Паническо разстройство - 25

• 96 741
  • 743
  •   1
Отговори
# 600
Защо не пробваш да пиеш АД вечер. Аз валдоксана вечер го пиех.

Ами това е. Да отидеш на козменик, после да си направиш прическа, да си купиш дълга рокля с гол гръб и накрая болното ти от аутизъм дете да крещи пищи и реве 2 дена като в несвяст, и накрая в събота да переш пердета и да готвиш вегетарианска мусака.

Спешноооо искам нов живот!!!!!

# 601
Ами то по принцип трябва да се пие през деня, 2 или дори 3 пъти, тъй че няма как само вечер да се пие. А на мен от само 1 доза ми стана неприятно - болки в главата, топли вълни... хем действа обратното на Сероксата - увеличава работата на серотониновата помпа, като намалява свободния серотонин, а влияе на допамина. Вече незнам колко църкви обиколих да се моля и нищо, така и не се намира лек. Confused Нали трябвало да се изтраят първата една-две седмици, та аз на АД и един ден ми е много, имам свръх чувствителност явно. И все ме стяга главата от тях, аман вече. Grinning

Пробвам всичко, което правех когато имах ремисия на ПР и депресията - полезна храна, рано лягане и ставане, разходки сред природата, медитация, позитивно мислене и същите хранителни добавки. Единствената разлика с тогава е, че тогава масово пиех от таблетките за сън с мелатонина, L-теанина и маточината, освен те да са ми помогнали тогава, то друго не остана, ако не ми помогнат сега просто съвсем не знам какво да правя освен да рискувам с ЕКТ, някой тук беше много доволен мисля. Затова искам да питам дали някой е пил продължително време тези две съставки - маточина и Л-теанин и дали е доволен? Rolling Eyes Казвам две, защото пих за сън само Мелатонин и нямаше никакъв ефект върху стреса и ПР, значи те двете трябва да са ми помогнали.

# 602
Стига, де, Али, че съм толкова луда по Карадалиев е така, ама не ми стигат вече силите  да разведа още един мъж и да живея с него.
Аз си чакам все пак 12, когато ще се върне от круиз Wink

Абе много се потя, от АД ли е, от настъпващия климактериум ли newsm78

Гала, и аз искам нов живот Heart Eyes

# 603
Хорица мислите ли, че ПР и депресията при нас са следствие просто на проблеми с невротансмитерите (допамин, серотонин, мелатонин) и просто имаме нужда да си ги набавяме с АД? Все по-често си мисля, че това състояние е като при диабетиците или при хората, които просто имат нужда цял живот да си пият хапчета....

# 604
По-голяма глупост от това, че хората с ПР цял живот трябва да пият хапчета не може да измсилите.  Не е така стига да разберете, че вие не сте болни, това не е настинка или грип и не хапчето ви "лекува" а вие самите, хапчето е помощно средство, което подтиска симптомите ви. Освен това вие сами виждате (повечето) колко точно ви помагат АД. Ходите от лекар на лекар, скачате от хапче на хапче и се въртите в порочен кръг, от който ако сами не излезете, наистина ще сте си така цял живот.
Крум, щом срещите ти с Баев са имали ефект преди, може да имат и сега, не изпадай в такива крайности, че трябва да пиеш АД цял живот. Това не е живот. Стискам палци и успех Simple Smile

# 605
Джери, и аз много се потя......май не е от АД. Може и от времето да е  Joy

# 606
Крум, аз от проба и грешка установих, че при мен проблемът най-вероятно е GABA, а не серотонина. При хора с травми на главата били установени ниски нива на ГАБА. Има проучвания при които стесираните хора, тези които реагират твърде бурно на всичко, хората с ПР и тези с липса на удоволствие от живота и депресия имали намалена ГАБА.
Цитат
GABA е биогенна аминокиселина, която се синтезира в мозъка. Представлява основен инхибиторен невротрансмитер с голяма роля в централната нервна система, както и участник в метаболитните процеси на мозъчните клетки.  GABA - синтезът е сложен процес, който обезпечава нормалното функциониране на различни мозъчни отдели - 66% от ЦНС включва GABA-ергична трансмисия.

Странното е защо всички психиатри все още държат на серотонина и с него се занимават като от поне няколко години излизат проучвания, че повечето хора нямат нужда да им се увеличава серотонина? Че дори и АД, които НАМАЛЯВАТ серотонина също действат антидепресантно. Още повече, че като се блокира серотониновата помпа, тя става мързелива и като спреш АД още по-малко серотонин произвеждаш или използваш, нещо такова четох из научни изследвания, та едва ли не ставаш абониран към АД. Към л-теанина, който влияе на ГАБА твърдят, че няма такова пристрастяване. Определено по-добре се понася от бензотата според мен. Между впрочем бензодиазепините като ривотрил и клонарекс ни влияят добре, защото се занимават именно с въпросната ГАБА. Wink При л-теанинът и маточината обаче при мен няма главоболие като им отминава действието, докато при бензота имам главоболие като след алкохол.

# 607
Че какво по-лесно тогава, ГАБА си се продава по аптеките. Лично аз, като изпих едно хапче бях като трясната с мокър парцал.

# 608
# 609
Малее, пак губя равновесие,  зле ми е на главата и ми се засегна дясното око.

# 610
Здравейте , май и аз се присъединявам към групата на ПР . Преди около 3 години започнаха първите признаци . Те бяха странни форми пред очите , чувство за земетресение , чувство за вибриране на тялото и страх . Изведнъж изчезнаха и от тогава всяко лято имам нови и нови симптоми . Започна учестен пулс , схващане и изтръпване на ръцете / особено при време на сън / , прескачане на сърцето , болка в областта на гърдите и гърба и какво ли още не . По миналата година ходих при личния , който ме прегледа , направи кардиограма и каза , че е на нервна почва . Изписа ми Валериан . Така до миналото лято , когато изведнъж всичко започна с чувство за нещо заседнало в гърлото и затруднено преглъщане , повдигане и пак сърцебиене . Ходих на кардиолог , който потвърди , че нямам проблем със сърцето и пак тезата : " На нервна почва " Пих Дианксит и бях много добре до преди месец . Всичко се завръща като главно е сърцебиенето , прескачането на сърцето , странен вкус в устата и странните болки в тялото . До сега лекар не ми е сложил диагноза ПР , но имам 90 % от симптомите . Вече ми омръзна да ходя по лекари , които твърдят , че нищо ми няма , а се страхувам как ще се развият нещата , ако не се обърне внимание .

П.П. За да не се връщам да чета назад , ще ви попитам , вие какво пиете и от какво сте доволни ?

# 611
*Мери*, а изследване на хормони правила ли си?Не искам да те плаша,но понякога подобни оплаквания има и ако нещо не е наред с щитовидната.
За учестеният пулс,прескачане то и т.н. на мен ми помага Магнерич (предполагам и друга форма на магнезий би имала същия ефект).Незнам дали си въобразявам ,но пулса ми от известно време е 70-80,при криза скача до 130,но отдавна слава богу не съм виждала стойност около 200.Аз нищо не пия в момента-само валериан течен и на таблетки и при силна паника и сърцебиене -валидол.Също е мелатонин,за по-спокоен сън.Вземам понякога неолексан(серотонин).Страх ме е да използвам хапчета,имам рецепта за Деанксит,но прочетох листовката и не купих.При най-тежките ми кризи,включващи изтръпване и изкривяване на пръстите на ръцете,са ми били диазепан . 

гала,всичките тези оплаквания от ПР ли са?Какво ти е на окото? Sad

# 612
 lady_gothic , правих и на ехограф ме гледаха и хормони изследвах и нищо ... ПКК , ДКК , захар , всичко . Всичко е в норма , а всяко лято съм със тези симптоми .

# 613
Аааа мойто основното заболяване е много тежко да пази Бог всички от него.  Не е много ясно какво е ама светилата заключиха хемиплегия мигрена със загуба на равновесие и симптоми на инсулт и разни други екстри ама да не ви занимавам. ПР и разните им там депресии са ми следствие от болестта.

# 614
Как сте, мацки и младежи!
На мен ли ми се струпаха всички нещастия на света и сега (утре) няма да ходя на Рила. Щеше да е за 5 дни, ама разтегнах мускул на крака и съм наказана.
Тати като разбра веднага ме викна на доматен фитнес. Не разбрах ще бера ли доматите или ще ги меля. Май и двете ooooh! Откакто мама почина през две седмици ме вика, за такива ти ми неща.

И сега какво - Карадалиев ме постави на високата доза аритави, грабна си онази работа и замина за круиз. Ми в началото от голямата доза не бях добре, периферното зрение не беше у ред, гадеше ми се, деориентирана бях и не пазех равновесие. Всички екстри. Добре, че си имам резерви касанакс.

Ми това е за сега от мен Hug Ще ходя да си свалям фитнес инструктура утре (че от 9 месеца не успявам Simple Smile). После заминавам за Благоевград. Да гледам баш срещу къщата ни целите Рила и Пирин и да преглъщам жално.

Гала,  Hug

Общи условия

Активация на акаунт