ВТОРИ клас... иии Ваканция! - 7 тема

• 60 006
  • 744
  •   1
Отговори
# 105
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯

да бяха изяснили и за 25.05  Wink
идеята за похвали в бележника е свежа  Laughing да видим дали ще им стигне мястото  Hug

# 106
Иланг, консултира ли се с юрист? Не знам каква е практиката в такива случаи, още повече и доказване на вина на малолетен, но при всички случаи трябва да направиш всичко възможно това дете да си получи наказанието. Каква е тази изродщина от дете...
П.С. Щях да коментирам други неща, но се запалих покрай случая на детето на Иланг.

# 107
  • София
Сменям малко тематиката, защото зная, че има много пеещи деца в темата Simple Smile
Ето една идея за неделя преди обед.
Три от най-добрите детски хорови състави в зала България, 8.05.2016, 11:30 ч., вход свободен:
http://www.kolonkata.info/2016/05/velikdenski-horov-festival.html?m=1
Приятен празничен уикенд!

# 108
  • София
Ние ходихме на парада и беше голяма емоция за децата.
Общо взето бяха само дечица заведени от някой.
А какви диалози водеха, умрях си от смях.
Сега гледа парада в Москва, за да разбере детайлите.

Почна дългата седмица, добре че двата дни са патронен празник и изпращане на абитуриенти.

Тези почивни дни бяха доста домашните. На мен ми дожаля.
Иначе продължава да чете за човешкото тяло. Много му е интересна книгата.

# 109
  • Перник
Калоян се наигра на воля събота и неделя. Бяхме на вилата с едни приятели. Той много се разбира с тяхното момченце. Два дни не се спряха. И не се скараха, което ни се случва с много малко деца  Mr. Green
Домашните ги написа набързо снощи. Тази седмица ще имат  разни контролни и май сериозното учене свършва вече.

# 110
Как се справяте с таблетите? Ние май ще го ограничаваме, че дори и скриваме. Уж слиза да играе долу с приятелчетата си пред блока, а след половин час вече ги вика горе да играят на таблета...

# 111
Моето дете има таблет от таз годишния си рожден ден, т.е. от два месеца. Естествено като ново нещо се радва на голямо внимание, но е наясно, че само ако си е написала домашните й се позволява. Нарочно не взимахме до момента, за да не се "зомбира", като и телефонът й е съвсем прост модел без интернет и с копчета, но няма как.
Поздравления за сина на Луси, както за смелостта да е на състезанието, така и за отличното му представяне!
Да си сверим часовниците с един въпрос, тази година ще има ли при вас тържество за приключване на втори клас и подарък за класната?

# 112
  • Перник
С таблета положението излиза извън контрол  Confused Май ще го скриваме, защото ограничаването, при положение, че джаджата е на една ръка разстояние, няма голям ефект. Пише домашни на две на три, и го грабва. Чете за отбиване на номера и пак го взема. Вечер си ляга в 12, пак заради таблета - баща му играел на компютъра, и той искал  ooooh!
Тържество не знам дали ще има. То и миналата година не беше кой знае колко тържествено, защото раздаването на свидетелствата съвпадаше с някаква матура и госпожата бързаше да влиза като квестор. Подарък и тогава не сме купували.

# 113
Благодаря много за поздравленията! Справил се е, само съжалявам, че не останаха за награждаването.

Последна редакция: вт, 10 май 2016, 09:38 от Анонимен

# 114
Да си сверим часовниците с един въпрос, тази година ще има ли при вас тържество за приключване на втори клас и подарък за класната?

Точно това ми е на дневен ред. Ще имаме тържество, децата се готвят. Понеже (и аз не знам защо) съм в родителския актив, организирам малка почерпка в стаята след това и по нещо дребно за учителките. Иска ми се по някаква хубава книга да им избера, тематична, свързана с празника. Разглеждах в Orange днес, но нищо не ме грабна. Имаше хубави книги за математиката като тази, но на тема български език нищо не харесах. Може би някаква поезия ще е.

Проблеми с прекомерно ползване на таблет и телефон нямаме (поне на този етап). Дребен има, но не са й особено интересни и редовно са захвърлени някъде с паднала батерия.

# 115
Извън контрол е положението с таблета и телефона. Сега се иска нов Айпад Мини, защото Самсунга не го бива за Майнкрайф, забива,но а съм категорично против и засега спирам покупката. Интересува се само и единствено от технологии, но аз геймърки нямам и не искам да правя. Борбата е безмилостно жестока.

# 116
  • София-Младост
Има ли слънце и деца навън таблет и лаптоп да му последна грижа...играе чак след това по около час вечер.
Тържество няма да имаме, ще ги водят в Копривщица, посещение на музей на хляба, ще ги учат да месят...ще връчват бележници  и край.
Сутринта ме засече класната, утре ще има последна РС, но да не идвам ми каза, защото той има 6 по всичко  Mr. Green

# 117
  • Пловдив
Моя играе ограничено време на таблет /компютър.
Тази седмица и нашите щяха да правят по всичко изходни нива,но моя син се разболя от вчера отново,и си е в къщи .

# 118
  • Варна
При нас сякаш е доста прилично положението с таблета и компютъра. В началото на тази година си купи лаптоп с парички, които е спестявала повече от 2 години. Рови си за музичка в интернет, вързала го е към аудио системата в нейната стая и музика почти постоянно звучи. Отделно ползва някакъв речник за правопис, пуска си гугъл преводача да й изговаря думи по английски, задачки търси (нали се изживява като учителка на една от приятелките си Wink). Таблет личен няма, ползва моя, но обикновено, когато сме на път и й е скучно. Телефонът е "смарт" обаче почти няма игри на него, позва си го като обикновен телефон и за вайбър, понякога. Общо-взето не мога да се оплача от зомбиране и злоупотреби, засега.
За тържество и подарък - никакви идеи нямам, нито знам дали се организира нещо... Малко в страни оставам от тези организации, откакто си ходи и се прибира сама на училище. Confused
Днес ми звъня 3 пъти: "Мамо, какво е кипарис?", "Може ли връстник да не ти е съученик и обратното? newsm78" и: "Лятото с приятелките от блока ще направим постановка по един разказ, днес го прочетох. Обаче... Ти ще можеш ли да направиш костюми?" Shocked Значи ваканцията вече е съвсем близо, щом и планове крои. Laughing
Ала-Бала, Луси, БРАВО на вашите момчета!

# 119
  • Sofia
Таблет/компютър не ползва моята. Игри - настолни и физически. Технологиите няма да я подминат, но предпочитам да е в по-осъзната възраст и след като има навици / знае, че има и друго. Зомбирането и вманиачаването ме притесняват най-вече, но не само...
А на часа ИТ колко се дразня...  Twisted Evil Щом детето само разбира и споделя, че "нищо не учат, само играят".  ooooh!
С телефона положението е същото - няма. Не е необходим, а когато се наложи няма да е смарт, а просто телефон.
За тазгодишния РД обмислям ел.четец с музика, ама много го мисля, защото е голяма домашната ни детска библиотека, но е един компромисен вариант за подобна джаджа... Thinking
  За тържество/подарък за класната не съм чула за сега.

Общи условия

Активация на акаунт