен да се въоръжа с огромно количество... ooooh!

Ето, и героите от ВВ така очакват новия сезон на ВВК Mr. Green

# 604

Нещо хубаво за днес..

# 605
  • София
Още от фотосесията на Фарах за InStyle плюс видео зад кадър

# 606
 Grinning

"Великолепният век - Кьосем" започва на 18 ноември в 20 ч. Peace Peace Peace
Справка в "Теленовелас Новини....Успех! bouquet

# 607
  • София
Силахтар Мустафа Паша

Мурад: Ние върнахме от ръба на смъртта много хора, и излязохме на много бунтове заедно. Денят, който чакахме е напът да се роди. Готов ли си, Силахтар?

Силахтар: Аз съм под ваше командване, докато не пролея и последната си капка кръв.
Нека бъда пожертван за нашата цел, Господарю!

# 608
Много, много найс. Simple Smile

# 609

Боздугани, използвани от Мурад IV. Всеки тежи 14 кг, с един удар е убивал предатели и бунтовници.

Автобусна спирка в Шишли, Истанбул. На преден план е журналистът Али Ейюбоолу

# 610
  • София
Хаха, какви модерни спирки.  Laughing Laughing 

Нови промо снимки

Фарах в преследване на отмъщение...

# 611
Когато започна ВВК, продуцентите обявиха, че сериала няма да има нищо общо с предшественика си.Гледайки треилърите на 2 сезон обаче, имам чувството, че ще си гледаме отново Великолепният век, просто в друга епоха и нови герои.Лично аз се надявам да гледаме ВВ:продължението, а не ВВК: продължението, защото видяхме вторият каква гледаемост показа.Според мен най-голямата слабост на 1 сезон беше, че действието се претупваше прекалено бързо и някак си не видях кой знае каква актьорска игра, каквато имаше във Великолепният век...Имах чувството, че играеха просто защото така им е казано, а не защото наистина преживяваха героите си.Дори Берен( която наистина е много красива  Mr. Green ) не показа кой знае какво от към актьорска игра(същото се отнася и за Хюлия Авшар, между другото  Mr. Green ).Сега ще видим какво ще излезе от новия актьорски състав, стискайте палци да е читав.

# 612
Благодаря за снимките. Аз лично се надявам да има повече темпо отколкото в първия сезон. Simple Smile

# 613
  • София
Слабостта на Кьосем не беше в актьорската игра, а в сценария и режисурата. От нито един от избраните актьори не видях слаба актьорска игра. Единствено Берен в първата част на сезона, но след 20 еп., та до края, успя да компенсира с наистина силна игра.

Новият актьорски състав е повече от читав. От по-голямата част не съм гледала никъде единствено Лейля Ферай и момчетата, на които са поверили ролите на младите принцове. Нургюл, Метин, Фарах, Аслъ, Джанер Джиндорук... всичките се раздават на макс в ролите си. Едже Чешмиоллу също е страшно талантлива.

Ще изчакаме и ще видим, малко остава. Но притеснения за актьорската игра и режисурата нямам никакви. Те са единствено в сценария. Дано пък вземе Шахин приятно да ни изненада.  Laughing

Фарйа - Нито наложница, нито Султанка

# 614
  • София
Хасеки Айше Султан

Айше: Господарю.

Мурад: Моя Айше.

Айше: Скъпи мой, моля те знай, че каквото и да направиш то е най-доброто. Ще бъда винаги до теб, както съм винаги до нашите деца. Всички ще видят и ще приемат, че тази държава има само един Падишах. И това е Султан Мурад Хан.

Айше: Вече започва нашата ера!

Общи условия

Активация на акаунт