ВТОРИ клас... иии Ваканция! - 7 тема

• 60 093
  • 744
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Днес ще ги връща учебниците. Дано не забрави нещо в къщи.
И баба му е предупредена да не забравят, но ...
Не съм ги прибрала аз, защото за последно имат домашно по английски и четене.
Или поне се надявам да е за последно, че може нещо и за събота и неделя да измислят. Wink

Ането и Тошко Африкански са единствените, които е чел и има шанс да ги дадат.
Това, на база на доста списъци, които съм разгледала в нета.
Карлсон се надявам да го дадат, защото мисля че ще му допадне и нарочно не съм го давала до сега.
Иначе и аз чакам, да разгледам какво ще им препоръчат за четене през лятото.
Освен това нищо не се чува за лятно помагало и тайно се надявам да му се размине.

# 421
  • София
Всичките ги имаме от каката, само да ги открия.
Ако не ви се чете "Тошко Африкански", слушайте я: https://www.youtube.com/watch?v=S0IYoYv0AHo
Ето и "Приказки по телефона": https://www.youtube.com/watch?v=ZSEW2sLsPZI
Това ме подсети как имах страшно много приказки на плочи и ги слушах на грамофон - в древността.  Simple Smile

На мен пък винаги ми е било трудно да се концентрирам при слушане - във всеки случай за дълго време не става... може би 10на минути - бива.

А Врячето май на киберпънк ще мине директно...  Joy До момента само една от този сорт книга е прочел от начало докрайсам, аз даже не съм я чела изобщо - нашествието на горната земя (или нещо от сорта).

# 422
При нас събират учебниците също поетапно. В неделя са на екскурзия до Варна без преспиване. Списъкът с книгите не са го дали още.

# 423
А в ютуба има и епизоди на "Приказки за физиката" и "Приказки за астрономията".
Вашите деца гледат ли ги?
На моята още не съм ги предложила, може би на 9-10г. ще опитам.
Аз си ги свалям, че я ги има, я не докато им дойде времето у нас, та затова и споделих информацията тук.

Питам , защото преди време мислех да ги предложа, но като ги пуснах да ги прегледам и на мен лично ми бяха адски безинтересни, скучни..... С две думи се отказах да ги предлагам.

# 424
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Скрит текст:
Ако не ви се чете "Тошко Африкански", слушайте я: https://www.youtube.com/watch?v=S0IYoYv0AHo
Това ме подсети как имах страшно много приказки на плочи и ги слушах на грамофон - в древността.  Simple Smile

На мен пък винаги ми е било трудно да се концентрирам при слушане - във всеки случай за дълго време не става... може би 10на минути - бива.

Скрит текст:
А Врячето май на киберпънк ще мине директно...  Joy До момента само една от този сорт книга е прочел от начало докрайсам, аз даже не съм я чела изобщо - нашествието на горната земя (или нещо от сорта).[/color]

ние слушаме когато тръгнем на път  Peace
заслушва се на интересните приказки, има такива, които сме слушали по много пъти и такива, които "превъртаме" веднага  Blush
имаше записи на Климент Денчев, толкова му харесаха, че после сам си припяваше "поспалана, поспалана, друга дреха няма..."
и на двамата ни става лошо и не можем да се занимаваме с игри, таблети, четене...

# 425
  • София

Аз съм доволна, че до сега няма "Малкият принц"  или "Ние врабчетата", нищо ще списъкът ни е препоръчителен... под секрет от децата.  Wink

И двете ги обожавам... обаче Малкият Принц не е за деца.

# 426
  • София
Скрит текст:

Скрит текст:
А Врячето май на киберпънк ще мине директно...  Joy До момента само една от този сорт книга е прочел от начало докрайсам, аз даже не съм я чела изобщо - нашествието на горната земя (или нещо от сорта).[/color]

ние слушаме когато тръгнем на път  Peace
заслушва се на интересните приказки, има такива, които сме слушали по много пъти и такива, които "превъртаме" веднага  Blush
имаше записи на Климент Денчев, толкова му харесаха, че после сам си припяваше "поспалана, поспалана, друга дреха няма..."
и на двамата ни става лошо и не можем да се занимаваме с игри, таблети, четене...

Искам ги  - записите, за себе си... Бих се радвала и да ми рисува по стъкло, но все едно - искам гииии!

# 427
кати, те са аудиозаписи  Peace
иначе в тубата Simple Smile има стари записи с рисунките на екрана на телевизора

купихме и Анините приказки Blush

# 428
Задължителните списъци с книги са хубаво нещо, но моите деца не могат да прочетат за два месеца толкова литература ooooh! Поради тази причина те си избират по една книга, която "мъчат" месеци наред, а аз им чета останалите. Струва ми се, че не би трябвало да е така newsm78

Вашите деца изчитат ли всичко по списъка и въобще как да се справя с това не-четене Crazy Просто не мога да ги накарам да четат нещо, което не им е интересно (например: Ран Босилек, в чиито произведения има толкова много непознати за тях думи, че им става безинтересно от първата страница...)

