ВТОРИ клас... иии Ваканция! - 7 тема

• 60 169
  • 744
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Оказа се, че изходните нива госпожата ги показвала днес сутринта в училище срещу подпис на родители, а нямало да ги дават по децата. ММ каза, че детето се е справило отлично и има шестица по МАТ, Бел и Околен свят, утре остава само английския. Не знаех, че така се практикува, иначе щях днес аз да я заведа, за да ги видя. По обяснения на щерката не ги дават за вкъщи, защото имало деца, които късали и мачкали върнатите тестове, напр. един нейн съученик цитирам: "го облизал, намачкал и се опитал да го изяде" Shocked
Dive, прекрасна идея и за екскурзията, и за изучаването на езика.
Светла, и при нас не се чува още за списък с книги, но силно се надявам да има, защото така ще е със задължение и няма да има извинение да се подмотава.

Моят син всичко носи вкъщи - подписваме и връща на другия ден. Явно си е до учител.

Междудрогото, огромен наплив има тази година в училището. Направо е страшно. Едни приятели имат само по-голямо дете в същото училище, не ползват друго предимство и се притесняват, че няма да им стигнат точките  Shocked

# 301
  • Варна
От сега ли си ядат тестовете?! Shocked Ужасия!
При нас класната е направила папка на всеки - всяка контролна работа и тест се дават на детето да занесе за подпис. После се събират в папката и се връщат в края на учебната година заедно с бележниците. Но правилото е - който не върне подписано контролно до 3 дни получава забележка. Мисля, че има добра събираемост, щом мойта мотка и забравана успява да ги занесе навреме Wink Стимулът е важен  Laughing
Доколкото познавам вече нашата учителка - списък с книги ще има. Това ме спасява, защото щом госпожата е казала, значи е задължително и ще си ги прочете - там две мнения няма.
За стикитата - без да искам се сдобих с две - харесах си от брошурата им един сушилник и го грабнах в обедната. Да видим какво ни се е паднало, че миналия път от 8 стикита, 6-те бяха жирафи Simple Smile))

# 302
Нашата класна беше правила мъфини на децата и им беше диктувала рецептата. Моят син беше страшно доволен.
Сега за ваканцията ги е накарала да си пишат писма, на нея също и да ги пращат по пощата. Малкият донесе собственоръчно направен плик за писмо, разграфен - къде да сложи името на подателя, къде на получателя. Много ми хареса тази идея, навремето ние си пишехме с русначета и помня с какво вълнение чаках писмата. Simple Smile

# 303
  • София-Младост
Много ми хареса тази идея, навремето ние си пишехме с русначета и помня с какво вълнение чаках писмата. Simple Smile
Ох че хубаво беше...и всеки ден проверяваш пощенската кутия. И си пишеш с повече от един човек...тръпката беше голяма, поне за мен!
Като чета последните страници на темата вече съм съвсем твърдо убедена, че ще ги затрием тези деца с това образование Sad
Входно ниво, издодящо ниво... Twisted Evil Те думите стряскат ...ниво...
Моят отсъства миналата седмица последните 3 дни, ако нещо е правено го е пропуснал. Така или иначе бележника е пълен с оценки, спокойно може да завърши годината.
Вчера решавахме задачи по МАТ. Бяха дадени по желание, но аз последното го спестих. Леле...че ако той е най-добър по математика чудя се другите как се справят...най-важното да прочете правилно задачата, да си извади даденото и да знае какво се търси...нещо не видях, това което ми се искаше. Като обясних нещата схвана, обаче той бърза...а задачите ми се видяха леснички, може и да бъркам, от позицията на по-голяма.
Искрено се надявам тази година да имат списък с книги...една да е, но да я прочете, защото госпожата е казала.
За утре трябва да носи цветя и зеленина...продават есенни цветя и карамфили по магазините. Дъжда ми обърка плановете да обера ливадата зад блока

# 304
А, това са просто гръмки названия на най-обикновени контролни.
Тази седмица направо ще видим звезди посред бял ден с малкия, има три репетиции с радиохора + годишен концерт на училището + заниманията събота и неделя (математика, пиано и лего-роботика).

# 305
  • Перник
От сега ли си ядат тестовете?! Shocked Ужасия!...

От сега не си дават и бележника, когато госпожата го поиска  ooooh!

