Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 42

• 71 165
  • 748
  •   1
Отговори
# 720
  • В сърцето на любимия човек
И аз бих започнала поне минимална доза от 25мкгр за двата почивни дни.
Но още в понеделник бих потърсила спешна консултация с ендокринолог

# 721
Еутироксът не пречи на кърменето, доколкото знам, но гледай да го пиеш веднага след кърмене, за да минат 2 часа след приема му до следващото кърмене. Ако въобще ще започваш да го приемаш. Не знам обаче дали тази стойност на ТСХ пречи.

# 722
  • до едно тепе
Извинявам се за нахлуването. Само ви чета  Embarassed Аз съм с диагноза Хашимото поставена в началото на втората бременност. От тогава съм на л- тироксин 25. Ендокринолога ми каза че няма проблем да се кърми. Л- тироксина не пречи на бебето,а доставя на майката необходимия хормон. Кърмим се вече повече от година. Пия го сутрин след кърмене  Peace

# 723
  • Варна
Лекарката каза да започвам приема(от снощи) на 50 мг. и в понеделник да отивам при нея. Не знам да търся ли някой по препоръчван лекар, че на тази съвсем случайно си отидох, става въпрос за д-р Лозанова от медецински център Младост(Марешки) - Варна.

# 724
Чувала съм добри мнения за нея, но не съм я посещавала. За момент се бях замислила дали да не я посетя, че ми е удобно и близо и ако остана доволна, да ходя при нея да се следя.
Според мен, изчакай прегледа да видиш какво ще каже. Нормално е да изпише тази доза, после като се адаптираш ще я увеличи. Няма как да ти изпише голяма доза още в началото.

Друга опция е да си запишеш час за доктор Райков. Преглежда в МЦ Дария. Има данни на първа страница, ако решиш да си запишеш час. Обикновено часовете за след около 20 дни, ако не се е отказал някой и да се освободи час. То сега и отпуск може да излезе, но най-добре да се провери за час.
Пиеш си дозата и като дойде часа отиваш да се консултираш и да види на ехография жлезата.

# 725
  • Варна
Абе ще си отида при Лозанова, щом си чувала добри отзиви. Доста е дръпната, но важното е да си разбира от занаята.
Ох....голяма паника ме тресе, някъде попаднах на коментари, че подобни стойности на ТСХ били направо за тероидидна кома  #Crazy

# 726
Зина - да не те шашкам, но една съфорумка, пациентка на клиника Надежда, при рутинно изледване на ТСХ и резултат около 100, направо я бяха хоспитализирали.
Другата съфорумка, за която знам, също след ден-два я хоспитализираха в ендокринологията в Майчин дом (тя беше от Бургас).
Мисълта ми е да се подготвиш за евентуален болничен престой.

# 727
  • Варна
Абе признавам си доста съм шашната и главната причина е пълното неведение в което се намирам, най се притеснявам да не ми се случи нещо докато съм сама с бебето  ooooh!
В нета не намирам никаква информация за такъв скок в стойностите на ТСХ, освен коментара с тероидидната кома  #Crazy

# 728
Охх, опитвам се да се сетя за името на потребителката от Бургас, тя също беше с бебе, ама вече втори ден не мога  ooooh!
Блу ли беше, Мон ли?
Моля , ако някой се сети да подскаже. Мисля, че тя може да ти даде най-полезна информация.

# 729
  • Варна
Ох...ще бъда много благодарна  Praynig

# 730
Абе признавам си доста съм шашната и главната причина е пълното неведение в което се намирам, най се притеснявам да не ми се случи нещо докато съм сама с бебето  ooooh!
В нета не намирам никаква информация за такъв скок в стойностите на ТСХ, освен коментара с тероидидната кома  #Crazy
Според мен е добре докато чакаш консултация с лекарда започнеш Еутирокс.От една страна няма как да навреди на бебето,от друга страна нама да позволи да се случат "всички страшни неща",за които четеш в Интернета 😉

# 731
  • Варна
Ооо започнах още петък вечер 50 мг. Еутирокс, по заръка на лекарката си. А що се отнася до нета, по принцип съм човек с голям самоконтрол и гледам да не чета и да се влудявам, но сега покрай бебето и мисълта че може да ми стане нещо докато сме сами... #Crazy #Crazy #Crazy

# 732
Ооо започнах още петък вечер 50 мг. Еутирокс, по заръка на лекарката си. А що се отнася до нета, по принцип съм човек с голям самоконтрол и гледам да не чета и да се влудявам, но сега покрай бебето и мисълта че може да ми стане нещо докато сме сами... #Crazy #Crazy #Crazy
Спокойно!!! Щом си почнала да пиеш хормона няма да се случи нещо страшно! Нали знаеш, че "шашкането" е един от симпомите при високо TSH 😉😘

# 733
zina, за тиреоидна кома има и други фактори, най-вече заболявания, инфекции и т.н., които са причини да се стигне до нея. Не е само високо ТСХ. Не се тревожи над резултатите ако се чувстваш добре. Още повече и докторката не те е извикала спешно. Започнала си тироксин, бавно, но ще се повлияе ТСХ.
При тиреоидната кома се приемат големи дози под лекарски контрол, но там причините да се стигне до състоянието, доколкото знам, са и наличието на други заболявания.
Утре си на доктор, ще видят жлезата, ще ти кажат как да подходиш. Подозирам че докторката е имала и съмнения относно този резултат, макар и да си го повторила.

И настоявай за ехография. Не знам докторката дали има ехограф в кабинета си. Не всички имат.
И няма да е лошо наистина да се запишеш за доктор Райков. Даже ако му се обадиш с тези резултати, мисля още във вторник ще те приеме за преглед. Ако искаш ще ти дам мобилния телефон. Кажи му резултатите, че кърмиш и си притеснена и ще те прегледа. Най-добре след 18 часа, за да не чакаш понеже си с малко бебе.
Ако не си ползвала направление, може утре от ЛЛ да вземеш направление за ендокринолог. Доктор Райков преглежда по ЗК. Ще си платиш само ехографията. Мисля 33 лв или 35 лв е цената.
Относно тироксин и кърменето, кърмиш и тогава пиеш тироксина, за да има поне 2 часа отстояние от кърменето.

# 734
  • Варна
Благодаря Ви момичета, наистина много ме успокояват думите Ви.
Докторката каза, че ще прави ехография, ще я видим утре, много беше раздразнена, че и звъня в извън работно време и я занимавам със себе си. Първият път ме отряза, но по късно като и звъннах пак успях да проведа някакъв разговор.
Резулатата е пускан поне 4 пъти, в първата лаборатория - 3 пъти, а във втората със сигурност поне един път. Бяха изключително мили и отзивчиви(втората лаборатория) - отидох в края на работното време, направиха изследването по възможно най-бързият начин и докторката каза, ако искам мога да остана да обсъдим резултатите. Като излезе, каза, че за съжаление наистина са изключително високи, но да съм спокойна и да не отлагам в никакъв случай чак за понеделник лекарска намеса.

Общи условия

Активация на акаунт