ВТОРИ клас... иии Ваканция! - 7 тема

• 59 723
  • 744
  •   1
Отговори
# 525
  • Sofia
И ние друг ден ще отбележим деня на детето, както го рече Светла.
Днес ѝ разширяваха зениците, та сме си вкъщи.

# 526
При нас досега не е имало списъци с книги за прочит. Имахме само работни листи за работа у дома- летният пакет- със задачи, 7 принтирани книжки, журнал с въпроси за писане и шаблони на думи на двата езика за четене.
...

Контеса, ако имаш нещо от изброеното сканирано, моля те да го споделиш! Много ми е интересно!
Благодаря ви, момичета!

Миналата година май ги пусках сканираните материали. Питат учителите дали искаме летния пакет със занимавки за децата и който пожелае му го връчват на последния учебен ден- 28и юни.

Ето линка:
http://s1012.photobucket.com/user/tanyatais/slideshow/School%20and%20Books

Има и книги.
Сега пак поръчах около 60 книжки за лятото и всяка седмица получава няколко нови за четене на англ. и френски език.
Тази година ще учим и четене и на български Simple Smile

Последна редакция: ср, 01 юни 2016, 18:45 от Анонимен

# 527
  • Пловдив
Не съм писала доста време.
Честито завършване на всички дечица! Честито и на всички мами, които с нетърпение чакат края на годината.  Simple Smile Аз съм една от тях.

По въпроса с реакцията на нашето училище след побоя над детето ми - нищооо. Нямала време директорката, заето бали с матурите.
Реших да преместя детето си в друго училище. Всички ме съветват да подам жалба в инспектората. Вероятно няма да го направя. Оставм си вратичка, ако Ангел догодина не успее да се впише в новия клас да го върна.
Говорих доста с класната, изказах възмущението и обидата си от никаквата реакция. Тя ми обясни, че говорила много с цигането - според нея у тях имало побои, защото като го попитала виждал ли е у тях така да се решават проблеми - той се разревал.
Така или иначе аз в жалбата съм поискала да се сезира Отдел Закрила на Детето и да се работи с въпросното дете.

# 528
  • София
Иланг, защо не напишеш в едно писъмце до директорката, че ако няма реакция от нейна страна до някакъв срок, ще звъннеш на "Господари на ефира"? Личните ми впечатления са, че подобни закани доста бързо задействат иначе тромави бюрократични машини.

По въпроса за задължителните книги, младежът има да чете "Алиса....", "Матилда", приказки на Андерсен... И сега се чудя, при положение, че ни ги харесвам (а една от тях, смятам за абсолютно безсмислена), да настоявам ли да ги прочете?

# 529
  • София
И сега се чудя, при положение, че ни ги харесвам (а една от тях, смятам за абсолютно безсмислена), да настоявам ли да ги прочете?

Аз гледам да  не изказвам личното си нехаресване за някои книги пред децата (също и за храни, музика и т.н.). Предлагам ги  и често се изненадвам Wink 

# 530
  • Sofia
По въпроса за задължителните книги, младежът има да чете "Алиса....", "Матилда", приказки на Андерсен... И сега се чудя, при положение, че ни ги харесвам (а една от тях, смятам за абсолютно безсмислена), да настоявам ли да ги прочете?
Аз, ако не съм върло против (Дръндьото/Загубенячката например) предлагам - нека детето реши, нали сме различни. Както и писах по-напред за Алиса например. За споменатите две в скобите, на питането на щерката си изказах категоричното против и, че по този повод аз няма да ѝ ги осигуря. Ако се снабди от приятел, няма да я спирам.
За музиката е същото, за храни е по-различно у нас. Simple Smile

# 531
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
познавам си детето - от приказките на Андерсен сме чели каквото аз съм преценила, че ще се възприеме нормално. няма да чете всичко, независимо в колко списъци е.
същата работа е и с братя Грим.

