Разведена с дете

• 35 260
  • 243
  •   1
Отговори
# 135
  • София

Бащата на детето няма абсолютно никакво право да има такива искания. Това е несериозно.
От всичко прочетено смятам, че всеки прави каквото си пожелае с теб и ти се примиряваш, къде от слабохарактерност, къде от удобство и мързел.
Този не искал това, другия не искал онова, майка му не знам си какво... Вземи се в ръце и оправи живота си. Има неща за които човек не бива да прави компромиси. Децата например.
Напротив, има право, защото му е баща, да е загрижен за психиката му.
Както виждаме, майката хем го крие от всички познати на мъжа до себе си цяла година, хем иска да създава близост между двамата.
Не става така.

# 136
На мен лично не би ми било приятно, детето ми да обикаля по гаджетата на съпруга ми. От къде да знам до колко сериозен е този човек. Ако е проведен разговор между бившите съпрузи, кой какво смята да прави (нови сватби, партньори и др) е друго нещо. Но в случая явно и бившия хал хабер си няма детето му при кое гадже на майката ще усъмне.

# 137
. Но в случая явно и бившия хал хабер си няма детето му при кое гадже на майката ще усъмне.
Тук се сещам, че те го крият детето. Тогава то при кой е когато мама и нейния ходят по приятели или излизат... newsm78

# 138
  • Някъде на път....
Имаме 40 годишен ерген, който живее все още с майка си и вероятно ще продължи да живее там още дълги години. Същият този, се страхува да признае на мама, че приятелката му има дете и вероятно още дълго ще се страхува... Само на мен ли ми светна червена лампа?
Ванеса, това не е последния влак. Има много мъже, а детенце е най-важно. Помисли...
Ама на него така си му е добре - хем майка му не му "пили" на главата, че е без приятелка (все пак е на 40), хем приятелката му е млада и.... млада.....  Peace

# 139
  • София
Тук се сещам, че те го крият детето. Тогава то при кой е когато мама и нейния ходят по приятели или излизат... newsm78
Авторката каза, че то често било при баща си.

# 140
А аз имам познат, който е с дъщеря от първи брак, после с дъщеря от втори брак, но малкото дете десет години не подозираше, че си има кака.
Втората съпруга познаваше голямата дъщеря, но категорично отказваше за съобщи на общото им дете, че каката съществува. Бащата се виждаше с голямото момиче навън или в апартамента на бабата, втората майка не проявяваше интерес. След това, не знам как, стигнаха до революционното решение да запознаят децата, уж случайно - като поканят голямото момиче на следкарница с тях. И представете си, дори тогава казали на малкото, че това било някаква тяхна роднина, а не сестра. След това продължили да ги срещат, веднъж присъствала и общата баба, а голямото момиче без да иска се обърнало към нея с " Бабо". Малката, разбира се, веднага попитала: " Защо наричаш баба, моята баба?" и така хъката мъката, изплюли камъчето. Малката беше изпаднала в шок...Такъв идиотизъм не бях виждала. Кому беше нужно целият този цирк?! Сега бащата недоволства, че голямата му дъщеря е резервирана и отчуждена, не иска да ги вижда често, държала се грубо със съпругата му...

# 141
да си усложняваш живота с криене на нещо, което не може да се скрие е голяма тъпотия. А да лъжеш децата си за толкова важно нещо е болно. Какви хора има. Ужас  ooooh!

# 142
  • Пловдив
А аз имам познат, който е с дъщеря от първи брак, после с дъщеря от втори брак, но малкото дете десет години не подозираше, че си има кака.
Втората съпруга познаваше голямата дъщеря, но категорично отказваше за съобщи на общото им дете, че каката съществува. Бащата се виждаше с голямото момиче навън или в апартамента на бабата, втората майка не проявяваше интерес. След това, не знам как, стигнаха до революционното решение да запознаят децата, уж случайно - като поканят голямото момиче на следкарница с тях. И представете си, дори тогава казали на малкото, че това било някаква тяхна роднина, а не сестра. След това продължили да ги срещат, веднъж присъствала и общата баба, а голямото момиче без да иска се обърнало към нея с " Бабо". Малката, разбира се, веднага попитала: " Защо наричаш баба, моята баба?" и така хъката мъката, изплюли камъчето. Малката беше изпаднала в шок...Такъв идиотизъм не бях виждала. Кому беше нужно целият този цирк?! Сега бащата недоволства, че голямата му дъщеря е резервирана и отчуждена, не иска да ги вижда често, държала се грубо със съпругата му...

Примери колкото искаш и кой от кой по абсурдни. Децата са си деца без значение дали са ти родни или чужди. Аз лично съм на мнение, че ако обичаш някого трябва да приемеш и децата му ако има такива.

# 143
Аз лично съм на мнение, че ако обичаш някого трябва да приемеш и децата му ако има такива.
Много добре казано. Peace

# 144
  • при късмета
Едно дете, за да не приеме възрастен човек, то възрастния е виновен. Не може да е детето. То просто отвръща на чувствата към него, със същите.
Много ми е чудно, като започнат да обвиняват децата, че не приемали новия човек до родителя си, длъжни били. А и малките деца и тийновете (особено те) не приемат някой, който не приема тях. Толкова е просто. А защо вината се търси у децата ми е непонятно и до сега

# 145
Аз лично съм на мнение, че ако обичаш някого трябва да приемеш и децата му ако има такива.
Много добре казано. Peace
или да направиш така, че те да престанат да бъдат част от живота му, разбира се от любов защото не можеш да го делиш с други хора ... или заплатата му.
Само дето това е нож с две остриета. Ако успееш да накараш мъжа да се откаже от децата на бившата, т.е. достатъчно голямо мекотело си хванала и нямаш никаква гаранция, че един ден няма да постъпи така и с твоето дете.
Нещо такова се случи при мен. Синът ми няма нищо общо със създателя си, детето на следващата е в същата позиция. Това не ме радва.

А защо вината се търси у децата ми е непонятно и до сега
Защото е по лесно.

# 146
Според мен този мъж нито те обича достатъчно, нито те цени достатъчно. Като „изчаква” да съобщи на приятелите си и на майка си, че имаш дете, се предполага, че за тях това е лоша новина, с която трябва деликатно да ги запознае. Така ли възприемаш детето си? Сигурна съм, че не е така. Твоето дете не е някаква дълбока, мрачна тайна, която е нужно да криеш. Ще си спестиш невероятно много време и душевна болка, ако отстраниш от живота си този  мъж, който със сигурност не е подходящ за теб. Той няма да бъде достатъчно добър нито за теб, нито за детето ти. По-добре да разбереш това преди да сте се обвързали сериозно, за да нямате неприятности ти или детето ти с човек, който не ви цени достатъчно.
Да бъдеш родител е предизвикателство при нормални обстоятелства, а още по-голямо е в случая, когато има вероятност за повторен брак и доведени деца. Но няма двойка без проблеми независимо дали става въпрос за неговите или нейните деца от предишен брак, за напрежение в службата, за проблеми със здравето, за обтегнати семейни отношения или само за обичайния емоционален товар, който всички ние пренасяме във връзките си. Подходящият мъж ще се влюби в човешката ти същност, ще се научи да обича и детето ти, защото то е скъпоценна част от теб. Затова когато някой нов човек започне да те разпитва за живота ти, дари го с широка усмивка и гордо му покажи снимката на детето си с думите: „Това е моето най-голямо съкровище!”

# 147
  • София
Едно дете, за да не приеме възрастен човек, то възрастния е виновен. Не може да е детето. То просто отвръща на чувствата към него, със същите.
Много ми е чудно, като започнат да обвиняват децата, че не приемали новия човек до родителя си, длъжни били. А и малките деца и тийновете (особено те) не приемат някой, който не приема тях. Толкова е просто. А защо вината се търси у децата ми е непонятно и до сега
Права си до последната запетая!
Според мен, обвиняват се децата, за да оневинят себе си- та, нали все се говори, как детето ще е щастливо само ако майката е щастлива.
А, тя като реши че е щастлива с някого, тича да го предлага на детето за заместител на бащата.
Не отчита естествената нагласа на малкия човек срещу " врага" измесил бащата, и позволяващ си да докосва майка му.

# 148
нали все се говори, как детето ще е щастливо само ако майката е щастлива.

не Абсурд, малко по различно се говори - няма щастливо дете отглеждано от нещастна майка. Една изнервена и забързана жена няма как да бъде нежен и всеотдаен родител, или поне е много много трудно.
Другият, по твоите думи врага заменил бащата ( неставащият родител ) може да се постарае  това дете да живее в добра и спокойна среда, да не се чувства дете с един родител и да има всичко необходимо за правилното си развитие. Детето често намира в другият мъж вниманието и подкрепата, която биологичният родител му е отказал.
Да, не отричам, има и такива майки, които навират при децата си всеки, който ги прави щастливи за момента, без значение този мъж вписва ли се в малкото семейство, но има и друг вид, такива които мислят много и внимават много преди да направят такава важна крачка.

# 149
  • Пловдив
Има случаи когато вторите бащи/майки са много по-добри и всеотдайни от биологичните такива. Има една поговорка мисля, че беше еврейска "агнето е на този в чиято кошара блее" тук можем да го преведем "детето е на този, който се грижи за него и го възпитава".

Общи условия

Активация на акаунт