ВТОРИ клас... иии Ваканция! - 7 тема

• 60 091
  • 744
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна
Здравейте,
не съм се вясвала тези дни, че правихме ремонт удома. Искам само да изкажа подкрепата си за Иланг, нямам думи да опиша как ми е мъчно за детето. Не давам големи надежди за реакцията на училището, поне от това, което съм видяла в подобни случаи. Дано в това училище ме опровергаят...
Сега се връщам да чета останалото.

# 136
Таблет се наложи да купим, тъй като всички деца в класа имали. Та таблети имат, но за щастие ентусиазмът много бързо спадна и не са играли може би от 2-3 месеца... Предпочитат да си почиват като гледат някой детски филм (обикновено едни и същи филми по сто хиляди пъти Crazy). В интерес на истината нямат много време защото след като си научат излизаме с бебето навън и там играят, вечер са доста уморени.

Единствено се дразня когато сме поканили на гости някои приятели и детето им си е донесло таблет, сякаш са малко три деца вкъщи да го забавляват #Cussing out

# 137
  • Sofia
Цитат
Таблет се наложи да купим, тъй като всички деца в класа имали.
...
Това Гушкан отдавна знае (но не че не си го дъвчем пак  Wink), че не може да бъде довод. Просто лошият пример не е за пример, а ползването на таблет (в случая) още от сега (да не говорим пък за по-рано) не е нещо хубаво според нашето семейство. Иначе сега таблет имали, после нещо друго и то още по-лошо... Всяко семейство с разбиранията и вижданията си, с възможностите си също.
 Simple Smile

... Единствено се дразня когато сме поканили на гости някои приятели и детето им си е донесло таблет, сякаш са малко три деца вкъщи да го забавляват #Cussing out
Ами детето гостенче като не знае какво друго да прави...  ooooh!

О
...Ходила си е така на училище Rolling Eyes Но поне си е измила зъбите Joy
Ааа и веждите, и веждите...  Laughing

Последна редакция: вт, 10 май 2016, 16:25 от Morena

# 138
Morena, напълно съм съгласна с теб и въпреки това предпочетохме да купим таблет, за да имат, а да ограничим ползването му и да обясним защо. В крайна сметка самите те разбраха, че не е кой знае какво да имаш таблет Wink

# 139
  • Пловдив
Моите таблет нямат. Имат смартфони. Основно се ползват за слушане на музика, влизат в ю туб. Сега е много модерно да слушаме - Се таа брат. Разбира се и играят. На Ангел съм му взела едно Леново за 60 лв, три пъти го губи вече. Все се намират добри хора да му го върнат.  Simple Smile Той без телефон не може - ходи сам на доста места и трябва да го намирам и да имам връзка с него. Дори е на сметка, не на предплатена карта, но до сега зулуми не и е правил. Свикнал е отдавна да разполага с телефон, защото от 4-5 годишен има (за мое удобство, когато е ходил при баща му).
Когато купих нов  лаптоп на баткото, старият остана за Ангел. От време на време играе, но понякога и със седмици не го отваря. За него е по - атрактивен лаптопа на брат му, но трудно получава достъп до него.
Дрехи и обувки купувам основно сама, претенции нямат много. И да имат ги мързи твърде много да обикалят по магазини.
Нямаме развитие по училищния проблем. Когато имам новини - ще пиша.

# 140
  • София

Много съм изтървала, отивам а се образовам.

# 141
  • София
Ангел се прибра от зеленото училище бит и то много. Едно дете (циганче, което тренирало кик бокс)от класа вчера го е налагал с юмруци в главата -целият е бил в кръв, сега е с насинени бузи, скули и нос.
Ходихме на лекар, минахме на рентген, няма счупване. Остават синините, подутините, уплахата и страхът.

Не мога да ви опиша как се почувствах като го видях, колко безпомощна. Класната не му разрешила да ми се обади по телефона, за да не ме притеснява...
Звънях на личната лекарка, която ме изпрати до съдебна медецина. Оказа, че не работи.
Сега уж с документите от прегледа на унг и неврохирурга можело да се извади медецинско.

Пиша ви не само да споделя мъката си, но и да поискам съвет. След като премислих реших, че не мога да оставя това дете така безнаказано. Оказва се, че е удряло и ритало други деца преди.
Искам да го изключат от училище. Смятате ли, че имам възможност да постигна това? Или ще е едно тичане по инстанции, жалби и накрая - едно голямо нищо.

