Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 42

• 71 427
  • 748
  •   1
Отговори
# 705
Ейо, дозата изобщо не е висока. Аз бих пила при условие че ми овладява сърцебиенето, както и сега си пия ☺
Ако вече усетиш че много пада пулса и се задъхваш и въздух не стига, което ме съмнява много предвид дозата, може да чупиш на четвъртинка ако е 5 мг хапчето, а ако е 2,5 мг наполовина.
Друга опция е да ги спреш. Но щом ти е ок с тази доза не виждам причина да не си ги пиеш по предписание.

Пънче, 90% си карат бременноста с ниско Т4 и каквито и дози да им изписват то си стои в долна граница. А и твоето поне е в границите и то над долната. Вярно че се цели по-висока по време на бременност, но от толкова прочетени случаи, това си е по-скоро на теория, докато реалността е друга.
Важното е, че приемаш хормон.  

# 706
Пънче и аз съм бременна в момента не съм се похвалила тук че все ме беше страх нещо да не стане но мен ендото само в началото ми искаше Т4 и ми беше почти на горна граница гледам и при теб е било даже над горна граница, на следвашия месец беше горе долу същото и доктора каза няма смисъл да го гледаме всеки месец Т4 добре било и само ТСХ да пускам. На теб Начев всеки месец ли ти иска и Т4?

# 707
  • В сърцето на любимия човек
Мерси, Мереленда  Hug
Значи няма да го мисля толкова  Peace

Нис - тихичко честито и всичко да е наред, а по термин да си гушнеш здраво детенце  Praynig
Да, Начев всеки път иска и двете. Мисля, че по ФТ4 основно се ориентира за дозата на тироксина, но може и да греша.

Впрочем той ще преглежда на 6-ти целия ден в Надежда и на 8-ми в Панацея.

# 708
Здравейте момичета,

Всеки ден чета, и един въпрос започна да ме мъчи Embarassed Embarassed Embarassed. Възможно ли е с толкова ниско TSH(0,01) да съм бременна, защото вече няколко дни ми закъснява, не знам дали е точно за тука въпроса (предварително се извинявам ако не е свързано с темата). В момента съм спряла всякакви лекарства (Еутироск и Селен), утре имам час за лекар. Кое ще бъде по-добре да посетя ендокринолог или гинеколог(направих си тест беше отрицателен).  #Crazy #Crazy #Crazy .Възможно ли е да се получат някакви проблеми, че в момента не пия нищо,(разбира се че специалиста ще каже най-добре), все пак и тук да попитам  Embarassed Embarassed Embarassed.

Последна редакция: чт, 28 юли 2016, 14:47 от reniVasi

# 709
Здравейте!
Специално искам да благодаря на момичето(не помня ника),която ми препоръча д-р Мечкаров.Дългогодишна пациентка съм на д-р Нончев/и и последната год.на д-р Лефтеров,който 8год.след операцията ми хвана Хашимото,но се изсмя на активните останки с възли,които д-р Темелкова (Варна-ехографист)видя.Днес Мечкаров ми направи ехо с доплер,ужасно подробен оглед и се осъмни за 2автоимунни-Хашимото с Базед,но пусна допълнителни антитела ,за да го докаже.Останките от жлеза са в ужасен вид,свръх васкулизирани,само похвали хирурга,че много добре ме е срязал,нямам сраствания.Непрекъснато повтаряше,че начина на хранене(евала,за което е определящ)-за сега без никакъв глутен,плодови фрешове и подобия.
Надявам се очарованието от 1-та ни среща,продължи и след изледванията и бъдещето лечение.Ще ви пиша.Много ми е интересно за инсул.резистентност и тази хипервъзпалена жлеза какво ще назначи.

# 710
От едното да премине в друго може, но двете да са активни- не. Изследванията ще покажат.
Има случаи на тиреоидит с леко гранични антитела за Базед, което не значи, че има активен Базед. В малко проценти се случва при активно Хашимото с хиперфункция, но са рядко.

# 711
 Мер,и аз се изненадах много,но ще ми е интересна крайната диагноза и какво ще предприеме.Иначе ми показа и ми качи на диск визуализацията и на двете автоимунни.Той единствен ме разпита за разни симптоми и ги обясни с щит.жлеза,а останалите ми казваха да не я обвинявам,да не я броя за болна,всичко е от уроисторията.

# 712
То и при мен след урологичните се отключи Базеда, ама твоето е сложна работа.
Иначе, ехографски по структурата се ориентират, но разликите са минимални и по-скоро ако няма хормонални изследвания и на антитела, всичко клони към "вероятно". Може да си минала през едното и после активност да има другото заболяване.
Щом жлезата е толкова увредена, вероятно ще да има някаква активност сега. Ти не си ли проследявала хормони, антитела? Сега какво назначи за изследване?
Пиши после какво е казал доктора с готовите резултати.

# 713
  • Варна
Здравейте момичета, може ли да Ви задам един въпрос, има ли ТСХ -  71, днес се изследвах и получих такъв резултат, звънях в лабораторията, били ги потретвали даже, това било. Е даже не бях чувала, че може да има.
Всъщност най-високите ми показатели са били 4,75 в трети месец от бременността, затова ми изписаха 25 мг., после стана 3,02 и ми вдигнаха дозата на 50 мг. и така го поддържах около 2(тсх-то) през останалата част от бременността. Така 2 месеца след раждането, през което време продължавах с 50 мг. го тествах и беше 0,13, затова и го спряхме.
И сега два месеца по късно това - ТСХ 71, има ли такова животно  newsm78

# 714
Да има такова ТСХ вероятно се дължи на хормоналните промени след бременността обсъди си резултата с ендокринолога.

# 715
  • Бургас
Преди време даже и с около 100-120 ТСХ беше писало едно момиче ако правилно помня...
Та има ТСХ 71.
Отиди при читав ендокринолог и ще се оправят нещата.

# 716
Една позната с ТСХ 86 не го усетила дори. Безсимптомно.
Аз 30 не го усетих по никакъв начин, но 5-6 като стойност ме оставя без дъх, души ме, постояно ми се спи и ме удря в цикъла.

# 717
  • Варна
За съжаление да има, пуснах във втора лаборатория, след кафе и храна - 84  Sad
Адски съм притеснена какво е това, да търся ли спешно лекар сега събота и неделя или не е толкова на живот и смърт.

Последна редакция: пт, 29 юли 2016, 18:19 от zina

# 718
Преди бременността беше ли на лечение с еутирокс? Според мен не е трябвало така да се спира еутирокса. Ако нямаш оплаквания може в понеделник да потърсиш лекар, а не сега събота у неделя. Аз на своя глава бих започнала да пия еутирокс събота и неделя и понеделник на лекар. Но ти си прецени.

# 719
  • Варна
Не, не съм била, изследвах ТСХ заради бременността. Ами ендото ми каза да го спирам и аз си слушам. Очаквам обаждане от лекар и ще видим как ще ме консултира, притеснението ми е главно за това че кърмя бебчето и не знам дали трябва, невежа съм в това.

Общи условия

Активация на акаунт