В МАЙската група настана оживление-всички се стягат за родилно отделение!Тема 10

• 41 432
  • 507
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Знам, че практиката в БГ една седмица да се чака след термина. На една моя позната малко преди термина с проверка за разкритие са и предизвикали раждането, т.е появи се малко разкритие на следващия ден и после с окситоцин.
При мене термина ми е объркан с около 12 деня и съм сигурна в това. Постоянно обяснявам на моята АГ и в болницата където ще раждам, но сега искат през ден да ме габлюдават и да следят тонове. Та ако всичко е добре (тонове, плацента, води) въобще няма да им давам  да ми предизвкикват

# 301
Кристя, защо мислиш, че е объркан?

# 302
  • София
И как си го пресметна ?

# 303
  • София
Кристя, защо мислиш, че е объркан?
със СПКЯ съм, и съм с доста нередовен цикъл. Като последно цикъла ми беше средно около 40 дни. Съответно и овулация с около 12 дена по-късно, от табличките по които изчисляват лекари. Но тука лекарите не те питат колко ти е дълъг цикъла, а кога е бил последния мензис....
Понеже си следих доста нещата и знам кога ми е била овулация +- 1 ден. Так си върви и бебето от самото начало. Но като термин ми записаха това по цикъла  #Cussing out  АГ-то  ми каза, че така е редно да направи  newsm78

# 304
Да, наистина така се прави, и моят термин беше определен по същия начин.
Опитай някой от калкулаторите за ин витро, там деня на пункцията е и ден на оплождането, съответно овулацията.

# 305
Здравейте момичета! Най-накрая се включвам и аз след толкова дълго време.
Първо искам да честитя на всички майчета, които родиха. Да са живи и здрави бебчетата ви.
Аз родих на 04.05 момченце Борис 2900, 50 см. чрез секцио. За съжаление обаче след раждането бебчо се влоши. Преместиха го в друга болница. Дори не успях да го видя.
Май трябваше да ме срежат по-рано.
Някои казват, че съм преносила защото водите би бяха зелени. При излизането бебчо нагълтал от тези води. Липсвал му е кислород и е имал инфекция, която аз съм му предала.
Вече 12 дни е в болницата, но вече е по-добре. Само се моля да няма никакви последствия след всичко това което му се случи. С нетърпение чакам да го изпишат и да се гушкаме.

Карина, стискам палци нещата вече да са се оправили и да сте заедно с бебчо! И моето синче имаше инфекция, която се предполага, че аз съм му предала през бременността. Странното е, че аз инфекции не съм лекувала, по едно време имах едни бактерии в урината, но гинеколога ми предположи, че просто пробата не е била стерилна, защото всички други показатели ми бяха много добри, а при инфекции има повишени левкоцити и т.н. В последствие пуснах стерилна и беше чиста. Та, така и не разбрах откъде се взе тази инфекция, но бебо беше 10 дни на антибиотик и общо престоя ни в болницата се удължи на 12 дни. Много ревах и много се притеснявах, защото 3 дни беше на системи, отделен от мен. Слава Богу, вече е добре и сме си вкъщи от няколко дни. Стискам палци скоро и вие да сте си вкъщи!

# 306
whoowhoo , съжалявам, че и на теб ти се е случило това неприятно изживяване ooooh! Важното е накрая дечицата да са добре, макар и да се е наложило лечение. В началото си е голям шок - при мен съчетано със следродилна депресия, си ме докарваше до рев в първите месеци след раждането на сина ми. Да са живи и здрави децата, пък постепенно се успокояват нещата Hug

Ние малко влезнахме в някакъв ритъм вкъщи. Яде си на 2,5-3ч тези дни и долу-горе успявам да посвърша нещо. Вече излизаме и по разходки от време на време. Вчера минахме и преглед при ортопед - всичко е наред. Сега чакаме консултацията другата седмица, за да видим колко сме пораснали. На мен ми се струва, че е понатежала, ама да видим и кантарът какво ще каже Simple Smile

# 307
  • София
Да, наистина така се прави, и моят термин беше определен по същия начин.
Опитай някой от калкулаторите за ин витро, там деня на пункцията е и ден на оплождането, съответно овулацията.

Благодаря Амини, да знам ги тези...то всъщност затова съм и сигурна в термина, само че АГ-то не Simple Smile)) И  вчера бях на ЖК, и по нейни сметки вече пренасям...чак тя се зачуди че водите не намаляват, плацентата е ОК.... Така че всичко е ок, и засега чакаме бебката да тръгне Simple Smile

# 308
Kristya тъй като и моят цикъл е средно 35 дни и аз бях убедена, че ми смятат грешно терминатермина. Според докторката е 1 май, а по мои сметки 6. И аз бях като теб - води в норма, шийка също, никакво разкритие, плацента 2 степен, но направихме секцио на 3 и девойката се роди с вид на пренесено бебе, въпреки че според мен още не ми беше дошъл термина. Идеята на дългия пост е първо да се похваля с прекрасна дъщеричка  Heart Eyes и второ да ти кажа, че все пак има неща, които лекарите си разбират повече от нас, та ако ще да знаеш и в колко часа си забременяла  Laughing

# 309
Здравейте мами
 След два дена мъчителни болки днес 13.05 се роди синът ми Еймен 3100 кг 47 см . Малко сме ревниви

# 310
 Emel Tahirova честито!  bouquet

# 311
Честито Емел, да е жив и здрав малкия Еймен, на теб бързо възстановяване  bouquet

# 312
Честито, Tallyy и Emel Tahirova bouquet Да са ви здрави и засмени дечицата!

# 313
Честито и от мен на Tallyy и Emel.
А Емел, цели 2 дни ли се мъчи? Аз с моите 15 часа явно нищо не съм разбрала Simple Smile Важното е, че малкия мъж е добре и ти бързо да се възстановяваш! Simple Smile

# 314
  • София
Tallyy и Emel честитоооооо!!!! Да са ви живи и здрави бебоците, и бързо възстановяване!!!
Tallyy какви са били признаци за преносване? Надявам се не е нещо сериозно и сте добре.
Да разбирам прекрасно, че и лекарите искат да се презастраховат, ама и не трябва да губят индивидулен подход.....имах периоди миналата година със супер нередовен цикъл на  почти 60 дни, после 45.....разликата става огромна, ако няма как да се отследи овулацията. Та затова ме и следят сега изкъсо... Но всичко е добре. И тоновете вечк през ден записваме.
Освен това още от самото начало по всичките ехографски прегледи и ФМ си върви за термина, който си е по мои изчисления Simple Smile та мисля и за това АГ-то още не ме е вкарала в болница, че иначе тя много се предпазва да не стане нещо

Последна редакция: чт, 19 май 2016, 23:08 от Kristya

Общи условия

Активация на акаунт