ВТОРИ клас... иии Ваканция! - 7 тема

• 59 729
  • 744
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Аз харесвам обсъждането на книги и филми. И сега, като възрастни хора, с приятели обсъждаме прочетено. Не си падам по воденето на дневник. А най- не ми допада да е в определена форма.
Но то е като цялото ми отношение към предмета литература. Обичам да чета, не ме кефи да пиша анализ, есе или каквото е там по книга.

Скрит текст:
П.П.
Сега чета Да убиеш присмехулник, не съм го чела навремето. А е пълно със страхотни мисли, как като ходиш на училище ти забраняват да четеш интересните книги и статии и т.н. Доста се забавлявам с страничните от основната фабула разсъждения.

Последна редакция: ср, 01 юни 2016, 11:00 от mmm_

# 511
 Лукчо го бях купила преди няколко години и започнах да й го чета, но не го хареса. После го мъчи до половината сама и не го изтърпя. Същото се случи и с Приказки с усмивка. Свалих и филма за Лукчо. И него не изгледа. На мен филмчето навремето ми беше любимо.
Лиско чете също до някъде и каза, че не е разбрала кой герой кой е.
Пет приказки съм й чела отдавна и не ги помни.
Двойната Лотхен й е от любимите.
Почти всички книги ги има в читанка  Peace

# 512
  • Варна
Честит празник на малки и големи деца! Нека всеки запази чистото детско любопитство и доброта в сърцето си! Hug
Контес, прекрасна ти е девойката - много нежна и грациозна! Heart Eyes
Лукчо и на мен не ми е любим и на дребната миналата година й даде зор, та я четохме дружно. Спомням си, че бях в началото на втори клас, когато ме оперираха от апендицит и мама ми донесе Лукчо да чета, а аз я питах дали не може някой руски сборник вместо него, но не мина номера Simple Smile
Нашата ваканция започна още вчера по обед, когато девойката се прибра и реши да се размаже от мързел до вечерта, когато ще има с кого да си играе. Оставих я да прави каквото си иска. По едно време около 16:30 ми звъни:
- Мамо, как си? Добре ли си?
- Да, маме, екстра съм! Rolling Eyes
- Аха... Ами хубаво, радвам се за теб! .... (кратко мълчание) А аз съм гладна...
 Joy
Та ходи до магазина за кисело мляко и обикновени бисквити, защото както се оказа е изяла "само три четвърти от парчето торта, а сандвичите бяха със шунка и не ги ядох, а сега дават Мастър шеф по телевизията и евентуално може и от него да съм огладняла, но може и от тортата, де"....

# 513
  • Sofia
Та това е разнообразието... Simple Smile
Моята пък си пада по Джани Родари  от четеното до сега ("Небето е за всички", "Продавач на надежда", "Приказки колкото усмивка" са четени), любопитно ми е за "Приказки по телефона " какво ще каже, аз не ги харесвах навремето.  Иначе имаме и "Джелсомино в страната на лъжците", "Пътешествието на синята стрела", "Разни приказки за игра",  "Торта в небето". И разбира се Лукчо - гледала е филма, дала съм и книгата и ще видим как ще ѝ се види и тя.

Dive, забавна ми е Машенката.  Laughing

# 514
  • В светлината на слънцето
Честит празник на всички деца и на онези, все още копнеещи за хапчето "никога да не поресна". Hug

Поради факта, че и двамата с татко им сме на работа до вечерта, а каката е на училище следобедна смяна, то празнуването на 1 юни се оформя като вечерно-развлекателно. За капак вчера тръгнах да им правя празнична торта и се оказа супер импровизация с каквото имаше налично, а то нямаше много. Но сутринта се облизваха като котараци - явно все пак нещо е станало. Пожелаха си "бебешки" подаръци - той метална количка, тя - приспособление за сапунени мехури. Съвсем в тон с 1 юни. Снощи бъдещият третокласник се размина с гръм и трясък с новия Никола - просто се оказа, че има и нов Дръндьо.  Crazy Но пък се е амбицирал да прочете всичко от списъка и днес започна да вади книгите на една купчина. Grinning
По въпроса за читателския дневник - аз много обичах да си водя такъв, каката - също. Гледам, че и той се запали покрай нея. Но те не използват готов, а пишат на една тетрадка и задължително рисуват картинка, вдъхновена от прочетеното. Интересно им е. Peace

# 515
Честит празник на децата!
Лудницата навън е огромна, прибрахме се каталясали. В парка е като манифестация, отидохме до Парадайз - има 30% намаление в Комсед, което добре ни дойде (не знаех, че има, изненадаха ме приятно на касата).

# 516
Списъкът на моя син за ваканцията включва 5-6 книги и едната вече я четем от преди - "Вълшебникът от Оз". Много му е интересна!
След 16.30ч. ще излизаме на разходка по случай първи юни с още 2 майки с деца.

# 517
Честит празник на децата!
Лудницата навън е огромна, прибрахме се каталясали. В парка е като манифестация, отидохме до Парадайз - има 30% намаление в Комсед, което добре ни дойде (не знаех, че има, изненадаха ме приятно на касата).
Люси, мерси за инфото, аз мислех, че намалението е само за Комседа в Сердика център, поне такива съобщения видях, но ако има и за другите им магазини това е супер и ще направя един бърз рейд за лего.
Дайв, страхотна ти е щерката.

# 518
Честит празник на всички деца - да растат здрави, щастливи и безгрижни. На големите пожелавам да пазят детето в себе си, като му позволяват по някоя лудория от време на време Wink

С всенародни тържества и ние изкласихме 2-ри клас. За пълните отличници (сред които и Дребен) имаше и специални грамоти от директора на училището, голяма радост беше.

Книгите са ни приготвени, повечето ги имаме, но кога ще им дойде редът не знам. Аз пък съм фен на Лучко, мисля, че и на Дребен ще й хареса, чела съм й някои глави. Вдъхновена от Лулумба тази година й предложих сама да си направи читателския дневник и тя е очарована. Обича приложните изкуства, ще купим цветни картони, хартии, лепенки, ленти и т.н. и ще твори.

# 519
  • София
Споделете тогава положителния си опит с читателските дневници.
Личния ми опит явно не е за пример. От читателски дневници и избери си три цитата от приказката и нарисувай три картини към тях и т.н. подтиснаха за дълги години желанието ми за творене.
Някак не ми се иска да потъпча естественото му желание за четене и рисуване с правене на нещо по задължение.

# 520
Ние сме още на панаира  Crazy
От 9 сме излезли  Simple Smile Добре че не се налага да вися по шатрите, а посядвам отстрани.

Миналата година попълваха дневник и йбеше доста досадно, но мен ми харесва идеята за записване на прочетените заглавия.

# 521
Учителката на моя син не иска читателски дневници, защото родителите ги пишели.

# 522
  • Sofia
Учителката на моя син не иска читателски дневници, защото родителите ги пишели.
Хм, то това е мечешка услуга по мое мнение.

# 523
  • Перник
Ние сме още на панаира  Crazy
От 9 сме излезли  Simple Smile Добре че не се налага да вися по шатрите, а посядвам отстрани.

...

Ние не се очертава да празнуваме особено днес, защото мама се прибира късно  Rolling Eyes Вчера пристигна един анцуг, който бях поръчала за Калоян и му казах, че това му е подаръкът за 1-ви юни. Той заяви, че не го е искал и че подаръкът му ще е да го заведем на "Енгри бърдс". Категорично няма сила, която да ме накара да ида в мол днес, заедно с всички тълпи народ, така че това остава евентуално за неделя.

# 524
Моя мъж е водил  днес сутринта момчетата на картинг. Сега са на тренировка.
 Купихме билети за цирка за събота/ по същата причина, спомената от Светла./

Листа с книжки е 27 броя. Laughing Най- смешното е, че "През води и гори" я няма в него/ точно нея чете сега/

Общи условия

Активация на акаунт