Алиса ми е малко като Мечо Пух и Малкия принц - всяка възраст си има свой прочит  Peace миналото лято четохме и отчитам колко различни неща "виждаме"  Crazy

за мое учудване приема добре Роал Дал, независимо, че винаги има поне по един лош възрастен  Blush

иланг-иланг,  Hug успех на новото място ви желая.
нищо няма да направят - замели са проблема под килима  Tired това с проблемното семейство вече сме го чували - то явно оправдава всичко и всички Tired
а класната трябва да поеме своята част от вината - не само не се е обадила да каже за проблема, а е опитала да го скрие  Tired  

Морена, към Дръндьото добавете и Безгрижко  Tired такава простотия за 8-9 годишни не съм очаквала че може да има.
 Thinking предупреждението май е повече за "мъжките" майки  Peace

# 532
  • София
 bouquet Опитвам се. За музиката сме на едно мнение (не знам, ако ми се налага да слушам популярни певици у дома или в колата, как бих устояла да не му плесна един зад врата Simple Smile

st. Dobri, ама в "Матилда", лошите са точно мамата и таткото. За мен, тази книга е по- непонятна и от Дръндьо (колкото и да не го харесвам)

Последна редакция: чт, 02 юни 2016, 11:34 от molive

# 533
  • София
Аз също го оставям сам да състави мнение за книгите. После обсъждаме, аз харесах това и нехаресах онова и т.н. До сега не е оставял книга недовършена, но тази опция винаги седи в случай, че книгата не му допадне.  До сега вкусът му към литература е едно към едно с моя на същата възраст, но има време да се проявят различията.

иланг - иланг, стискам палци да ви потръгнат нещата в новото училище.

# 534
Молив, коя е безсмислена от изброените?
Стана ми интересно Grinning
Наскоро свалих Матилда след като тук предложихте филма. Малко се втрещих от него честно казано. Щерката обаче много се забавлява.

Иланг,  за мен класната ви е меко казано безотговорна и каквото и да казва, това си е чист опит да потули случката.

До нас не е стигнала Загубенячката, но чете някаква част от Скъпо тъпо дневниче.
Според мен подобни книги са толкова актуални, защото отразяват точно взаимоотношенията и вълненията на днешните деца. Например пакостите на малкия Никола на моята й бяха много далечни.

# 535
  • Sofia
bouquet Опитвам се. За музиката сме на едно мнение (не знам, ако ми се налага да слушам популярни певици у дома или в колата, как бих устояла да не му плесна един зад врата Simple Smile

st. Dobri, ама в "Матилда", лошите са точно мамата и таткото. За мен, тази книга е по- непонятна и от Дръндьо (колкото и да не го харесвам)
Точно така за музиката - не слуша вкъщи, не свиква на нея, не ѝ я препоръчваме. Надяваме се да възпитаме вкус. Иначе и нехаресваното от нас ще чуе, но не от нас. Wink

Относно лошите мама и татко в Матилда не съм против - това го има и в живота. Не харесвам жаргона в книгата - не смятам, че книгите трябва да го афишират, особенно на децата.  
Книга е - би трябвало да е книжовен езикът.

Добри, благодаря за инфото - не ги деля книгите на момичешки и момчешки - стига да е интересна историята...  Абе стойностни, добри съвременни книги за деца май са дефицит... харесала съм си изд. Емас за такива.

# 536
  • В светлината на слънцето
Според мен във всяка книга има нещо стойностно. Peace За книги не ограничавам - те са богатство. По същия начин не ограничавам интереса и към другите изкуства.
Всъщност единствените строги и категорични забрани у дома касаят: чалгата (дори няма смисъл да обяснявам защо), филмите за възрастни с червени точки (пак е ясно защо) и пиратстването (защото си е крадене, каквото и да говорим) на музика и филми от интернет. За тези неща сме предупредили, че ще има много, ама много строги санкции.  Naughty

# 537
  • София
От вчера се каня да споделя

http://inspired.disney.co.uk/winnie-the-pooh/winnie-the-pooh-and … e-royal-birthday/

Книжлето по повод 90 годишнината на Мечо пух и на английската кралица.
За тези, които са по напред с английския.
В къщи аз ще го чета и превеждам и заедно ще учим думи.
Пък да видим дали ще ни се получи. Не съм много оптимист.

# 538
  • Перник
И аз избягвам да споделям мнение за книги, храна, музика (с изключение на чалга). Искам Калоян сам да реши кое му харесва. Вчера майка ми му подари "Дръндьото", понеже в книжарницата и казали, че децата я харесват, та я купила, белким покрай нея започне и други книги да чете. Обаче Калоян още не я отворил, та май ще взема да я прочета преди него  и може и да я прибера направо Crazy

Ох, спомних си как едно време майка ми се дразнеше, че при всички книги у дома, аз вземам от библиотеката. Ама вкъщи нямаше "По пътя" на Джак Керуак, нямаше нищо на Джоузеф Хелър...

# 539
  • София
SvetlaK, личен опит- не я чети Simple Smile
Рядко би се намерил възрастен, който да я е одобрил, но децата я харесват и може да е подтик към четенето като цяло

Общи условия

Активация на акаунт