ВТОРИ клас... иии Ваканция! - 7 тема

• 59 952
  • 744
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Иланг, много съжалявам за това, което се е случило! В името на правдата трябва да действаш, само с реакция може да се търси промяна  Peace
Дано бързо да се възстанови момчето ти и да не остане никаква травма  bouquet

# 46
  • Бургас
О, иланг - иланг, много гадно. Милото момче. Бързо възстановяване му пожелавам и най-вече бързо да преодолее уплахата и страха.
А относно класната му #2gunfire - как може такова нещо ?
Не съм се сблъсквала с такава ситуация и не знам какво да те посъветвам.

# 47
Ужас! Каква е тази класна! Милото дете! Аз бих опитала да предприема нещо, макар да не съм наясно какво реално може да се постигне! Физическите наранявания ще минат, но дано бързо преминат и душевните травми! Иланг, класната е просто за пред училищен съвет (или както се казва техният съвет)! Сигурно, не е искала да се разчува, но сега ситуацията е по-зле за нея!
Успешно възстановяване на детето и на теб! Hug

# 48
  • Sofia
Ох, Иланг, съчувсвам и то за всички чувства!  Дано се оправя детето.
Къде са били тия учители, когато се е случило това... деца нямало ли е да алармират, как може...   Възмущавам се и се гневя, но не се изненадвам.
Нямам предвид, че не трябва да реагираш, но...
Или ще е едно тичане по инстанции, жалби и накрая - едно голямо нищо.
Това мисля за нашата държавица. Абослютна безнаказаност и анархия.

# 49
  • ГОре на черешата...
Лелееее, Иланг, изтръпнах като те прочетох! Преди няколбко часа и Андриан се прибра - с една гадна синина точно на кръста, но е паднал сам по стълбите и с липсващи сувенирчета, но сигурно са отишли в някоя друга чанта...представям си ужаса, който си изпитала ти, но и на детето какво му е било не ми се мисли Cry...А къде са били възрастните, питам аз Twisted Evil!?! Колежката не е постъпила правилно - трябвало е да се обади, поне да си подготвена. Медицинско лице на място прегледало ли го е Rolling Eyes?
Категорчино не оставяй нещата така. Действай по всички възможни направления, включително и търси обезщетение от застраховката/трябва да имат сключена полица от туроператорската фирма/. Във вторник сутринта - в училище - подай жалба срещу въпросното дете, придружена с копия от всички медицински документи. Ако считаш, че има защо - нека да е дори и срещу придружаващите лица, все пак те носят отговорност за физическото здраве на децата Peace. Ако трябва се обърни и към медиите - от такива гадни малки насилници израстват гадни големи престъпници и убийци #Cussing out.
Много прегръдки за теб и Ангел, дано няма физически последици и травмата да се заличи бързо Hug .

# 50
Ако трябва се обърни и към медиите
Иланг-иланг, и аз много съжелявам за случилото се с твоя син и мисля, че горният съвет ще е най-ефективен, защото иначе и да подадеш жалба, от училището най-много да извикат родителите на насилника и да им отправят забележка. Имаме подобен случай в класа, едно момче е ритало друго момиче / до синьо/, и майката подаде жалба до ръководството, резултат никакъв засега. Не вярвам да го преместят, както обикновено става ще трябва да се мести тормозеното дете.  #Cussing out

# 51
  • Пловдив
Големият в 4 клас се върна със счупена ръка, стоял 5 дни така уж натъртен. Никой не ми беше казал, че е паднал, отново да не ме притесняват. Явно така действат.
На Ангел са му слагали лед, видяла го е медицинска сестра.
Въпросното дете побойник - смятам, че не трябва да мине между капките. Прекалено голяма агресия. Прекалено голяма.
А за класната - не е била до тях, те са били в някаква билярдна зала.  С тях е имало още едно дете, което не успяло да помогне. Дошло друго дете, намесило се (защото бил най-силния в класа) и успяло да го издърпа.

# 52
Иланг-иланг, без думи съм.
 Много ми е мъчно за детето ви и за вас! Това е ужасна уплаха и преживяно и мисълта, че си сам и беззащитен там далече от близките, които те обичат. Милите  Hug Hug

За мен лично борбата си заслужава и сигнал, свикване на родителско-учителски съвет с оплакване в писмен и устен вид, както и сигнализиране на директор и инспекторат трябва да има по ред на номерата.

Или това дете се мести или вие си местите детето.
 Не е раждано и гледано това дете някой да го тормози така и да няма отпор.

За мен учителката е трябвало веднага да ви сигнализира и да отидете да си вземете детето и да бъде успокоено, заведено на лекар и утешено у дома, а не да трябва да прекара още една вечер и ден с насилника.

Ох, ама как хем се ядосах, хем ми се доплака.
Не го оставяй така и си местете детето ако всички са такува каквито ги описвате и няма да вземат сигнала под внимание! Кураж и сила! Hug

# 53
  • Бургас
Иланг ужасно съжалявам - най-големия ужас за мен е насилието, особено върху деца. Дано да го преодолее бързо и безболезнено, но ако прецениш че нещата не се случват както трябва бих те посъветвала да потърсиш детски психолог.
Големия ми син имаше проблеми и с помощ от психолога ги решихме успешно.
За останалото - моя съвет е да наемеш адвокат и всички виновни да си понесат последствията. Много често институциите използват болката на потърпевшите и замазват положението.

