Паническо разстройство - 25

• 96 810
  • 743
  •   2
Отговори
# 150
Трели нещо за облекчение на гаденето ще се по бъркам 😀😀😀

# 151
дименхидринат и деган съм пила за гадене, също вода с лимон, желета, някакви такива неща, които ми оставят свеж вкус в устата.

Сега преди да замина нали се бях разболяла... от антибиотика и от храчките ми се гадеше по цял ден.  Sick Направо ми се отяждаше и храна и се хранех насила заради това гадене. Слава Богу размина като ги свърших.

# 152
Мари гаденето си е неизменна част от стреса и тревожността. И на мен ми се гадеше с дни отидох на гастро, нищо. Нерви. Ще ти препоръчам нещо, което със сигурност ще ти изглежда недостоверно, но опитай при мен работи. Като ти се гади стискаш лявата си ръка в юмрук като палеца ти е под другите пръсти.. и си стискай известно време. При мен изчезва гаденето. Има свързани нерви, за това така се получава, психоложката ми каза този трик и аз направо и се изсмях в началото Grinning На мен никакви хапчета не ми помагат, понеже това е гадене на нервна почва и реално спокойствието е единствената помощ. Но да водичката с лимон е добро. Ментов чай, но да не е горещ. Другото което ми изписа гастрото, дава се и без рецепка - Иберогаст капки. На билкова основа са, успокояват нервния стомах, по 10 капки на гладно 3 пъти на ден. Не се притеснявай, на мен ми се случва на няколко пъти по цяла нощ да не мога да спя от гадене.

# 153
Много благодаря за предложенията   bouquet, започвам да разглеждам и дано си сглобя идеята до края на деня  Grinning
Цвети, в Стара Загора  Hug .. Да се оплача, от това постоянно притеснение, че не ти е добре, че ти се вие свят, да се вардиш да не припаднеш едва ли не всеки момент не мога да се насладя на елементарни неща.. Това адски ми тежи. Искам да се отпусна, да се разхождам, дори като си харесам нещо ( дрешка ) не смея да влезна да я премеря пак от някакви страхове. Че и кръвно вдигам... Днес като се прибрах си го измерих 145/90 което за мен е доста, аз по принцип съм с ниско  ooooh! Направо много ме е яд на мене си, как се подредих на такива години така не знам...

Иначе мога да похваля чайчето от жълт кантарион, на мен лично ми се отразява прекрасно! Благодаря още веднъж за препоръката  Hug

# 154
Та като стана въпрос за стари гаджета аз в сряда бях на гости на бившия ми приятел. Че останах и там да спя. Пийнахме, говорихме...
Толкова заредена се чувствам Crazy
Да се стягам аз за фитнес ... ама ме мързи. Добре, че почвам да намалявам лорапама, че не мога да се вдигна от леглото.

Хубав и спокоен ден Ви желая, гледам, че ще е слънчево, значи няма място за депресии Hug
Джерии, само пийнахте и говорихте ли ???  Mr. Green
Ох, това ходене като пияна ме съсипва, ужасно е... 20 на дни си бях супер, сега пак уфффф. Обаждах се на пси..каза няма да вдигаме доза...и аз не искам.
Поне още не ме е налегнала депресията, а са само симптоми...
Нелии как си, къде изчезна  Thinking

# 155
Много благодаря за предложенията   bouquet, започвам да разглеждам и дано си сглобя идеята до края на деня  Grinning
Цвети, в Стара Загора  Hug .. Да се оплача, от това постоянно притеснение, че не ти е добре, че ти се вие свят, да се вардиш да не припаднеш едва ли не всеки момент не мога да се насладя на елементарни неща.. Това адски ми тежи. Искам да се отпусна, да се разхождам, дори като си харесам нещо ( дрешка ) не смея да влезна да я премеря пак от някакви страхове. Че и кръвно вдигам... Днес като се прибрах си го измерих 145/90 което за мен е доста, аз по принцип съм с ниско  ooooh! Направо много ме е яд на мене си, как се подредих на такива години така не знам...

Иначе мога да похваля чайчето от жълт кантарион, на мен лично ми се отразява прекрасно! Благодаря още веднъж за препоръката  Hug

Aз съм абсолютно същата и на мен много ми тежат тези неща. На моменти даже много ме избива на рев, точно заради това, че съм на 21 години а живея сякаш съм на 70, в постоянен страх, че нещо съм болна или ще припадна и т.н. Но трябва да се борим с мислите си няма как. Колкото повече си мислим колко ни е зле, толкова по зле си ни и става. Много е важно въпреки световъртежите да не се затваряте вкъщи. Изливайте вървете, най-добре тичайте по малко. Кардио тренировките са абсолютно неизменна част от справянето с ПР, знам че ви е писнало да го чувате, но е самата истина. Няма да припаднем. Колкото и пъти да ни се е струвало, че всеки момент ще се строполим, никога не се е случвало няма и да се случи. Аз почти всеки път, когато изляза сама на по дълго разстояние получавам ПА, но какво от това, майната и. 5мин. пиково състояние, после отшумява и си продължавам по пътя, супер горда от себе си, че не съм припаднала. Laughing

