Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е паническа атака?
Какви са причините за паник атаките?
Какви са начините, препоръките и техниките за справяне с панически атаки?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е паническа атака?
-
Какви са причините за паник атаките?
-
Какви са начините, препоръките и техниките за справяне с панически атаки?
Справянето с паник атаки може да включва психотерапия, медикаменти, релаксационни техники като дълбоко дишане, йога, медитация и физическа активност. Подкрепата от близки също е важна. Препоръчително е да се консултирате с лекар или психотерапевт за подходящo лечение въз основа на индивидуалните нужди. Техники за справяне с паник атаки включват дълбоко дишане, фокусиране върху настоящия момент, практики за релаксация като йога или медитация и психотерапевтични техники за управление на стреса. Важно е да потърсите помощ от специалист, който може да предостави подходящи техники за справяне с паник атаки.
-
Какви са симптомите на паническа атака?
-
Какви са алтернативите на транксен?
Направо ми се отяждаше и храна и се хранех насила заради това гадене. Слава Богу размина като ги свърших.
На мен никакви хапчета не ми помагат, понеже това е гадене на нервна почва и реално спокойствието е единствената помощ. Но да водичката с лимон е добро. Ментов чай, но да не е горещ. Другото което ми изписа гастрото, дава се и без рецепка - Иберогаст капки. На билкова основа са, успокояват нервния стомах, по 10 капки на гладно 3 пъти на ден. Не се притеснявай, на мен ми се случва на няколко пъти по цяла нощ да не мога да спя от гадене.
, започвам да разглеждам и дано си сглобя идеята до края на деня
.. Да се оплача, от това постоянно притеснение, че не ти е добре, че ти се вие свят, да се вардиш да не припаднеш едва ли не всеки момент не мога да се насладя на елементарни неща.. Това адски ми тежи. Искам да се отпусна, да се разхождам, дори като си харесам нещо ( дрешка ) не смея да влезна да я премеря пак от някакви страхове. Че и кръвно вдигам... Днес като се прибрах си го измерих 145/90 което за мен е доста, аз по принцип съм с ниско
Направо много ме е яд на мене си, как се подредих на такива години така не знам...

.