В МАЙската група настана оживление-всички се стягат за родилно отделение!Тема 10

• 41 455
  • 507
  •   1
Отговори
# 315
Благодаря на всички!
Роди се с много дълга коса и нокти, със суха и тъмна кожа. Вероятно има и други, защото когато се прибрахме вкъщи и дойде педиатърката веднага позна, че е пренесена  Thinking
Иначе те разбирам идеално - и аз нямам един месец да е с еднаква продължителност с предишния.
Важното е да сте живи и  здрави и бебчо да се появи бързо и безпроблемно  Peace

# 316
  • София
Така е, да са живи и здрави всичките дечица!!! И остава само да се доверим на лекарите!

# 317
Дългата коса хич не е признак на преносеност. Моите и двете са си преди термин раждани и коса да искаш. Изобщо никой не е споменавал да са преносени. Синът ми даже си беше с признаци на незрялост Naughty

# 318
Честито на новите мами и техните бебоци,да са живи,здрави,бързо възстановяване!

# 319
Дългата коса хич не е признак на преносеност. Моите и двете са си преди термин раждани и коса да искаш. Изобщо никой не е споменавал да са преносени. Синът ми даже си беше с признаци на незрялост Naughty

Същото важи и за дългите нокти и сухата кожа. Втората ми дъщеря се роди една седмица преди термин, а беше с много суха кожа, дълги нокти и коса. Първата се роди една седмица след термин - без коса и с по-меки нокти. И двете бяха подпухнали и със сбръчкани ръце първия ден Simple Smile Преносването не е хубаво, сигурна съм че има много медицински причини за секцио, но понякога лекарите спекулират с това. Първият гинеколог при който раждах, едва ли не се опитваше да ме убеди, че си личало че детето е преносено, за да защити решението си за индукция само няколко дена след термина. Водите ми бяха ок, тоновоте бяха ок и никой не потвърди, че детето изглежда преносено.

# 320
  • На остров
Емел и Тали честити бебенца да са живи и здрави ! Бързо възстановяване на вас  bouquet !

Сложно е да се каже кое и как е най добре. При нас се изчаква 2 седмици след термин преди да се пристъпи към индукция. Самата и индукция е в различни степени и може да отнеме 48 ч.
След изтичане на водите както беше при мен се чака също 48 ч болките да започнат преди да се започне с поетапната и индукция. Окситоцин на система за по бързи контракции не се прилага.

# 321
Възможно е и докторите да спекулират, но е факт че педиатърката я видя вече на 10 дни, без да съм споменавала каквото и да било и веднага каза, че това дете изглежда преносено.
Всеки си решава за себе си, просто мен повече ме беше страх от преносването, отколкото от по-ранното раждане.

# 322
Важното е, че си гушкаме дечицата, и дано майки и деца са здрави. Дано всичко мине добре и при тези, които очакват все още този най-специален момент.

# 323
Здравейте мами
И аз да споделя с вас раждането. В Разград постъпих на 18 вечерта с изричане на водите. Цяла нощ чакахме но нито болките се усилиха нито разгритието се увеличи.  На сутринта 2 см разкритие и като ме провираваше каза че бебето изглеждало като преносено седмица защото главата била твърда. И със системи и какволи още не постагнаха за 3 часа 8 см разкритие и силни болки през 3 мин. Трудното беше там че беше сухо раждане много трудно изляза. Водите бяха зелени цялото в лайна изходило се е и с дебела пъпна връв около врата си. Днес сме добре само Лека сининка на врата но ще мине и то. Важното е че не се е нагълтало от мръсотията всичко с късмет на време.

# 324
Ох, Емел, доста ви се е насъбрало с юнака. Важното е, че бебчо е добре! Simple Smile Това с термина и преносването явно е една доста обширна тема с всевъзможни лекарски тълкувания. 

# 325
Всичко се забравя само здраве да има. Пожелавам го на всички ви здрави дечица на всички мами

# 326
Емел, страшно звучи това, което разказваш, но важното е, че сте добре с бебето  Hug

# 327
  • На остров
Емел важното е, че сте добре. Водите се образуват непрекъснато дори след изтичане но факта, че са зелени не е добре.

# 328
  • Варна
Честито на всички за бебоците!!!!
Да се отчета и аз.  Снощи в 23:45 се роди бебе Димитрия - 50см. , 3350гр. Родих нормално без системи и без шевове и доста бързичко и лесно. Определено второто раждане е по-лесно... Simple Smile)

# 329
Kr1st1na86 честито бебче  bouquetмного хубаво че всичко е минало като по вода

Общи условия

Активация на акаунт