ВТОРИ клас... иии Ваканция! - 7 тема

• 60 112
  • 744
  •   1
Отговори
# 405
Kodable и Lightbot - може да се видят уроци в Youtube.

# 406
  • Sofia
Ето нашия списък с книги за лятото.

№ 4 е четена
№ 6 чете в момента

Последна редакция: чт, 26 май 2016, 19:38 от Morena

# 407
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
само Алиса не сме чели  Blush
гледал е филмче, но това не се брои  Peace

# 408
  • София
катиАБВ, не програмират на паскал, както ние едно време в университета  Laughing
програмират с блок команди
например за да се стигне от т. А до т. Б и да се построи къща трябва:
команда крачка напред х 2
команда взриви скалата
команда вземи камъка
команди напред/наляво/надясно до достигане на зоната за строеж
ако: зоната, през която се минава е река то:
построй мост от дърво; ако е лава - мост от камък...
и така нататък  Blush командите са като блокчета и само ги слагат в някаква последователност. ако са работили правилно, накрая на "изпълни" трябва да са изпълнили заданието, ако не - връща ги в началото Peace
луси е дала линкове към такива игри  Peace

А. Ясно. Аз се надявах на "C", но в краен случай и на basic бих кандисала - но за пиасне на блок-схеми май не съм склонна да плащам, това го правим и у дома с учебните тетрадки...
Благодаря!

# 409
  • София

Алиса аз съм му чела преди години, Карлсон му беше скучен... не знам, може пък и да не е бил правилния момент. Андерсен едва ли ще му дам / препоръчам да чете преди гимназията, приказките на Ран Босилек... не знам, нямам ги от много години. Приказките по телефона ги имам, но се съмнявам, че би ги прочел - а Тошко Африкански, за мой най-голям срам, аз самата не съм чела - ами, никога не съм я имала.

# 410
Ето нашия списък с книги за лятото.

№ 4 е четена
№ 6 чете в момента

Днес имахме Рс по повод зеленото училище. Класния ръководител каза, че списъка ще е дълъг като миналата година, не е задължителен целия, но поне 7 книжки от него и другото по желание. Laughing

# 411
Всичките ги имаме от каката, само да ги открия.
Ако не ви се чете "Тошко Африкански", слушайте я: https://www.youtube.com/watch?v=S0IYoYv0AHo
Ето и "Приказки по телефона": https://www.youtube.com/watch?v=ZSEW2sLsPZI
Това ме подсети как имах страшно много приказки на плочи и ги слушах на грамофон - в древността.  Simple Smile

# 412
Отивам аз да ровя по шкафовете на щерката за тези книги, а тя веднага започва да протестира: "Стига си ми ровила, ще ми разбуташ нещата, изобщо не съм ги чела и ги нямам тези книги за Аничка и Точко!"
(съвсем ги обърка Антон и Точица с Ането и Тошко).  

Последна редакция: пт, 27 май 2016, 08:17 от Анонимен

# 413
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Всичките ги имаме от каката, само да ги открия.
Ако не ви се чете "Тошко Африкански", слушайте я: https://www.youtube.com/watch?v=S0IYoYv0AHo
Ето и "Приказки по телефона": https://www.youtube.com/watch?v=ZSEW2sLsPZI
Това ме подсети как имах страшно много приказки на плочи и ги слушах на грамофон - в древността.  Simple Smile

на грамофончето има много радиотеатри за младия слушател, детски мюзикъли, приказки... озвучени от големите артисти от миналото Blush

имаме към 12 часа записи и всички слушаме, като тръгнем на път

# 414
Ехаа, мерси много! Simple Smile
Не съм знаела за този сайт!

# 415
  • Sofia
Оо, Грамофончето го ползваме и ние. Simple Smile
Както и аудио приказките в ютуба и ви бокса.
А в ютуба има и епизоди на "Приказки за физиката" и "Приказки за астрономията".

Последна редакция: чт, 26 май 2016, 23:47 от Morena

# 416
Вашите деца гледат ли ги?

# 417
  • Варна
Привет Simple Smile Аз съм в командировка и нямам много време за форума, но днес нали е петък - позволих си да си пия кафето с вас Simple Smile
Моренка, видях списъка ви и се изненадах - при нас "Приказки по телефона" бяха за след първи клас... Странно ми е как решават коя книга кога да се чете. Мислех, че е според програмата по четене, нали там разглеждат откъси от произведенията, които са четени през лятото. Може и да греша. newsm78
А "Тошко Африкански" май е време да я купим и ние. Врънка ме от 3 години за нея, обаче аз имам спомен, че се учи в училище и все отлагах, но ето - моментът назря Simple Smile
Скрит текст:
В детските си години пеех в хора към операта и това беше първата опера за деца, в която участвах. Като разбра, веднага реши, че трябва да четем книжката, но ми се искаше сама да си я прочете, "когато му дойде времето".
При нас разбрах, че учебниците се събират поетапно, т.е. всеки ден си носят нещата по програма и предават учебниците на госпожата след края на съответния час. Отделно учителката е инициирала събиране на изписани тетрадки и помагала, които да се предадат за вторични суровини. Все повече я харесвам тази жена!  bouquet

# 418
  • Sofia
Вашите деца гледат ли ги?
На моята още не съм ги предложила, може би на 9-10г. ще опитам.
Аз си ги свалям, че я ги има, я не докато им дойде времето у нас, та затова и споделих информацията тук.

Моренка, видях списъка ви и се изненадах - при нас "Приказки по телефона" бяха за след първи клас... Странно ми е как решават коя книга кога да се чете. Мислех, че е според програмата по четене, нали там разглеждат откъси от произведенията, които са четени през лятото. Може и да греша. newsm78

И аз така си мислех, Dive, но от опит... понякога и учителката си слага по собствено усмотрение, което не е лошо стига обаче да не е "задължителен" списъкът. Иначе и учебниците нали са различни, та и от там би следвало да има някакви разлики.
Аз съм доволна, че до сега няма "Малкият принц"  или "Ние врабчетата", нищо ще списъкът ни е препоръчителен... под секрет от децата.  Wink

За нас днес е последен ден. В понеделник сме на очен лекар.

# 419
  • Перник
И при нас Тошко Африкански и приказките на Андерсен бяха след първи клас. Сега нищо не се чува за списък с книги  Thinking Калоян вчера донесе заявление за занималня в трети клас и настояваше да го попълним, защото всичките му приятели щели да ходят. Ние с мъжа ми обаче не сме убедени, че искаме да продължи да ходи на занималня, защото там пишат набързо домашните и си играят. Станало му е навик да бърза и когато пише нещо вкъщи, въпреки че постоянно повтарям, че никой не го гони и трябва да внимава. Та, ще видим каква стратегия ще измислим за следващата учебна година  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт