Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 42

• 71 523
  • 748
  •   1
Отговори
# 525
Вълничке, на теб веднъж не ти направиха схема, а само те лутат или на висока доза тироксин и като потъне ТСХ ти я намаляват, след което ТСХ веднага скача и ти я увеличават. Не видях доктор който да ти направи схема, на база тези скокове и потъвания, а си на всекидневна доза еднаква, винаги, съобразена със стойността на изследвания хормон.
Не са малко момичетата, които имат схема, докато уцелят заветните нормални стойности и това обикновено се случва в рамките на няколко месеца. После и да има зимни и летни колебания в хормоните, то с леки корекции се оправят нещата. При теб има дози и по 50 микрограма и по 200 микрограма, откакто си болна, и напълно нормално е като си на 200 да потънеш рязко в нулата, което не значи, че трябва после да минеш на 50 или 75. Същото и когато си била на 150.
Трябва някой с плавно увеличаване и намаляване и по-често проследяване, през 20 дена да речем, да се наеме и да проследи случая, докато се стабилизират хормоните и да се уцели правилата схема. Дали 5 дни ще пиеш 100, а 2 дни 75. Дали през ден ще пиеш различни дози, доктор трябва да определи на база проследяване.
Дотук от прочетеното останах с впечатление, че никой не се нае да ти направи схема и да ти регулира хормоните, а примерно те лутат на доза 75 и като видят че ТСХ потъва ти намаляват на 50 примерно и ТСХ скача рязко нагоре, от което най-малкото става ясно, че трябва някаква схема - поне да се опита, видиш ли, дали пък няма да проработи.

С пролактина помня че си ок и не се е споменавало за опция аденом на хипофизата. Ако беше това, едва ли щеше да потъваш така с ТСХ.
Казаха ти, че е хашитоксикоза, асансьорно се движи, макар по стойности да е типично Хашимото, а токсикозата да е от предозиране, но за мен липсва схема на лекарствата и нещата не опират просто до всекидневна еднаква доза. Не се касае при теб да имаш хиперактивна жлеза, че да се търсят причини за хиперактивност, токсичен аденом, Базед или вид тиреоидит.  
Според мен трябва да опиташ със схемата или по-точно, виж какво ще каже Начев, ако не предприеме действие, записвай час за Тодорова. Докато дойде часа ще си караш на схема от Начев.

# 526
Вълничке, а ти сега от кои хапчета пиеш? Спомена ли на Начев за ония комбинирани ли, какви бяха, дето ги взимаше от Гърция/Турция?

# 527
пънче-мънче, не, не е правен, но и никой не и е намекнал даже.
Merelenda, всичко е точно така, както го описваш. Пролактина ми е екстра. Желязо и феритин също. Само вит.Д е нисък. Ей, много помниш, момиче  Hug Браво на теб! И ти благодаря за специалното отношение на теб, и на другите момичета! Не е имало схеми, така е. Сега се сещам за Ана Борисова. Откачалка е, ама дали пък не е по-добра диагностичка. Тодорова ще я търся в понеделник. Ама да ви кажа много ми писна тая "игра на чичо доктор".
Seti Beti, да, пиех от тях (Bitiron) и до скоро си беше всичко в норма. След предпоследната контрола пия само тироксин, но скочих много. Явно комбинирания препарат е добър, но не посмях да му кажа на доктора за него, щото те нали не ги обичат тия работи. Сега се чудя утре дали все пак да не му кажа. Ще е коректно.

# 528
Вълничке, не съм ходила при Пандев за сега, пазя си го като крайна опция( дано не се налага де), но съм чела добри неща за него. В Интернет има информация.
Но виж и Тодорова, дано успееш да си запишеш скорошен час и дано откриеш твоят доктор.

# 529
Вълничке може да пишеш мейл на Тодорова да опишеш накратко случая и да питаш дали може да ти помогне с нещо друго освен нагласяне на дози. Мисля че тя отговаря на мейли.

# 530
  • В един копнеж!
Вълничке може да пишеш мейл на Тодорова да опишеш накратко случая и да питаш дали може да ти помогне с нещо друго освен нагласяне на дози. Мисля че тя отговаря на мейли.

Мхмм, друг път. Нито отговаря на имейли, нито си вдига телефона. Crossing Arms Чаках две седмици да пусне някакъв отговор, е, вече не чакам.

# 531
на мен тодорова ми отговори на мейла, когато имах драма с метфогамата, но после като й писах за да доуточним дозата - не. та, явно ги чете и отговаря избирателно, не пречи да се опита.