# 306
  • Sofia
А пък в нашия клас едно дете не си написало домашното - съчинение и, когато ги чели на следващия ден, то се правело, че чете, а съчинявало в момента. Та го хванали и класна, и деца, щото този път "четяло" по-бързо от обичайно.  Wink   ooooh!
  А бележниците вече са събрани.
  На 19.05. ние сме пас, щели да си играят... в стаята - можело да си носят телефони, таблети... Моето ще е на двора, стига да не вали.

# 307
При нас класната е направила папка на всеки - всяка контролна работа и тест се дават на детето да занесе за подпис.
И при нас беше така досега, всички контролни и тестове се носеха вкъщи да ги видим, да се подпише и родител и обратно в папката, но явно т.нар. изходни - не.
Фийл,
Скрит текст:
не ми се виждат повече кандидатите от предни години, винаги са били над 400, че дори и повече. Иначе с това точкуване, ако голямото дете е над 6 клас и с този супер голям район по месторабота, с право се притесняват, тъй като точките са по-малко за тях. Миналата година последно приеха само част от тези с по 10т. по месторабота.
Луси, това с писмата е страхотна идея, браво на вашата госпожа. И си е емоция чакането и получаването на писма наистина.

# 308
  • В светлината на слънцето
Да се включа по носталгията с писмата. Наистина беше голяма емоция. Харесва ми идеята за писма в плик, на хартия... Peace
И кулинарният рожден ден много ми хареса. Peace Ако имаше подобен вариант с ремонт на коли, ровичкане на мотора, смяна на гума, направо щяхме да сме първи на опашката. И това при условие, че у дома аз съм шофьорът, татко му дори няма книжка и в кола ровят само майсторите от сервиза, ако се наложи нещо.  Crazy
Контролни и тестове правят. Диването обаче дава отпор на ученето на английски - втори урок отива без домашно, понеже много мразел този език. ooooh!
В неговото училище не знам как стои въпроса с първокласниците, но в училището на каката е ужасТ - пак ще ударят първото място по прием. ooooh!

# 309
  • Пловдив
Ние за лятото ще купуваме едно помагало Пътеводител в четенето-то съответства на списъка с задължителните книги.И госпожата каза  да го попълват през лятото децата,т.е. четат книгите и попълват.

# 310
При нас т.н. 'нива' са тестове по четене на френски с нива, разбиране и лексика. Тези си имат офиц. дати и децата се готвят за тях с четене, писане на диктовки и с четене всеки ден.

По математика (имат си сайт и там нивата на всеки се виждат веднага. За 1000 точки или 100 решени задачи се получават сертификати онлайн ,които с разпечатват в клас и всяко дете си ги носи у дома. По този сайт работим и у дома и там също се наберат точки).

Имахме състезание Мат-а-тлон по математика и всеки клас трябваше да работи колкото се може повече за да съберат максимум точки.

Нашето дете събра най-много точки от класа и техния клас беше на 3то място от всички класове от предучилищна до 3ти клас.

По останалите предмети като  религия, социални науки, арт, англ. език и контексти изпитите са неформални и се провеждат по веднъж всеки месец.

Тези нива в рапортите карти  са сборният резултат от 3те индивидуални изпита и от останалите предмети с другите учители.

Диктовките са всеки четвъртък като имаме думите принтирани за диктовката всяка седмица в учебната тетрадка и децата могат да се упражняват в къщи, ако желаят.

Всеки ден си носят само учебната тетрадка дневник и другата за четене  в у-ще.
Имат и по 5-6 книжки за четене , спрямо нивото им на разбиране на езика, които трябва да четат всеки ден в у-ще и в къщи за домашна ,които се сменят на всеки 2 седмици в библиотеката.

Диктовките ги носят в къщи за да ги видим , подпишем и се занасят в у-ще до другата седмица.

Не са много подробни рапортите за всеки срок (общо са 4 страници за всяко дете) , но аз очаквам винаги нещо повече и по една лична страница и 3 стр. с резултати по дисциплини на срок не е чак толкова много написаното за всяко дете.

Нямаме оценки и бележници.

За последните два месеца в ще у-ще се набляга на посещения в музеи, спортни мероприятия (имат 2 пъти седмично спортни полу-дни с всякакъв вид спорт), представления, плуване, изнесени уроци, пикници сред природата, целодневни разходки сред природата (освен тези разходки всички деца, учители и директори всеки ден правят Ла Мошън разходка по 10-15 минути сутрин и следобед независимо какво е времето), посещения за половин ден на паркове и водни паркове и много забавни мероприятия за семейството и децата.

