Великолепният век Кьосем (Muhteşem Yüzyıl Kösem) №4

• 163 453
  • 741
  •   1
Отговори
# 705
Според мен това е най-добрата версия на ВВ. Поне за сега изглежда най-добре поддържана, освен някои сцени, които са смехотворни. Но ще видим как ще се развие историята и дали ще стане по-интересно или не. newsm10
Отностно актьорите независимо дали ми харесват или не, мисля че са подходящи за героите, които представят. Разбира се Метин най го виждам като Мурад.  moresmile
А рейтинга е малко плашещ. Надявам се да не го спрат би било много неприятно.  newsm45

# 706
  • София
Малко трудно се ориентира човек с новите декори, но са красиви.

Още от красивите костюми на султанките

Фурията Кьосем в синьо

Тази рокля на видеото ми излиза синя, на гифчетата черна...

# 707
Мерси Зарани.  Hug
Съгласна съм, че са красиви. Simple Smile

Няколко снимчици и от мен:

И знам, че не е нова тази снимка, но много ме радва:

# 708
  • София
Valide-i Muazzama

Mr. Green  Laughing

Кеманкеш Мустафа Паша (Kemankeş Mustafa Pasha) - Велик Везир на Османската империя от 23 декември 1638 до 31 януари 1644. Тоест, до смъртта си.  Whistling  Очевидно на всички Велики везири съдбата им е една и съща.

Знам, че на Уикипедия не може много да се вярва, щом стане дума за епизодите на даден сериал, но в страницата на сериала там броят на сериите са отбелязани като 30, с финал на 9 юни 2017-та. 9-ти юни е петък. Би било много хубаво да е вярно. Така и ние ще можем да го изгледаме на спокойствие, без да треперим, че може всеки момент да го спрат, въпреки обещаният пълен сезон.

# 709
zarani,явно везирите не четат историята ,иначе нямаше да заемат този пост Joy

# 710
  • София
Великолепният век Кьосем - втори фрагман за епизод 3/33

Фарйа: Поверих живота си на Вас, и... нямам никакво съмнение, че ще ме закриляте, но...
Айше: Колко е красиво!
Глас: Подаръкът за принцеса Фарйа от Господаря ни, султанке.
Айше: Проклета да си! Върви си от този дворец!
Айше: Тази жена е убиец! Тази жена е предател!
Мурад: Ти ме предаде, Айше! Ти ме предаде! Ще си платиш за това!
Силяхтар: Непосредствената близост до Кьосем Султан е трудна. Властта й има магическа сила върху хората, кара ги да попаднат под нейното влияние.
Кеманкеш: Няма да попадна под ничие влияние.
Кьосем: Играят си с Османската империя. Ние ще развалим тази игра!

zarani,явно везирите не четат историята ,иначе нямаше да заемат този пост Joy
Ами.  Laughing  
Имали са доста примери, но властта опиянява.  Tired

п.п. Епизодът в петък ще започне без йозет.