Хармония в семейството и спокойствие ви желая за празниците - когато сте заедно Ангел ще се чувства защитен и закрилен. Обичта на близките най-бързо лекува  Heart

# 54
  • София
Иланг, много лоша работа. Не оставяй да се размине.Ние още в първи клас попаднахме на такова агресивно дете,  но нашата класна веднага задвижи нещата,  жалба към директора,  педагогически съвет,  психолог, който започна да работи с него,  но като нямаше резултат,  родителите на детето нехаеха,  и то продължи да тормози целият клас,  ние родителите подадохме също жалба и след няма и 2 седмици детето беше изключено. От тогава нещата вървят добре. А това е безотговорно от страна на класната да не се обади. Затова и не харесвам тези зелени училища,  в повечето случай ръководители си кротуват някъде а децата вилнеят. Бързо оздравяване и не оставяйте ненаказано детето побойник.

# 55
Иланг, съжалявам и аз, че преживявате това. Дано да е добре детето!

# 56
  • София
Иланг, след почивните дни в Съдебна медицина ще има огромна опашка от кървящи хора, с обезобразени лица, тела и дрехи. Според мен трябва да изпратиш рано някой близък да види положението и да запази ред, а вие с детето да влезете в последния момент, само за прегледа. Дано да има опция без присъствието му, но се съмнявам. При нас пишеше много обстойно  как изглеждат нараняванията, от колко дни и и часове изглежда да са.
В София за лека телесна повреда цената е 40 лева (около, забравих)
На нас ни отне точно половин ден гледане на кървища и огромен стрес за да се сдобием с този документ.
още половин ден ни отне да се обясняваме в директорския кабинет, още толкова стрес! Не стига насилието от циганин върху детето ми, ами и ние се оказвахме на няколко пъти виновни, защото циганите нямат равни в лъжите!

И ... нищо. Не си изиграх правилно картите, не защитих детето, не го спрях от училище, набутах го отново в цялата агресивна среда, ведно с безотговорните възрастни наоколо (с малки изключения, но затова пък закъснели!)

аз наблегнах на хубавата страна на събитията - как са се разпознали истинските приятели. Че този тест е по-важен от травмите и е допринесъл за сближаването със свестните хора.

Съпреживявам вашата болка! Ако имаш конкретни въпроси ми пиши ЛС!
Към момента напълно подкрепям, че трябва да се действа с медии и инспекторат и прокуратура и полиция и директор ЕДНОВРЕМЕННО! Ние действахме само в обсега на училището и стана едно пълно замитане подкилима ("циганите имат по-различен мироглед, трябва да ги разберем!")

ПП действията на ръководителите на вашата екскурзия ме потресоха!

# 57
  • Пловдив
Вчера класната не ми вдигна. Исках да уговоря във вторник среща с директорката.Изобщо не ми се ходи до съдебна медицина. Но искрено се надявам, че нещата няма да останат потулени. В класа на големия ми син имаше едно дете, което крадеше от магазина насреща. "Пазаруваше" по заявка, после продаваше нещата по-евтинко на деца от училището. Принудиха родителите му сами да го преместят. Моля се и сега да стане така.
Не е за първи път да удрят детето ми. Имаше случай с друго циганче, преди нова година. Тогава му насиниха ухото с юмрук отново. Ходих, говорих, че е недопустимо. Ако оставя и този път нещата така - не знам какво може да е следващия път.
ЗаСлон, то боят му е нансен в четвъртък. До вторник вероятно ще има леки синини под очите. Аз имам документи от Университетската болница, консултация с неврохирург и унг, като водещата диагноза от хирург е "множесвени травми на главата". Смятам само с него да пробвам да "плаша" училището сутринта. Ако не проработи - тогава ще ходя в лудницата.

А за местене и аз вече се замислям. Училището ни е близо, Агел ходи сам. Не е квартално, напротив води се едно от елитните. От 4 втори класа само в нашия има 5 циганета. Но са от тези социализираните. В началото даже се зарадвах, че ще има възможност да се докосне до тях. Вече не.

# 58
  • ГОре на черешата...
От 4 втори класа само в нашия има 5 циганета. Но са от тези социализираните.

Някой храни ли още илюзията, че има такова нещо  Tired

Иланг, действай по всички направления ,както те е посъветвала ЗаСлон.
Класната не ти е вдигнала телефона!?! Що ли пък да си нарушава празниците Twisted Evil...ето затова има такива настроения към учителите, жалкото е, че те се пренасят еднозначно върху всички Confused...
Как е Ангел днес?

# 59
  • Пловдив
Сега се събуди детенце. Спа при мен тази нощ.
Лицето не му е толкова подуто, има болка при допир още. Спокоен е. Снощи до 12 ч. гледахме филми.

Общи условия

Активация на акаунт