Нашият списък е различен - фигурира и Вълшебникът от Оз за щастие (една от любимите им книги Heart Eyes)

# 429
  • Sofia
Ние си имаме старото издание "Анини приказки".  Grinning

Аз съм доволна, че до сега няма "Малкият принц"  или "Ние врабчетата", нищо ще списъкът ни е препоръчителен... под секрет от децата.  Wink

И двете ги обожавам... обаче Малкият Принц не е за деца.
За харесване и аз ги харесвам, ама казвам, че не им е дошло времето за сега. Simple Smile

Вашите деца изчитат ли всичко по списъка и въобще как да се справя с това не-четене Crazy Просто не мога да ги накарам да четат нещо, което не им е интересно (например: Ран Босилек, в чиито произведения има толкова много непознати за тях думи, че им става безинтересно от първата страница...)
Моята нали чете...  Grinning
Но ако не ѝ е интересна книгата не настоявам да чете и толкоз. Само я уча да не се отказва бързо, не всички книги започват увекателно.  Ето, ако има аудио вариант (за училищния списък) ще го прослуша и готово.  
Много ми е интересно как ще ѝ се стори Алиса, понеже аз не съм ѝ фен.  Thinking
Относно непознати думи тя е тъкмо напротив, през девет планини в десета ще иде, докато не разбере. Та и това не си е работа понякога.  Crazy

Ох моето любимо лаптопче ме напуска, сега го взе от диагностиката ММ и диагнозата е... работи, колкото да си запазя информацията и още до когато - тогава.  Cry
Гледам ги новите (Dell) и не ми харесват толкова, пфууу...

Последна редакция: пт, 27 май 2016, 15:41 от Morena

# 430
червената е фототипно издание на оригинала. с картинки на Климент Денчев  Blush
сега видях, че и вашата е с негови илюстрации  Peace

тази ни е любимата приказка  Blush

Скрит текст:

# 431
  • София
Точно това и аз щях да пиша.
Милия миналото лято изчете всичко от списъка. Като прочете и други неща.
Например не само Патиланско царство, а всичките приказки за Патиланци.
Наскоро каза, че от всичко прочетено до сега това му е любимата книга.
Чете и много народни приказки, защото и те са любими и още някакви по дребни книжки, които му подариха.

По принцип му харесват непознатите думи.
Миналото лято се разообразяваше с Хитър Петър и Настрадин Ходжа неадаптиран за деца вариант със всичките турцизми и остарели думи. И ученето на нови думички е голям кеф.

Ние, врабчетата и за мен не са за малки деца. Прочете ги миналото лято, че бяха дадени. Твърдо не му харесаха. И мисля, че това е защото не е дошъл момента за тях. Вероятно няма да ги прочете, когато порасне достатъчно, че да му хареса, което е жалко. И доказва точно тезата, че дават някой неща рано.
От друга страна, за едни деца рано, а за други може би късно. Simple Smile

Последна редакция: пт, 27 май 2016, 16:44 от mmm_

# 432
  • Sofia
червената е фототипно издание на оригинала. с картинки на Климент Денчев  Blush
сега видях, че и вашата е с негови илюстрации  Peace

тази ни е любимата приказка  Blush

Скрит текст:
Да, знам, аз най-вече заради превода и радакцията предпочитам старите издания, но и заради илюстрациите също в много случаи.
"Анини приказки" е изключение. Simple Smile

# 433
"Анини приказки" я имаме, но моят не иска да я чете. Но пък вчера ме пита кога ще излиза втора част на "Големия Нейт" (от сорта на Дръндьото е).
"Ние, врабчетата" обаче страшно я хареса, може би защото му я четох аз. Драги ми господине и Стърчат му краката му станаха любимци. "Писмата на един дакел" също му хареса, но "Патиланско царство" му беше скучна. Приказки не обича много, били момичешки лиготии. Особено ако има принцеси, а то има обикновено - му доскучават и се налага аз да му ги чета.

Приказки за физиката не е гледал.

# 434
И на моята много й хареса "Ние врабчетата", те я имаха в списъка след 1 клас, чете я миналото лято и то повечето на глас, на баба си. От списъка на Морена, в нашия за миналата година бяха "Приказките по телефона" на Джани Родари / виж те ни й харесаха и дори не преглътна всичките/, но пък много й хареса Синята стрела на Родари, както и Карлсон. Той си е в материала за втори клас. Патиланско царство чете с неособена охота, но това, което най не й хареса бяха "Небивалиците" на Д.Бисет.
В понеделник ще ни дадат и списъка, и бележниците.
В нашия списък с книги за миналата година бяха 10 на брой, но от тях задължително поне 5, тя прочете 7, сега ще видим.
Иначе с четенето и ние сме с подканяне, напомняне, добре че известно време бяхме извън Сф, в едно селце без ТВ и нет, та попрочете повече неща, а моята баба, която е възрастна и не вижда я молеше да й чете на нея и тя го приемаше с повече желание, така де, помага и забавлява баба.

Общи условия

Активация на акаунт