Тази неделя имаше маратон за семейна забава наречен 'Moving in Faith' където освен 2 км бягане /бързо ходене с благотворителна цел имаше и надуваеми замъци за скачане, сладоледи, хот-дог, рисуване на лица, куклен театър и песни. Безплатно за всички деца и родители в католическите у-ща в града.

Освен в у-ще се готвим и за представлението й, генералната репетиция с Picture Days, двете гала вечери с данс шоуто й пред публика. То не са костюми, гримове, специални прически с букли и т.н.

Взехме билети за две представления в идните седмици, посещение на зоологическата градина в съседен град, има 3 РД покани, няколко плей дейта -срещи за игра в къщи, нейното парти и куп други мероприятия за посещение.

Общо взето сме супер ангажирани и нямаме много време baby_neutral

# 311
  • София
  А моето е супер непукист. Носи ми някакви контролни да подпиша, питам какви са и кога са правени, а той: "Това са изходните нива.". Добре де, не трябваше ли да учиш, да преговориш нещо?! Ама той си учил през годината, знаел си и това било тест, който определя какво знаеш, а не изпит, на който да научиш всичко преди това.  Whistling Спокойна работа!

# 312
  • Варна
Аман от тия изходящи нива, стресират децата само  Crossing Arms
Снощи донесе 4 по Околен свят. Ощетен е, още се чудя дали да се разправям. Неясен общ брой точки, той има 15, отдолу е написано, че от 10 до 15 точки оценката е 4. Опитах да сметна колко точки са му отнети, излизат 5, Значи за 20 точки оценката е 6, а за 15 е 4. Почти 0,40 на грешка  Shocked
Отделно съм изумена какво учат. Единият въпрос е кои са части на човешкото тяло. Възможни отговори - кожа, глава, очи, нос. Детето е посочили глава, очи и нос. Не е вярно. Верният отговор е само глава.
Как да му обясня защо е сбъркало? Гледахме в учебника - очи и нос били сетивни органи. Но това не значи, че не са части на тялото, нали? Казах му да спре да се ядосва.
А той ме пита дали сега щял да продължи в трети клас, като имал четворка  Shocked направо зяпнах, с какво им промиват главите в училище?! Та половин час си говорихме за смисъла от тези оценки. Сутринта баба му го заяде за четворката и той пак ревна. Нямам думи.
Писна ми, искам ваканция!  Crossing Arms

# 313
  • София
Докато сме на темата изходни нива. Вчера са им върнали БЕЛ. И аз също не разбрах, колко е максимума  точки и колко е максимума за всяка задача. Но съм много доволна. Писал е изключително старателно и четливо. Красиво не е, но буквите са разномерни, а текста е подреден. Похвалих го. И той сам се похвали, заради последната задача, която е да напишат покана.

# 314
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Аман от тия изходящи нива, стресират децата само  Crossing Arms
Скрит текст:
Снощи донесе 4 по Околен свят. Ощетен е, още се чудя дали да се разправям. Неясен общ брой точки, той има 15, отдолу е написано, че от 10 до 15 точки оценката е 4. Опитах да сметна колко точки са му отнети, излизат 5, Значи за 20 точки оценката е 6, а за 15 е 4. Почти 0,40 на грешка  Shocked
Отделно съм изумена какво учат. Единият въпрос е кои са части на човешкото тяло. Възможни отговори - кожа, глава, очи, нос. Детето е посочили глава, очи и нос. Не е вярно. Верният отговор е само глава.
Как да му обясня защо е сбъркало? Гледахме в учебника - очи и нос били сетивни органи. Но това не значи, че не са части на тялото, нали? Казах му да спре да се ядосва.
А той ме пита дали сега щял да продължи в трети клас, като имал четворка  Shocked направо зяпнах, с какво им промиват главите в училище?! Та половин час си говорихме за смисъла от тези оценки. Сутринта баба му го заяде за четворката и той пак ревна. Нямам думи.
Писна ми, искам ваканция!  Crossing Arms

стисни зъби. наближава  Hug
не се е стресирал нашия, даже не ги е отчитал като изпити, защото било само за заграждане Rolling Eyes
но е вярно, че думичките ги плашат, не самото изпитване.  Peace

по български нашите писаха  покана преди седмица... или две...
ако пак се падне това ще е весело.

правили са изходящо ниво по английски. смята, че се е справил добре. сам си каза вчера - има светлина в тунела.  Laughing

Скрит текст:
каза за теста, каза, че според него се е справил добре и завърши със: "знам, че за теб няма значение, но за мен е важно."
 защо ли?
Crazy

Общи условия

Активация на акаунт