Кураж, мили момичета, не се давайте. Ще се оправим. bouquet

# 156
Наистина важното е човек да не му придава много важност и да не си го слага... Но аз съм малко драматизираща и чувствителна зодия  Mr. Green и ми е трудно ... Ако преброя в един ден колко състояния минавам  #Crazy   Grinning

А Цвети ти с какво си уплътняваш времето сега като не учиш ? Да открадна някоя идея от теб хихи пък и нали ние сме малчовците на групата  Grinning , другите май всички работят..

# 157
Велвет, коя зодия си? Simple Smile

И аз не работя Simple Smile Обичам да чета, да гледам филми (голям киноман съм), да излизам навън безцелно, обичам да съм сред природата, да рисувам, да пека сладкиши за приятели Party.
Колкото и да е странно за жена не обичам да пазарувам и н еобичам да вися по магазините та проблема ми не ми се отразява толкова много  Laughing

# 158
Ами аз просто не ходя на лекции, но иначе не съм прекъснала, скоро ще трябва да ходя да си предавам курсовите работи, края на този месец, началото на другия. Та даже в момента с това се занимавам. Малко ми е терсене, но психоложката каза, че ще закрепим положението до тогава, достатъчно че да мога да се справя, а дано де Grinning Много ми е трудно обаче, понеже уча графичен дизайн и там всичко е свързано с това ти да измислиш, да сътвориш нещо, теория почти няма. А като в главата ми постоянно са глупости и страхове си е доста зор да се фокусирам достатъчно. Като имам добри дни, в които се чувствам спокойна, гледам да свъша максимално много.

Иначе си имам и работа, която започнах още докато си бях в София, по специалността на 4 часа. За мое щастие се оказаха много мили и разбрани, казаха че са много доволни от работата ми и че няма никакъв проблем да си работя от Варна, което направо си беше манна небесна, понеже все пак си е доход Mr. Green

Големия проблем обаче е, че и двете неща са свързани с много часове стоене пред листите и компютъра, което за човек с нашето състояние никак не е добре, много ме дърпа назад, но нямам избор. Психоложката ме съветва на всеки час да правя по 10-15мин разходка или някаква аеробика за да се раздвижвам.

През останалото време честно казано правя едно голямо нищо Laughing Гледам да излизам когато мога, вечер обикновено се виждам с приятеля ми, понеже той през деня е по лекции и на работа и само вечер и в неделя е свободен. Много ми помага той вече, винаги успява да ме разведри. В началото изобщо не разбираше какво ми е и как да ми помогне. Вземал ме е от вкъщи плачеща, направо в нервна криза и ме връща спокойна, някак си успява да ме разведри. Кара ме да се разхождам, по някога дори и да бягам по малко, но чистия въздух, особено вечер много помага при такива състояния.

Обичам и филми и сериали да гледам, но честно казано винаги намирам по нещо негативно в тях и ми става едно нервно.. Та те не ми помагат много много.

Ии така минават моите дни. Laughing

# 159
Пия антибиотик от вчера може и от него да ми се гади. Момичета дайте съвет за апетит свалила съм 5кг вече.Приличам на скелет .

# 160
Treli, не съм разбрала, че не работиш... Иначе интересите ни съвпадат почти на 100% с тази разлика, че аз не умея да рисувам ( не че не ми се рисува  Mr. Green ) даже наскоро си взех боички и четки за порцелан, защото много исках да измайсторя на близките си чаши за кафе, такива индивидуални ноооо  Grinning не ми се получи много та съм ги зарязала сега. Иначе съм рибки  Hug

Цвети, минус е наистина това, че се налага толкова да седиш пред компютъра но пък и е + че си изкарваш пари от вкъщи и от разстояние.
И на мен сега ми предстои кандидатстване за което отново не съм сигурна, но не мога повече да му се чудя... Живота ще ми мине в чудене, това ли, онова ли та ще го захващам и каквото такова.

# 161
Последно работих миналото лято при една мошеничка, която даже не ми плати. Иначе съм в чакане на перфектната  работа. В смисъл... имам проблеми с кръста и не мога да работя всичко. Слава Богу половинЪТ ми взема прилична заплата за момента и не ми дава зор да започна нещо на всяка цена. Което е супер, защото това е що-годе по-нормален вариант на този етап вместо да работя нещо, което ще ми се отрази на здравето и после ще трябва да изгълтам сума хапчета и да лежа 1-2 месеца в болки. За момента съм домакиня като помагам на бюджета като правя бижута и се опитвам да ги продавам Simple Smile Обмислям да започна да правя някакви работилнички за хората, които обичат да творят. Притеснява ме факта, че съм затворен тип човек и ще ми е трудно общуването, но казват, че всичко е въпрос на практика. Ако успея да се справя с това може и да мога да си докарвам прилични доходи правейки това, което обичам и забавлявайки хората, доставяйки им удоволствие.

А за кандидатстването... права си, живота е кратък. Наскоро имах разговор с една приятелка за това. Попита ме дали бих подкрепила децата си когато имам в техните интереси ако не са насочени към доходоносни професии. Аз й отговорих положително. Моята професия винаги е носила доходи на собствениците си след смъртта им  Laughing Майка ми не ме е спирала. А аз не съжалявам и минута, че послушах сърцето си.

Помислих, че може да си зодия рак  Laughing Аз съм тази зодия и се славим с прекомерната си емоционалност  Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

А рисуването... Не е нужно да се получава според правилата. Важното е да ти носи удоволствие. Няма после да правиш изложби (но пък знае ли човек). Ако ти се прави, а се страхуваш, че няма да се справиш... спри да се страхуваш. като се замислиш колко много художници рисуват някакви ченгели и всички им се възхищават... Simple Smile

Когато го правиш за себе си, не е нужно да си Рембранд или Моне Simple Smile Достатъчно е самият акт да ти носи наслада. Така, че... прави го! Simple Smile Това е една от най-хубавите терапии за добро настроение и спряване с тежки мисли и прочие. А когато излееш всичко върху белия лист... чувстваш се като прероден! Гаранция Simple Smile

# 162
Мари, и аз се опитвам да напълнея, че свалих доста покрай стреса. Честно казано най-много имам апетит, когато съм в добро настроение. Знам че е тъп и повече от очевиден съвет, но когато имам лоши дни и ми е тревожно почти няма сила, която да ме накара да ми се прияде нещо, но винаги хапвам дори и на сила да е. Когато се разхождам на чист въздух и съответно се поизморя, също ми се отваря апетита. Гледай да си изразодваш енергията по някакъв начин и апетита ще дойде. Хапвай по калорични неща (полезни калории, не джънк) примерно си имай една купичка със сурови ядки и цял ден си хапвай по малко. Авокадото си е доста мазничко, но е и полезно. Картофи, банани, яйца. Но в никакъв случай не изключвай свежите плодове и зеленчуци. Трудничко е да се напълнява здравословно, имай търпение ще стане. Аз от колко време се мъча, мръднала съм с 1-2кг само..

# 163
Мери, ако можех да ти дам от моя апетит  Hug Имам за трима минимум. За жалост съвет кой знае какъв аз не мога да дам, защото не ми се е налагало да се интересувам. Но както е казала Цвети, наблегни на по калоричните неща като например - тахан с мед, според зависи предпочитанията ти, авокадо, млечни всякакви, също неща от по високовъглехидратните храни - картофи, паста, хляб като разбира се може да заложиш на пълнозърнестите им варианти за по здравословно.
И също така наблегни на неща които обичаш, които биха ти доставили удоволствие, макар и не толкова здравословни ( щом имаш да качваш спокойно можеш да си го позволиш ) или посети заведение/ресторант което си харесала отдавна + приятна компания.. просто нещо което да ти дава първоначален тласък. А после апетита идва с яденето   Hug

Treli, идеята за работилничките е прекрасна! Ако бяхме от един град с удоволствие бих ги посещавала. А и едни такива занимания според мен ще те държат далеч от негативните мисли. Важно е човек да прави това което му доставя удоволствие, което при мен не е възможно тъй като и аз имам проблеми с гърба и претоваря ли се, бързо ми се отразява. За това сега се лутам ли лутам... Защото всички останали варианти са ми еднакви безразлични хах.

# 164
Здравейте, момичета Simple Smile Как прекарахте неделята? Беше много хубав ден поне тук във Варна.

Аз се възползвах, ходих на разходка до Аладжа манастир, малко по пътечките, добре ми се отрази. Като изключим гърлото което ме мъчи още, цял ден си бях съвсем добре Simple Smile Снощи обаче имах ужасно гадене, защото се ядосах на нещо, пълна глупост естествено, но нервите ми са много слаби и веднага се започнаха гадения, ПА, не можах да спя добре.. Кофти работа хич не мога да се справям адекватно с някакви обикновени ежедневни ситуации, много навътре ги вземам нещата.

Сега се залавям с едни проекти за униветситета, че единия преподавател решил да оценява 2 седмици по рано?! А аз нямаше как да се организирам сега да отида до там, пък и няма да пътувам 100 пъти, та ще го пратя на една колежка тя да му го покаже от мое име, дано да ми влезе в положението, въпреки че малко се съмнявам, доста е чепат.. Стискайте палци Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт