ВТОРИ клас... иии Ваканция! - 7 тема

• 59 701
  • 744
  •   1
Отговори
# 600
  • В светлината на слънцето
При нас няма вариант друг да чете. Тоест имаше, но до момента, в който се научиха сами да четат. При каката стана доста рано, при него - по-късно.  Peace

# 601
"Ането" от списъка преди малко беше дочетена, хареса я. Сега е ред на приказките на Пушкин.

# 602
Лулу, и моята отказва да й чета сега.
Заслон, имах предвид не новите преводи, а само препечатани стари издания.
Луси, бързи сте.
Щерката започна Пинокио.

# 603
Класната им започна да им прави тази година състезаия по бързо четене, виждам голям напредък при него.
Онзи ден хвана "Семейство Тъпашки" от Роалд Дал и я прочете за по-малко от 2 дни.

# 604
В предния клас на каката класната им редовно правеше такива състезания. За децата беше много забавно. Редовните първи две бяха каката и едно друго момиченце, което също издържа изпита и бе прието в настоящото й училище.

# 605
  • София
Дъждец, аз пък харесвам само старите издания Simple Smile
винаги имат приложено листче ако имат печатни грешки. Правописни... май нямат. То 10 човека са работили по изданието, а не като сега- един пенкелер.
Съвременните книжни издания (след края на социализма) имат правописни отвратителни грешки, а преводните често имат лош превод.
Например Малкият НиколА в по-нов вариант е направо неразбираем и ми идеше до го изгоря, за да не петни прекрасният, иначе лек стил. Докато разкрия обаче лошият стил, детето намрази НиколА!

В Столична библиотека обявих, че искам само стари издания и ми казаха - да, всичките ви аргументи са верни, но вече са амортизирани и в огромната си част са бракувани. Междувременно идват псевдо-книги и се разполагат щедро на лавиците....
Тази тема им е болна....

Някой пусна (може би Морена Simple Smile ) поредицата, една от които е Белия жираф. Тя е пример за на места лош превод,  синтаксис,  стил и правопис. За щастие е толкова интересна, че се изгълтва Simple Smile

newsm10 newsm10 newsm10 newsm10

# 606
Днес голямо обикаляне падна за бански и разни неща за лагера - яке за дъжд, шапки, тениски. Хем ходихме до Декатлон, прибрах се и се сетих, че трябваше да купим някакви игри за открито, сега ме е яд.
Моят досега яде някакви кюфтаци, омазал се порядъчно; казвам му: "Отивай да си измиеш ръцете", а той "Ама защо, аз си ги облизах." Да плаче ли човек, да се смее ли, не знам.

# 607
  • София-Младост
Моят досега яде някакви кюфтаци, омазал се порядъчно; казвам му: "Отивай да си измиеш ръцете", а той "Ама защо, аз си ги облизах." Да плаче ли човек, да се смее ли, не знам.
Смей се по-добре  Mr. Green Моят понякога мие само едната, защото само с нея е ял;)

# 608
Ох, развеселихте ме.  hahaha При нас се пробва друг вариант - няма да си мия зъбите, защото е неделя, почивен ден. Не че му мина номера де. Joy

# 609
  • София
Като че ли има такъв леко мърляв период преди пубертета, когато пък се почва с безкрайното къпане и поливане с парфюм. Аз през зимата му разрешавам в събота да не се къпе. Ей, голям кеф ще речеш на парти в събота вечер ще ходи.

Прочете една трета от Алиса. Хем се заплете в героите, хем действието било бавно. Laughing
И захвана Лиско, след 10 минути дойде да разпитва това ли е първата книга. После каза, че било интересно и щял първо нея да прочете. Има време да размисли и това.

Подготвям го за село, ще го оставям в петък. Купих само сандалки, другото си остава старо.
Пък и ние пътуваме през седмица да се видим. Освен това е в достатъно населен район, ако нещо трябва да се купи на място. Само дето на мен ми е мъчно.

# 610
Снощи влетя някаква нощна пеперуда и предизвика масова паника вкъщи. Чак се заключиха в детската стая моите, ще кажеш, че не пеперуда, а дементор е долетял. Изгоних я, естествено, излетя през прозореца, но днес още я търсят да не се е скрила някъде.
Иначе, от книгите - вече и приказки от Пушкин са прочетени, сега е ред на Книга за джунглата. А каката само внася смут - в джунглата на Индия кафяви мечки нямало, там е 50 градуса, а те спят зимен сън. Абе, изобщо.

Последна редакция: пн, 06 юни 2016, 15:05 от Анонимен

# 611
Ала бала много ми хареса идеята да мие само едната ръка  Joy При нас единият е голям чистник, но другият трудно го вкарваме в банята ooooh!

Напълно съм съгласна, че старите издания са в пъти по-хубави, макар и понякога да не привличат така, както ново напечатаните книжки!

# 612
  • София
О, има индийска мечка. Само дето май вече няма джунгла в Индия от толкова много хора.

# 613
От Уикипедия:
"Baloo is described in Kipling's work as "the sleepy brown bear". Robert Armitage Sterndale, from whom Kipling derived most of his knowledge of Indian fauna, used the Hindi word "Bhalu" for several bear species, though Daniel Karlin, who edited the Penguin reissue of The Jungle Book in 1989, states that, with the exception of colour, Kipling's descriptions of Baloo are consistent with the sloth bear, as brown bears and Asian black bears do not occur in the Seoni area where the novel takes place."

Последна редакция: пн, 06 юни 2016, 16:32 от Анонимен

# 614
Моят вече няма търпение да ходи на село, но ще трябва да изчака да завърши и кака му.  Grinning

Мислех утре да го водя да гледа на кино Warcraft, но май ще му се размине, че има да минава на един контролен преглед, което ми е далеч по-важно от филма.
За морето сме окомплектовани. Даже надуваем дюшек купихме - не че ни трябва. Но пък снощи реотанът ми проработи да погледна кога им изтичат паспортите. И познайте - изтичат точно преди да заминем. Та сега ще трябва да им вадим паспорти по бързата процедура. Ама който не гледа... ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт