Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 42

• 71 539
  • 748
  •   1
Отговори
# 510
  • Пловдив
Благодаря ви за отговорите Simple Smile
Разбира се, че ще си пия хапчетата, просто искам да забавя започването им с два дни, даже е ден и половина. Досега не съм пила. Днес ми откриха проблема. По тази схема ще съм една седмица, след това лекарката ще прецени.
Четох, че на някои хора им се е налагало дори лекар да викат след прием на Метизол, затова се притеснявам да го започна днес. А на мен често ми става лошо от ново лекарство. Но вече се консултирах с познат лекар и той препоръча да изчакам до неделя.
Благодаря ви още веднъж Simple Smile

# 511
Да, ден, два не са проблем. Хубаво е, че си се консултирала с доктор.
А за въпросните случаи до спешност, сигурно има инцидентни случаи, но май по-често са при нелекуване на заболяване, отколкото вследствие лечение.
Не го мисли метизола.
Нерядко е първи избор лекарство и по-рядко се случва да има реакции от него, а ако се случи, просто ще го сменят с друго.
Добре е, че докторката е изготвила план, предвид дозата, защото нерядко се случва да наблъскат една висока доза и после много лесно се залита от едната крайност в другата и докато се стабилизират нещата, отнема повече време.
Ако много те блъска пулса, пий мента с глог и валериан или чай от маточина.

# 512
Понеже питаш за хомеопат, за това реших, че искаш да пробваш първо с някаква алтернатива, а де факто такава май няма . И двете с Мереленда сме минали през това, само, че аз бях на Тирозол, и се оказа, че съм с Базед. Странични ефекти не съм имала, освен загубата на вкус за известно време, в началото.

# 513
Да, и аз като Леми бях с вероятен тиреоидит и започнах с хиперфункция като теб и накрая се оказах с Базедова болест. И аз започнах на Тирозол и съм си на него. Не съм пила друго, но май повечето пият метизол и ако са бременни-пропицил.
Това дали се касае наистина за хроничен тиреоидит на Хашимото ще се изясни след няколко месеца.

# 514
След един месец при намален тироксин от 75 на 50 ето ми резултатите:

TSH   S    
                         17.03       µIU/ml     0,27 - 4,2     ECLIA  (старото - 0.263)

Free Т4 (fT4)   S    
                          8.44       ng/l     9.30 - 17.00     ECLIA  (старото - 9.65)

Free T3 (fT3)   S    
                          1.65       ng/l     2 - 4,40     ECLIA        (старото - 3.06)

Същата схема. Просто не знам...
Молбата ми към вас е да ми кажете (по точки) какво точно да го питам Начев в понеделник, когато имам час при него. Не трябва да го оставям само с някаква си корекция. Струва ми се по-сложно. Притеснена съм.

# 515
Същото което коментирахме и предния път, ама тоя път да натъртиш на историята, че дори с малки корекции в дозата, изключително рязко се сменят хормоните.
Аз дето не съм доктор, от два погледа те запомних с тия резки смени на ТСХ, а той като специалист като погледне цифрите, ще му избоде очите.
Да направи някаква схема, в която да има редуване на висока и ниска доза седмично, докато уцелите точната, за зимата и за лятото. Явно е че само с 50 или само със 75, 100 и т.н., няма да стане. Неприемливи са ми и някои мнения на доктори: "Ами така ще е" Хашитоксикозата е така, или с това заболяване е така".
През ден ли ще ги редуваш, през два ли, на делнични и почивни ли ще е промяната, ама трябва си явно.
Дано Вълничке най-после се стабилизират нещата.
Не знам как се чувстваш с тия резки промени в хормоните и дали имаш някакви явни симптоми и дискомфорт, но не може да продължава така. То влияе на целия организъм и на функциите на други органи. Не си от вчера с това заболяване.

