Паническо разстройство - 25

• 96 706
  • 743
  •   1
Отговори
# 105
Галенце, стискаме палци за бебчо, да се похвалиш като станеш леля! bouquet

Нели какви изследвания?
ПКК, СУЕ, чернодробни, TSH Simple Smile
От целия стрес от взимането на кръв залитам и ми е много не добре. Имам адски голям страх от вземане на кръв и заради една такава манипулация съм като парцал.

# 106
Treli, Стискаме палци  Hug

Като сте заговорили за изследвания, на колко време си правите  newsm78 Аз последните 3-4 месеца не съм, та се чудя..

# 107
По принцип хората, които нищо не ги притеснява и не ги пере хипохондрията (каквато бях и аз преди време) си правят изследвания само когато имат някакви проблеми, което не казвам, че е особено правилно де. Но ако не следиш нещо конкретно с което имаш проблеми, профилактични изследвания са достатъчни веднъж годишно, никой не си прави кръвна картина (примерно) на 3 месеца просто ей така. И аз последно правих октомври и от известно време много ме влече към лабораторията пак, но психоложката ме спира. И е права. Пак ще ги направя ще се успокоя временно, след 1 месец пак нещо ще ми щукне и така до безкрай. Та, ако няма причина гледайте да се въздържате от изследвания и посещения при лекари. За който е запознат с обсесивно-компулстивните разстройства, приемете идеята, че ви има нещо като обсесия, а посещението при лекар или правенето на изслвдвания като компулсия (която съответно не трябва да изпълнявате, ако искате да се отървете някога от обсесията). bouquet

# 108
Имах високи чернодробни ензини и така и така трябва да ги пускам и затова пуснах ПКК и СУЕ също.

# 109
На мен отговорът ми беше основно към Велвет, за теб знам, че имаше проблеми с черния дроб Hug

# 110
Подкрепям напълно мнението ти Цвети.. Аз последната година си правих така по често заради щитовидната жлеза. Иначе не обичам да ходя  Mr. Green Единственият ми минус е, че като трябва да си правя изследвания пускам една камара странични неща от любопитство  Grinning

И сега Нели ме вкара в размисли за тези чернодробни ензими  Embarassed Простете невежеството ми..

П.П взех си жълт кантарион днес, само като усетя кофти момент ли да го пия или може и по често?

# 111
Жълтия кантарион действа с натруване. Той трябва да се пие всеки ден за да има ефект от него, и трябват 1-2 седмици пиене, за да подейства. Аз пиех преди, помага. Особено за съня на мен ми действаше добре.. Хубаво ме подсети да взема да започна пак Mr. Green

Иначе чернодробни аз не съм пускала от години сигурно 3-4 newsm78 Laughing

# 112
Слушам и изпълнявам Цвети  Mr. Green

# 113
Хаха, а така bouquet

Аз имам проблеми с някакво много неприятно течение, момичета.. От месеци се боря с него. Изследвания за какво ли не си правих, хламидия, микоплазма, уреаплазма - отрицателни. От миробиологичното излязоха стрептококи.. Лекувах ги с анибиотик 10дни, после бяха чисти изследванията, но пустото течение не изчезва и това е. Жълтеникаво е на моменти, за това го мисля. Освен антибиотика минах сигурно всички видове вагинални глобули, нищо не успя да го махне. Нямам кисти по яйчниците или ранички по шийката, някоя от вас сблъсквала ли се е с подобен проблем?

# 114
Мами излезнаха резултатите, леко повишен холестерол и алат, но са според мен по добри. Всичко ПКК, СУЕ, биохимия и TSH е в норма.
Щастлива съм. Холестерола е 5.3, малко съм го вдигнала, похапвам повечко. Трябва да се взема в ръце.

Много се уплаших преди малко. Стана ми много лошо. В кауфланд едвам слезнах от колата, краката не ме държаха и трепереха, ходя щях да падна, подпирала съм се по колите, докато стигна до тоалетната. Пийнах вода, нищо не се оправи. Бях като упоена и стресирана. Буквално щях да се строполя. Защо се получава така? Захарта е в норма при изследванията, хапвала съм днес. Много съм стресирана, ако бях сама какво ли щях да правя. Защо така. Какво ми има Sad((

# 115
Подкрепям напълно мнението ти Цвети.. Аз последната година си правих така по често заради щитовидната жлеза. Иначе не обичам да ходя  Mr. Green Единственият ми минус е, че като трябва да си правя изследвания пускам една камара странични неща от любопитство  Grinning

И сега Нели ме вкара в размисли за тези чернодробни ензими  Embarassed Простете невежеството ми..

П.П взех си жълт кантарион днес, само като усетя кофти момент ли да го пия или може и по често?
От АД и килограмите натрупани, бях увеличила и ч.дроб и ензими и хол. и триглицериди..... почти година лечение с диета и бял трън се пооправих Simple Smile

# 116
Нели, тези усещания не ти ли пречат като ходиш на работа, или там се потушават?

# 117
Нели, тези усещания не ти ли пречат като ходиш на работа, или там се потушават?
Рядко се получават. През няколко дни. Ако нещо има лягам. Ама от какво е това? Приятелки с ПР нямат такива проблеми. Sad

# 118
От ПР и от това, че всеки път му се стряскаш и лягаш. Докато не спреш и това няма да спре. Аз днес вървях сама, получих ПА по средата на оживен булевард, замаях се, задъхах се, прималя ми, но продължих да въря. сигурно е било на зиг заг, но пука ти и след 5мин нищо ми нямаше, даже като стигнах при майка ми, където отивах, с насмешка разказвах за случилото се. И с няколко такива случки малко по малко си доказваш на себе си, и най вече на ума си, че нищо няма да ти стане. Паник атаката представлява изливане на голямо количество адреналин в тялото, щом си посещавала толкова терапевти и психятри все някой трябва да ти го е обяснил. Този адреналин трябва да се изразходва чрез движение. Колкото повече стоиш на едно място, толкова по лошо ти става, защото адреналина трябва да се изразходва, а при теб той само стои и те блъска отвътре и ти причинява физически неразположения. Не знам още колко пъти да ти го обясня, че докато се стряскаш и лягаш и започваш да се вайкаш няма как да мине. Няма да се случи чудо, ако ти не си промениш подхода, мила Hug При всеки симптомите на ПР са различни. При някой е с по-силно изразена агорафобия, както според мен е при теб, а при други липсва таква, мамка им късметлий. Laughing

# 119
Благодаря ви, момичета "Simple Smile Още нямам новини. Контракциите са на 3 минути в момента. На преглед е сега и ще видим колко е разкритието. По обяд беше 4-5 см.

Аз изследвания си правя рядко. Последно ми вземаха кръв като ми правиха колоноскопията и след това като хванах грипа преди да дойда тук. преди това декември месец също имах по-пълни изследвания покрай операцията и преди това преди година и нещо защото не съм имала проблеми.

Аз въпреки, че съм хипохондричка не ходя много по изследвания.  newsm78 Laughing Laughing Laughing

Велвет, жълтия кантарион си го пий всеки ден. Аз с него излекувах нервен стомах преди  много години. Покрай ПР ми се беше появил този проблем (гадеше ми се непрекъснато по цял ден от нерви и страх).
 Но ако вземате противозачатъчни не пийте жълт кантарион, а някоя друга подобна билка.

Нели, браво за изследванията. И много се гордея с теб, че се престраши да те боцнат Simple Smile Хайде сега дано не се налага скоро.

Ще се справиш и със замайването. При мен също замайването е основно когато съм в пристъп на агорафобия. Например днес като ходих в болницата леко се замаях. Тя беше огромна (такава не съм виждала във Варна... вътре беше толкова просторно като в моловете, а беше по-голямо от летището  Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing) Викам на мама... замаях се направо  Laughing Laughing Laughing Laughing Но беше за кратко, че сега с това очакване на бебето съм бушуващ ходещ адреналин  Laughing Laughing Laughing Laughing Hug Hug Hug Hug Hug

Последна редакция: вт, 10 май 2016, 18:47 от Treli_kardia

Общи условия

Активация на акаунт