ВТОРИ клас... иии Ваканция! - 7 тема

• 60 084
  • 744
  •   1
Отговори
# 450
  • Пловдив
Моя син не го влече четенето,чете защото трябва.За лятото каза че редовно ще чете,защото госпожата каза че трябва да попълнят помагалото ,което взехме за лятото.А за да го попълнят трябва да ги прочетат.Но като гледам съдържанието му-са доста книги.....

# 451
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
мисля, че точно това "задължително" четене ги отблъсква от книгите  Peace

ще го оставя да чете самостоятелно каквото иска, а двамата ще преговаряме каквото е в списъка и сме го чели преди.
като гледам списъците  в темата, повечето книги вече са четени  Hug

# 452
  • София
Нашият списък се състои от 5 книги:
Матилда на Роалд Дал
Книга за джунглата на Ръдиард Киплинг
Приключенията на Лукчо на Джани Родари
Повест за Карлсон на Астрид Лингрен
Патиланци на Ран Босилек
Иначе по желание имат помаголото на Браво за ваканцията след втори клас. Моята заяви, че иска да го попълва, така че ще го купим. По математика имат сборник Немо: Математически приключения и пътешествия за 2. клас. По английски имат три задължителни книги за четене плюс още поне 3 по избор от списък от 8 книжки. Моята щерка много ги харесва, щото са с игри и дискове, така че сигурно ще прочете повече от 3.
Нашите вече завършиха официално. В петък им раздадоха бележниците и характеристиките. Имаха и парти с торта с тяхна снимка.
Днес заминаха на зелено училище на Узана до петък. Така, че ваканцията вече тече.  Simple Smile

# 453
Нашият списък се състои от 5 книги:
Матилда на Роалд Дал
Книга за джунглата на Ръдиард Киплинг
Приключенията на Лукчо на Джани Родари
Повест за Карлсон на Астрид Лингрен
Патиланци на Ран Босилек
Скрит текст:
Иначе по желание имат помаголото на Браво за ваканцията след втори клас. Моята заяви, че иска да го попълва, така че ще го купим. По математика имат сборник Немо: Математически приключения и пътешествия за 2. клас. По английски имат три задължителни книги за четене плюс още поне 3 по избор от списък от 8 книжки. Моята щерка много ги харесва, щото са с игри и дискове, така че сигурно ще прочете повече от 3.
Нашите вече завършиха официално. В петък им раздадоха бележниците и характеристиките. Имаха и парти с торта с тяхна снимка.
Днес заминаха на зелено училище на Узана до петък. Така, че ваканцията вече тече.  Simple Smile

Peace нашия няма да е такъв, но от тези не сме дочели само Лукчо   Laughing

"Матилда" е гледал и не съм сигурна, че ще иска да я чете, но може да го направим като игра  Thinking "намери разликите" Thinking
 Laughing помня как се възмущаваше, че филмчето "Робинзон" не е като книгата  Laughing

# 454
  • Перник
При нас днес ще връщат учебниците. Какво ще правят утре в училище, не знам  newsm78
Бележниците ще им дават на 07.06 - точно на рождения ден на Калоян, така че ще почерпим целия клас  Grinning Поканите ще бъдат раздавани днес. Как изглеждат не ми се разправя  ooooh! Но Калоян си ги направи сам, аз помогнах съвсем малко - с отпечатването на картинката и изрязването. Като му направих забележка за грознописа и грешките, не се трогна особено, даже имаше готов отговор - "това са деца, при това момчета, за тях не е важно да е написано красиво, а да знаят кога и къде да дойдат"  Laughing

# 455
При нас днес ще връщат учебниците. Какво ще правят утре в училище, не знам  newsm78
Скрит текст:
Бележниците ще им дават на 07.06 - точно на рождения ден на Калоян, така че ще почерпим целия клас  Grinning Поканите ще бъдат раздавани днес. Как изглеждат не ми се разправя  ooooh! Но Калоян си ги направи сам, аз помогнах съвсем малко - с отпечатването на картинката и изрязването. Като му направих забележка за грознописа и грешките, не се трогна особено, даже имаше готов отговор - "това са деца, при това момчета, за тях не е важно да е написано красиво, а да знаят кога и къде да дойдат"  Laughing

нашите ще се черпят  Peace

госпожата е разпределила кой какво да занесе и на нас се паднало ... нищо  Rolling Eyes
искаше ми се да занесе ягоди, но не знам дали няма някое дете с алергия; от черешите сама се отказах, като видях нашия как ги яде  Crazy вярна била приказката, че "майстор" човек и с хляб може да се окапе  Crazy

той ще попита пак госпожата, може да се окаже, че нещо е пропуснато  Peace

# 456
  • София-Младост
Искрено ме развесели отговорът му Simple Smile)
Днес е последният учебен ден при нас, утре ще пътуват до Копривщица, там ще им раздадат бележниците, посещение на музеи и ...ваканцияяяя...
Снощи в 22.00 се сетил, че има да пише някакво домашно по МАТ. Влизам в кухнята, а сестра му му казва-не казвай на мама, защото ще ти се кара...каза ми той, не се карах...този път  Mr. Green
Отидоха и за 5 мин. го написа под неино наблюдение.