аз все си мисля, че Тодорова е по-подходяща като лекар за вълничката,Начев си знае дозите и това е. На мен Тодорова ми направи 3 различни схеми за лечение, в случай, че...
понеже някой каза, че в момента записвала за август можеш да опиташ да й пишеш и смс да я помолиш да отидеш преди часовете (тя ходи поне 30 минути по-рано и винаги има извънредни)

# 532
Е, не е коректно лекар да ви лекува а да му бъде спестено каквото и да е от историята на терапията. Може да не му харесва, но ще го има предвид  Peace

# 533
Здравейте, дами, някой доволен ли е от крема Ендокринол, на мен сякаш ми стопи възлите, поне апаратът който ми ги видя преди години вече не ги отчита?

А за докторите - от обикаляне на най-различни ендокринолози мисля, че мога да репоръчвам д-р Нели Петрунова. Simple Smile Тя беше единствената, която ме лекуваше адекватно, след като обиколих много, но сега тъй като хормоните ми са нормални вече от година не пия нищо.

Знаете ли какво би трябвало да означават нормални хормони с високи антитела, при които има подобни на хипер функция симптоми като обилно потене, раздразнителност, непоносимост към жеги и слънце, но също и такива като хипо функция като летаргия и ледени крайници през зимата? Не мога и да наддам на тегло, а ям по много, което е най-странното. Rolling Eyes

# 534
  • в огледалото на живота
Здравейте, дами, някой доволен ли е от крема Ендокринол, на мен сякаш ми стопи възлите, поне апаратът който ми ги видя преди години вече не ги отчита?

Добре де,откъде го закупи този крем?
Търся го вече половин година и удрям на камък  Confused
Обиколих де що има аптеки и навсякъде казват,че е спрян от производство и няма внос Tired

Много искам да го приложа върху моя възел да видим какъв ефект би имало.
Моля те,пиши ако имаш възможност откъде може да се поръча  Praynig

# 535
От офис в една сграда с/у пл. Славейков в София, бяла врата. Не помня точен адрес но при търсене в гугъл трябва да излезе. Wink

# 536
  • в огледалото на живота
От офис в една сграда с/у пл. Славейков в София, бяла врата. Не помня точен адрес но при търсене в гугъл трябва да излезе. Wink
Може ли линк или координати,моля  Praynig
Не съм от София...

# 537
За Ендокринол - София, пл. Славейков 6, ет. 2, офис 1-3 е адреса на дистрибутора, но и продават на дребно. Simple Smile Сигурно и пращат по куриер.
Ето координати:
Скрит текст:
„ЛЕДА НОВА“ ООД
Телефони:   02/987-28-67 ; 988-31-59
Факс:   02/988-31-59
e-mail:   greenhealth_bg@abv.bg
Уеб сайт:   www.greenhealth-bg.com

Може да ме обвинята в реклама, но в случая съм много доволен, едно от малкото алтернативни неща, които наистина имаха ефект, всичко друго като рибено масло и подобни простотии беше само пръскане на пари. Наричам го "руското чудо". Според мен крем Ендокринол действа по-добре от колкото таблетките. И ако имате очни проблеми - Неовиста много ми помага, като я спра виждам доста по-размазано, пробвал съм и други продукти за очите, но нямах такъв видим резултат. Лошото е, че резултатите са нетрайни - като спра да я пия започвам да виждам по-зле.

Към симптомите ми бих добавил и рядко мигане, подутина в гушата и изпъкнали очи. Е да но хормониге ми са идеални, само антителата са извън норма. Как да различим базед от хашимото и обикновена гуша?

Последна редакция: пн, 11 юли 2016, 10:10 от baxefeno

# 538
  • Пловдив
Благодаря за споделеното!
Започнах метизола, засега съм добре Simple Smile Имам сърцебиене, за което ми изписаха Конкор, но се чудя дали не мога да си карам на мента, глог и валериан. Много ме успокоява, изобщо не усещам сърцебиенето, но като измеря пулса, винаги е около 100.
Може ли да ми препоръчате и някакви витамини или каквото и да е за подсилване на имунната система, подходящо за състоянието ми? Четох за Селен, Б-комплекс, Магнезий, вит. Д...

# 539
Ами, казано честно, за който и витамин да прочетеш, ще намериш че е подходящо да се приема за този вид заболявания, и не само. Те всички витамини винаги ни е нужно да си ги набавяме, болни или здрави  Laughing

Според мен, Д, Магнезий и В комплекс за начало е достатъчно, но ти си преценяваш.

Общи условия

Активация на акаунт