Януарки 2017, заповядайте! :)

• 36 741
  • 729
  •   1
Отговори
# 75
Да, каквото има му звънкай. А сега как е зацапването? Hug

Бледо - само при ходене до тоалетната, основно сутринта имаше, сега почти спря.

# 76
На мен за зацапването ми препоръчаха и витамин С.

# 77
На мен за зацапването ми препоръчаха и витамин С.

Има логика принципно с вит.С, това докторът ли - или като информация в нета?

# 78
Лекар ми го предписа, и каза да не спирам фраксито,спазмолитици също и прогестеронов препарат.Трябва да се приемат повече течности, защото от дехидратиране контракциите се засилват и кървенето също.

# 79
Ох, за болките и аз исках да ви попитам. Аз също имам като пробождане в яйчниците и матката където е също ме наболява на моменти. Основно като лежа, когато се раздвижа ми минава. Другата екстра, която имам е главоболие. Всеки ден следобед.
За фейсбук групата- аз ще изчакам. Много искам да се включа, но след една извънматочна и един спонтанен аборт просто ми е рано още.

# 80
  • Варна
Добре дошли на новите бъдещи мамчета  Simple Smile
Болките, леките боцкания и усещания за придърпване са нормални в общия случай, но не трябва да се чака да станат силни, до 6 таблетки Но шпа са позволени на ден, но за по-леки болки обикновено изписват 3х1. Това с консултация с лекар, естествено. Аз понеже си знам от предната бременност, започнах да си пия Но шпа на своя глава, защото часът ми е чак за четвъртък, а дотогава не мога да чакам и да ми опъва така.
Дано е наред всичко с бебчетата ни! А някоя чу ли вече сърчице???  Heart Eyes

# 81
Аз усещам на моменти леко подърпване....но не бих го определила като болка. Като се понатоваря малко и се усилва...примерно вчера мих чинии и понеже мивката ми е леко навътре на плота...и седя  наведена, та леко се усили. Полегнах си и бях 6 Simple Smile
А цигарките.....аз пушех по 1 кутия на ден...дала съм си 10 дена срок да ги спра, за да не е стрес за организма. Вече съм на 5 ден и съм ги намалила до 4-5. До края на седмицата приключвам с тях.

Amoriel, аз съм чак на 18ти на лекар. Не съм ходила нито 1 път до сега.

Щастливка, веднъж да мине този трети месец, сокът е сигурен Simple Smile Аз до тогава също ще се въздържа от ФБ групата.

И между другото, нито ми се спи, нито ме дразнят хората Simple Smile Май ще съм от тези приятните бременни женички Grinning

# 82
  • София
Ох, на мен пък много ми се спи... ooooh!, направо ще заспя в офиса Mr. Green

Аз съм на преглед вдруги ден началото на 6-та седмица, дали може да се чуе пулс? Thinking

# 83
Аз вече се объраках...някой казват да, други казват 7ма....трети пък чак 8ма.... Naughty

# 84
  • София
Струва ми се рано началото на 6та, май началото на 7ма е по-вероятно. Мисля, че в темата още никой не е чул сърчице, аз утре/другиден ще отида на преглед и се надявам да се чуе, защото съм в 7ма, но гаранции няма, може и по-натам да е.
Аз да питам, защото но шпа съм пила съвсеееем малко с предните бременности към края.. Той не спомага ли за тоалетните проблеми? Един от лекарите, при които съм ходила, беше направил такъв коментар, не съм го изпитвала на гърба си. При така или иначе по-ленивите черва по време на бременността (поне в общия случай, не за всички естествено), не е ли проблем? Ако има нужда, ще се пие, но без да е крайно необходимо, не пречи ли повече, отколкото помага?

# 85
Аз пия много вода, много фрешове, много плодове и зеленчуци,никакво тесто.....и се храня сравнително правилно. Не заради бремеността, принципно спортувам много и от там си ми е навик.....и не знам дали е резултат от това, обаче още нямам грижи с корема.

# 86
  • Варна
_Iri_ не знам на проблеми с корема как влияе Но шпа, но със сигурност знам, че ако има дори малко дърпане, трябва да се пие, за да се успокоява матката, тези боцкания и опъвания трябва да се ограничават. Т.е. да не се стига до "крайна необходимост". Аз през първите 3-4 месеца от предната бременност си го пиех редовно, усещам, че и сега ще е така.
Мен най-много ме притеснява, че се налага да вдигам сина ми  Sad Опитвам се да го карам сам да се придвижва и катери, примерно на стола за хранене, но как да му обясня на дете на 1,8г... Дано не направя някоя беля. Все си мисля, че ако не го вдигам рязко, а някак по-плавно и бавно, не би трябвало да има проблем, ама знам ли...

# 87
  • в пералнята
Моят дечко е на 3 и аз също го вдигам, но при липса на оплаквания не виждам защо да не си вдигаш детето. Все пак това е тегло, с което си свикнала преди бременността, тоест организмът ти е привикнал, не е нещо, което сега започваш да правиш.

# 88
  • София
Amoniel, благодаря Simple Smile Няма проблеми да си вдигаш детето при нормална бременност. Аз бях с породени миналия път, с втората бременност през цялото време съм вдигала "каката", но си карах съвсем нормална бременност без особени оплаквания. Стига да не започне да боли някъде нещо, вдигай си, няма да го наказваш детето без причина, то иска да се гушка Simple Smile

# 89
За почивка и сън немога и да си помисля с двете зверчета у дома,имам придърпвания от време на време,но не мога да огранича вдигането и грижите около малката дъщеря,дори  днес ходихме до личната, асансъора в ремонт и си я носех  до 4 етаж около 13 кг.е!!! Моля се на Бог и знам,че ако ни е писано всичко ще е наред!! Praynig

Общи условия

Активация на акаунт