# 457
  • Перник

нашите ще се черпят  Peace

госпожата е разпределила кой какво да занесе и на нас се паднало ... нищо  Rolling Eyes
...вярна била приказката, че "майстор" човек и с хляб може да се окапе  Crazy...

Laughing Оох, това последното ме развесели, все едно за моя син говориш.
Ще питам довечера, да не се окаже, че ние ТРЯБВА да носим нещо, пък не сме разбрали  Rolling Eyes

# 458
Лонита, може ли да споделиш кои са английските книжки?

На това попаднах сега, може да е интересно:
http://www.dnes.bg/obrazovanie/2016/05/29/nad-50-deca-dadoha-sta … to-chetene.303922

Моята много се вълнуваше за днес. Замислили са нещо, но било тайна Mr. Green

Някой ще записва ли детето си за ателиетата в Музейко?

# 459
При нас още не са дали списъка, но от тези в темата с успокоение забелязвам, че повечето са прочетени - Лукчо, Пипи, Маншон..., приказки от Ран Босилек.
Да ви се оплача - вчера купих 38 номер сандали на малкия, направо съм в потрес. Аз нося 38-39, те почти като за мен...

Последна редакция: пн, 30 май 2016, 13:42 от Анонимен

# 460
Нашият списък с книги за лятото е дълъг, 11 книги и всичките обемни - Том Сойер, Матилда, Книга за джунглата, Карлсон, Това се случи на 35-ти май, Приключенията на Лукчо и т.н. Другите не запомних.
Всичките са хубави и според мен ще са й интересни на Дребен, стига да седне да чете, което е проблемът. Програмата през лятото й включва посещения на двете вили с един куп братовчеди, три морета и няколко кратки пътувания из страната. Когато е с мен, знае, че няма измъкване и отделя време на четене, ама с бабите контролът е занижен и го удря само на игри...

Утре имаме тържество и почерпка в стаята, всеки ще носи нещо домашно приготвено, а за после имаме резервация за едно заведение в квартала с чудесна градина. Голямо празненство, голямо нещо Simple Smile

# 461
  • Перник
*LUCY*, aз още от миналата година се намятам с горнищата на Калоян, само ръкавите са ми малко къси  Laughing Обувките му са едва 35-ти номер и до момента няма дреха, която да му е отесняла - все на дължина му омаляват.

# 462
Моят син носи 36-ти номер обувки, от юношеската номерация. Да, окъсяват му и дрехите, но може да носи от есента някои все още.

# 463
  • София
Дъждец, по-долу е списъка с книжките по английски:

1. Fat’s Cat Busy Day- Maria Cleary;

2.       Henry Harris Hates Haitches- Maria Cleary;

3.       Moony Goes on Holiday- Dilys Rose;

4.       Skater Boy- Maria Cleary;

5.       Food for the Winter- Rick Sampedro;

6.       Lola in the Land of Fire- Rick Sampedro;

7.       Upside Down- Rick Sampedro;

8.       Lost on the Coast- Rick and Steve Sampedro

# 464
  • Варна
Наш'то диване май си е изгубило ключа... За малко да закъснее за училище днес, защото не можа да го намери. Питам я аз: Кога последно заключва след себе си? А тя: Най-вероятно е било някой ден... някой обикновен ден, в който съм излизала от къщи. Rolling Eyes Та сега се чудим дружно кой ще да е бил тоз обикновен ден и евентуално дали не е мушнала най-обикновения ключ в някой обикновен джоб...
Нали споделих преди няколко дни, че й взех "Тошко Африкански" и "Ането". Очаквах да се зарадва, защото отдавна ги искаше. Обаче коментарът беше единствено: Мммм, около 100 страници, значи за две седмици ще я прочета - това са 10 работни дни, по 10 страници, щото нали знаеш, че през уикенда не се чете! Naughty
Силно се надявам да не е дълъг списъка, че с това темпо, което е възприела, няма да я докара до никъде!
Иначе за обувки - 34 номер. Висока е 130 см точно и тежи 26 кг. Вече минахме на юношеската номерация дрехи и е много радостна, че не ходи на "бебешките" щандове Joy

Общи условия

Активация на акаунт