# 711
Чудех се да пиша ли, да не пиша ли. От мнооого време не съм се обаждала, но стриктно ви следя, дори и лятото, когато всичко беше в покой, всеки ден преглеждах темата за новини от вас.
Първите два епизода не ме впечатляват. Ама хич.  Sad Султанките красиви, та прекрасиви и са единственото, което радва окото ми. Новата Кьосем ми е странна и не мога да свикна, все чакам Берен, макар че Нюргюл е много красива и я харесах още от Моят твой живот. Прекрасна жена! Играе много добре и излъчва величието, което излъчваше Хюлия като Сафие. Ще се напасна и към нея, няма как. Особено ако продължават да я обличат толкова красиво.  Heart Eyes
Султанките също ги харесвам, особено Геверхан. Актрисата още от Мелодията на сърцето ми е на сърце. Laughing Все ревливи роли и дават обаче. Чаровна е и Атике. Обаче имам питане - какво стана с Айше, най-голямата?
Принцовете ми бледнеят, Касъм ми иде да го ударя с обувката си през екрана. Дразнещ ми е както вътрешно, така и външно. Ибрахим също не впечатлява, интересно ми е как ще полудее. Баязид е май че най-добре.
Султанът. Ех, красив мъж, но всичко в него ми казва едно - луд. Погледа му е на умопобъркан, от сега. Какви са тези битки, тези убийства. Имам чувството, че е като онази владетелка, която се поддържала млада с кръв на девойки, та и неговата работа. Голяма черна нинджа се извъди Мурад, мушка с меча и хвърля от крепости наред.  Grinning Ако стигне сериалът до края ще пасне добре на лудия си образ.
Айше султан - красива жена, но глупава. Това ми я избледнява като образ, просто се слива със стените.
Фарйа - много бойна бе, направо принц е, не принцеса.  Laughing Пасват си със султана и както каза някой - добре е тя, че да има какво да се случи.
Харемът - кокошарник, ама повече от всякога. Лалезар калфа обаче е много забавна.
Декорът - и мен ме дразни ужасно много. Бива, бива да е променен ама чак пък така. Докарват го да е като райско място, но и аз трудно се ориентирам с тези открити тераси, нови стълбища, крепостни стени и какво ли не. Бях свикнала с покоите на Валиде султан и тези на султана, за какво им трябваше да ги променят не се знае.
Действието ми се губи, нищо не се случва, седя си по два часа и се чудя как да не заспя. Ако смятат така бавно и славно да вървят до никъде няма да я докарат и накрая пак ще претупват нещата, а не ми се ще да гледам отново това. Дано стане по-интересно, че и рейтингите да се вдигнат. Яд ме е много, че изпускат най-хубавите години на Кьосем и разбира се - управлението на Ибрахим и сблъсъка с Турхан. Когато разбрах за продължението миналата година очаквах да го съсредоточат наистина само върху Кьосем, а те ме разочароват. За да угодят на държавата си, която не приема, че години наред са я управлявали жени.  Crossing Arms Кьосем е много по-значителна част от историята отколкото Мурад, не че нещо.
Иии изписах цял роман, извинявам се.  Ама като тръгнах с размислите, че не можах да се спра.. Grinning
А на вас - благодаря за всичката информация, която давате и за прекрасните снимки и гифчета, които ми радват очите всеки път като отворя темата.  Heart Eyes Hug

# 712
Благодаря ви за споделеното! Пишете, пишете, че да не прескочим в новата година със стара тема. Laughing Laughing

За декорите - и аз често се "губя" из двореца, но ВВ започна през 1520 - 21 г., от тогава измина повече от век. Нормално е следващите поколения да обновяват дома си, да го обзавеждат с модерни мебели.

Зари, благодаря за фрагмана! Много глупава Айше, повтаря грешките на предишни султанки.

# 713
Чудех се да пиша ли, да не пиша ли. От мнооого време не съм се обаждала, но стриктно ви следя, дори и лятото, когато всичко беше в покой, всеки ден преглеждах темата за новини от вас.
Първите два епизода не ме впечатляват. Ама хич.  Sad Султанките красиви, та прекрасиви и са единственото, което радва окото ми. Новата Кьосем ми е странна и не мога да свикна, все чакам Берен, макар че Нюргюл е много красива и я харесах още от Моят твой живот. Прекрасна жена! Играе много добре и излъчва величието, което излъчваше Хюлия като Сафие. Ще се напасна и към нея, няма как. Особено ако продължават да я обличат толкова красиво.  Heart Eyes
Султанките също ги харесвам, особено Геверхан. Актрисата още от Мелодията на сърцето ми е на сърце. Laughing Все ревливи роли и дават обаче. Чаровна е и Атике. Обаче имам питане - какво стана с Айше, най-голямата?
Принцовете ми бледнеят, Касъм ми иде да го ударя с обувката си през екрана. Дразнещ ми е както вътрешно, така и външно. Ибрахим също не впечатлява, интересно ми е как ще полудее. Баязид е май че най-добре.
Султанът. Ех, красив мъж, но всичко в него ми казва едно - луд. Погледа му е на умопобъркан, от сега. Какви са тези битки, тези убийства. Имам чувството, че е като онази владетелка, която се поддържала млада с кръв на девойки, та и неговата работа. Голяма черна нинджа се извъди Мурад, мушка с меча и хвърля от крепости наред.  Grinning Ако стигне сериалът до края ще пасне добре на лудия си образ.
Айше султан - красива жена, но глупава. Това ми я избледнява като образ, просто се слива със стените.
Фарйа - много бойна бе, направо принц е, не принцеса.  Laughing Пасват си със султана и както каза някой - добре е тя, че да има какво да се случи.
Харемът - кокошарник, ама повече от всякога. Лалезар калфа обаче е много забавна.
Декорът - и мен ме дразни ужасно много. Бива, бива да е променен ама чак пък така. Докарват го да е като райско място, но и аз трудно се ориентирам с тези открити тераси, нови стълбища, крепостни стени и какво ли не. Бях свикнала с покоите на Валиде султан и тези на султана, за какво им трябваше да ги променят не се знае.
Действието ми се губи, нищо не се случва, седя си по два часа и се чудя как да не заспя. Ако смятат така бавно и славно да вървят до никъде няма да я докарат и накрая пак ще претупват нещата, а не ми се ще да гледам отново това. Дано стане по-интересно, че и рейтингите да се вдигнат. Яд ме е много, че изпускат най-хубавите години на Кьосем и разбира се - управлението на Ибрахим и сблъсъка с Турхан. Когато разбрах за продължението миналата година очаквах да го съсредоточат наистина само върху Кьосем, а те ме разочароват. За да угодят на държавата си, която не приема, че години наред са я управлявали жени.  Crossing Arms Кьосем е много по-значителна част от историята отколкото Мурад, не че нещо.
Иии изписах цял роман, извинявам се.  Ама като тръгнах с размислите, че не можах да се спра.. Grinning
А на вас - благодаря за всичката информация, която давате и за прекрасните снимки и гифчета, които ми радват очите всеки път като отворя темата.  Heart Eyes Hug