Не само детето - подай жалба и с/у учителката, тя носи отговорност, а не е взела никакви мерки - всъщност, направила е точно обратното... попречила е на детето само да вземе поне някакви мерки.
Не е имал нищо счупено - ами ако имаше? Тя какво, ренгенов поглед ли има? На това му се вика престъпна небрежност - в най-добрия случай. Друг път може някое дете сериозно - в смисъл на трайно или дори фатално - да пострада под нейно "наблюдение" поради липса на навременна лекарска намеса... Моля те, подай жалба и с/у нея - но не в училището или инспектората, а при прокурор. Тя представлява опасност - истинска, физическа - за живота и здравето на децата и деца не бива да й бъдат поверявани.. Просто не е за тази работа.

# 142
  • София
От 4 втори класа само в нашия има 5 циганета. Но са от тези социализираните.

Някой храни ли още илюзията, че има такова нещо  Tired

Недейте така. Никога няма да забравя как "белите" ме подминаваха с погнуса докато повръщах на 4 крака на тротоара - не знам кръвно, захар или и двете, но по онова време не рядко просто губех съзнание (буквално) в горещите дни - по-добрата ситуация беше неистово повръщане, но после, ако не се направи нещо, пак си губех съзнание.  Цигани ме извлякоха тогава на сянка, и не просто цигани, ами супер миризливи клошари. И вода ми намериха, и храната си ми предлагаха - представяте си каква е била (ясно, че не съм яла, но те и нямаха - и все пак бяха готови да ми дадат). И най-важното, извлякоха ме на сянка и ми взеха вода (дадох им пари да ми купят бутилка, все пак, не ми се щеше да пия от тяхното шише) - и се опитаха и рестото да ми върнат (някакви жълти стотинки). А белите просто ме гледаха от почтено разстояние с погнуса... не говорете така.

# 143
  • ГОре на черешата...
Една птица пролет не прави Tired...

Ако само това ти е досега с тях, ясно е защо си на това мнение Peace. И социализирани ли са тези клошари? Цитатът е точно за този аспект, твоят пример не го оборва.

# 144
Явно, клошарите имат опит в такива ситуации. Свикнали са на всякакви гледки и знаят, че сами трябва да си окажат помощ. Останалите хора просто са шокирани, освен ако не са медицински работници.

# 145
  • Перник
Да подкрепя katiABV - преди години исках да си купя гарсониера и обикалях да оглеждам. Всички апартаменти, продавани от българи бяха абсолютни дупки със задължения към "Топлофикация". Единственото жилище, което харесах, беше на семейство роми. "Гарсониера, преустроена на тристаен лукс" казваше обявата и беше така. Хората работеха, имаха само едно дете (и куче), жилището блестеше от чистота и не дължаха и 1 стотинка за парно.
Та, има изключения и сред ромите. И то все повече.

Днес е патронният празник на нашето училище. Ще има концерт от 17:30 в зала в другия край на града. Калоян не участва, но, естествено, иска да ходи. Снощи с такава надежда ме попита "мамо, ще можеш ли да дойдеш?", че чак ми стана мъчно. Няма да мога - на работа съм до 17:30  Sad Едно време училището празнуваше на 24.05 и концертът се провеждаше в училището. Сега защо са го измислили така не знам  newsm78

# 146
  • София
Аз да се похваля, че днес успяха да запиша големият син за зооучилището. То се оказа някаква огромна лудница - отивайки в 8:30, вместо в обявения на сайта час за 9:30, вече чакаха 100 човека. Даже списък имаше.  newsm78

Направи ми впечатление, че хората масово си пускаха децата за n-та поредна година и бяха дошли още в 7ч  Shocked Дочух разговор до мен - "... ами, дъщеря ми не иска повече да ходи, не я интересуват животните, но за 60лв къде другаде да я пратя за 1 седмица..." Някак ми се губи целият смисъл  ooooh! Все си мисля, че това трябва да е място за деца, на които им е интересно и ще научат нещо, а не само място да се отбие още една седмица от лятната ваканция. Лично мнение Peace

# 147
И аз току - що се връщам от зоопарка.
За предпочитаната дата свършиха местата точно преди мен. Добре, че имаше и друга подходяща седмица, в която да го запиша. Се га ще пия кафе. Grinning

# 148
  • София
gerka, за коя седмица се записахте? Аз си бях избрала последната на юни и за щастие успях точно в нея да се вместя. Много хора чакаха, едва ли всички успяха да се запишат  Sad

# 149
Аз исках първата, защото после е на скаутски/ градски / лагер и после сме на море. Но тъй като 1- та се запълни го записах в 4- тата, тоест ще сме заедно. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт