КоментариЙ за ТРЕШествен прЪвуписТен велиГ ден- 104

• 52 536
  • 738
  •   1
Отговори
# 75
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Не, само "вкуснотия". И "фасунга" няма, само "фасонка". Simple Smile

Blush аз питах за речника от 1985, който спомена в предния пост. този в който няма дума "вкуснотия"  Peace
както и да е, очевидно по някое време правилното е било "вкусотия", а после е сменено на "вкуснотия" и тази промяна ми е убегнала  Peace

# 76
аз питах за речника от 1985, който спомена в предния пост. този в който няма дума "вкуснотия"  Peace
както и да е, очевидно по някое време правилното е било "вкусотия", а после е сменено на "вкуснотия" и тази промяна ми е убегнала  Peace
Сбъркала съм годината - речникът е от 1995 г. Проверих сега - няма нито "вкусотия", нито "вкуснотия". Само "вкусно". Simple Smile

# 77
  • ту тук, ту там
Добре де, вие като деца наистина ли сте казвали: "О, бабо, каква вкуснотия!"?!

# 78
Цитат
през ноща
Цитат
ще усъмне.

Последна редакция: вт, 03 май 2016, 16:08 от Dara888

# 79
  • София
Аз не мога да си завържа езика и да кажа "фасонка". Дори не знам къде й се пада ударението на тази дума.
Наистина и аз все по-често се замислям как се пише дадена дума, даже проверявам в интернет. Винаги съм била уж грамотна, дори учителките се чудеха, защото бях една от малкото, пишещи грамотно...
Една колежка преди време ме попита съвсем сериозно "Ти знаеше ли, че миФка се пише с В, а не с Ф?". Онемях от въпроса й...

# 80
а съм годината - речникът е от 1995 г. Проверих сега - няма нито "вкусотия", нито "вкуснотия". Само "вкусно". Simple Smile

Щом коренът е вкусно, значи би следвало да е вкуснотия, обаче,

Добре де, вие като деца наистина ли сте казвали: "О, бабо, каква вкуснотия!"?!

щом нещо е вкусно, съм възкликвала: О, каква вкусотия!   Laughing Laughing

# 81
  • София
Само не казвайте, че след време в речника на БАН ще влезе "бактерий" и всички разновидности на "й" при изписване на думи в мн.ч.

# 82
Даже буквата "И" ще излезе от употреба. bowuu

# 83
  • ту тук, ту там
Според мен коренът и на вкус(н)отия, и на вкусно е вкус, а но е наставка за образуване на ср.р./наречие, ама то вече нищо не смея да твърдя категорично!
ФАсонка е, ние го изговаряме фАсунка - това не само в моя край в дълбоката провинция, категорично! Затова не съм чак толкова изненадана от правописа на тази точно дума, но много други ме оставят безмълвна!  Laughing

# 84
  • София
Пропуснала съм интересна дискусия Simple Smile

Но пък ви нося нещо от друга тема:

# 85
  • ту тук, ту там
Това е шега, разбира се! Отдавна го разконспирираха във ФБ. Както един пост на някакъв, който питаше за фитнес режим и правилно хранене.
(Фитнес режим не съм сигурна така ли се пишеше, ама не ми се рови за проверка сега.  Blush)

# 86
  • София
Цитат
по опътване дават да е доста разреден
Цитат
късите долнички... Горничките също са добре...

# 87
  • София
От фейсбук:

Цитат
Аз сиги закупих от домашни опотреби

# 88
  • Испания
Цитат

Благодаря, Ви!

# 89
Цитат
Имаме две кофи ф нашата община за обикновен и за рецикляем боклук,