namelessdess  ,,Аз пък да попитам Турхан ли беше,дето,ще удуши Кьсем?

# 714
Нямам търпение за трета серия. Мисля, че ще стане още по-интересно.  smile3521

Последна редакция: ср, 30 ное 2016, 01:09 от Angelistic

# 715
  • София
Пишете, пишете, че да не прескочим в новата година със стара тема. Laughing Laughing
Е, чак до там няма да се стигне.  Laughing  Новата тема ще дойде преди новата година. Ако сме бързи, още тази вечер.  Joy

Много глупава Айше, повтаря грешките на предишни султанки.
И тя не е чела историята.  Mr. Green  Laughing

Цитат
Ако стигне сериалът до края...
Той, че ще стигне, ще стигне, въпросът е кога ще е. Без финал няма да го оставят, това е сигурно.

Айше - най-голямата дъщеря на Кьосем навярно е омъжена за някой паша, затова не я виждаме. А може и да не я видим, че ще са много две Айшета. Другата дъщеря - Фатма, все си мисля, че е по-вероятно нея да ни покажат.

Да, по заповед на Турхан е удушена Кьосем. Тоест била е по-бърза и по-добре си е оплела кошницата.  Laughing Laughing

# 716
  • София
Великолепният век Кьосем - трети фрагман за епизод 3/33

Мурад: Не е ясно кой е приятел, и кой враг.
Гевхерхан: Абсолютно никой не може и няма да те нарани.
Гевхерхан: Селим!
Атике: Искам да се омъжа за човек, когото ще избере не майка ми, а сърцето ми.
Кьосем: Докато аз съм жива, тронът е твой!
Мурад: Тронът и без това е мой, майко.
Жена: Майка ви е в ръцете на принц Ишвант, животът й зависи от вас. Това е единственият път към спасението на майка ви.
Фарйа: Ще направя всичко, за да спася семейството си - точно като вас.
Мурад: Стража!

# 717
Мерсииии!!! ❤❤❤

# 718
Зари, благодаря за фрагмана bouquet Има резюме за еп. 33, но ще те чакаме... когато можеш. И снимки

Останалите са
  Т У К

# 719
  • София
Ето резюмето:

Великолепният век Кьосем: Мурад е разтърсен от всички предателства - епизод 3/33, резюме

Когато Султан Мурад научава, че Фарйа е отпратена от двореца, той незабавно отива да я върне обратно. Хората на папата залавят Фарйа. Султан Мурад мисли, че Кьосем е планирала това и се изправя пред нея. Тайната на Айше Султан е разкрита. Йерусалимските рицари имат предложение към Фарйа. Султан Мурад решава да поеме на поход. Приклещена между ума и сърцето, Фарйа взема решение. Султан Мурад връща обратно Фарйа от двореца в Юскюдар в основния дворец. Но хората на папата пресичат пътя на Фарйа и тя попада я техните ръце. Научавайки това Султан Мурад тръгва след тях.

При завръщането на Султан Мурад в двореца, той търси сметка от Кьосем Султан. Разбира, че Кьосем няма нищо общо с хората заловили Фарйа. Айше Султан крие от всички, че е отговорна за залавянето на Фарйа. Но Султан Мурад разбира за това предателство от някой напълно неочакван. Султан Мурад и Айше застават един срещу друг.

Принцът на Трансилвания, принц Ишвант, изпраща на Султан Мурад писмо напоено с отрова. Получил писмото Султан Мурад решава да поеме на поход. Йерусалимските рицари имат предложение към Фарйа касаещо Султан Мурад. Принцесата или ще направи това, което те искат или ще убият майка й. Фарйа е принудена да вземе трудно решение.

Общи условия

Активация на акаунт