# 516
Вълничке не знам какво по-конкретно да му кажеш освен че постоянно минаваш от хипер в хипо и то при толкова малка промяна в дозата. Аз лично от това което чета по форумите нямам добро мнение за Начев но това си е мое мнение. То лесните случай и аз мога да им наглася дозите въпросът е какво прави с "лесните" аномалии като теб както си спомням че той те беше определил. Отиваш при него и ако само пак ти дигне дозата настояваш да ти каже какво очаква и ако другия месец минеш в хипо какво смята да предприеме. Общо взето го питаш има ли някакъв план да се справи с това или само ще наглася доза. Аз не съм оптимист че при теб ще стане само с нагласяне на доза.
Също мисля че ако той не успее трябва да минеш и през Катя Тодорова от четеното за нея оставам с впечатление че много присърце приема проблема и се надявам че може да помогне.

# 517
И аз за Катя Тодорова се сетих. Вярно че торба с добавки изписва, но поне не е като да каже: Пий си само химията и това е.
Преди години имаше противоречиви мнения за нея. Не толкова за способностите и като специалист, а по-често затова, че трудно се свързва човек с нея, особено ако се наложи спешен консулт. То мейли някакви пишеха и чакаха отговори, че телефон не вдигаше и т.н. , а назначава примерно изследвания и се очаква после да се чуят по телефон или да се изпрати мейл. Все пак пациенти има от цяла БГ. Но напоследък само положителни мнения чета, явно че откакто е в Плевен нещата вървят по-спокойно, отколкото като беше предимно в София и отскачаше до Плевен.

# 518
Здравейте.Притеснена съм по повод днешните ми изследвания, но колкото повече чета, по се обърквам. Моля, ако някой разбира, да ми разтълкува състоянието, че съм на доктор следващата седмица.С Хашимото съм, на Еутерокс. ТСН ми е 8,55, А - ТРО - 20.37.

# 519
Ох, Вълничке, не ти е лесно.
На мен пък ми хрумна друга идея, дали пък да не си направиш и една консултация с Пандев  newsm78
Вярно, че е хируг, но все пак е едни от най-добрите...знам ли  Thinking

# 520
Здравейте.Притеснена съм по повод днешните ми изследвания, но колкото повече чета, по се обърквам. Моля, ако някой разбира, да ми разтълкува състоянието, че съм на доктор следващата седмица.С Хашимото съм, на Еутерокс. ТСН ми е 8,55, А - ТРО - 20.37.
Щом си на Еутирокс, явно дозата ти идва ниска и на контролния преглед, докторът ще коригира дозата.  Simple Smile

# 521
Мереленда, когато падне тсх започва безпричинно изпотяване (главата и шията само) и по това вече разбирам, че има проблем. Когато скочи усещам голяма умора, ленност, нямам сили и желание за нищо. Всичко върша с голямо усилие, отнема ми много време.
Lemy, кой е Пандев? Какво можеш да ми кажеш за него?
Niss,  и аз мисля, че само с корекции на дозата нищо не става.
Ще видя в понеделник какво ще си кажем с доктора, после ще споделя тук. Ще потърся и К.Тодорова, но ще мине време до евентуален преглед. А до тогава ... душа да ми е яка.

# 522
  • Бургас
Морска вълничка , аз изобщо не съм доволна от д-р Начев, това си е мое мнение де, но потърси консултация и с още някой.
Иначе аз съм много лек случай, в сравнение с теб, но пак за месец и малко ТСХ спада от почти 6 до 1,02 /с 50 Еутирокс/, с 37, 5 Еутирокс след още 2 месеца пак стига 5-6, след 2 мес /или когато се наканя да отида, че ми писна вече/ ще видим как ще е... Като ТСХ е 1,02 имам сърцебиене и пулс 96 в спокойно състояние, като е почти 6 все ми е изморено и не ми се занимава с нищо ... Лошото е, че и много бързо се сменят.
А на теб с тези стойности и на другите хормони представям си колко ти е дискомфортно и гадно. Не съм достатъчно компетентна, за да ти дам съвет,  Hug и дано скоро всичко успее да се регулира до някакви поносими и добри стойности.

# 523
Търся, търся кой да разплете този гордиев възел. Но наистина не знам къде. Всеки се заиграва с дозата и - до там. А проблем има и е очеизваждащ.  #2gunfire

# 524
  • В сърцето на любимия човек
Вълничке - някога правен ли ти е ЯМР? Да не би да има нещо при хипофизата, което да обърква така ЩЖ  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт