Паническо разстройство - 25

• 96 747
  • 743
  •   1
Отговори
# 585
Viv77,още ли не идва този цикъл?За направление защо не пробваш направо при личната?Дори и без ,може да идеш на частно -вземат ми  30-40 лв.

На мен жегите не ми влияят негативно-ама аз съм си от Сандански и съм свикнала на горещини.Обаче ме е страх да не ми прилошее и да падна на улицата.
За спането- заспивам си, ,понякога доста късно-да, но заспивам.Проблема е ,че  се събуждам и съм неспокойна и разтревожена, пулса ми се качва и се плаша да заспя отново.Понякога сънувам и ужасни кошмари-реалистични ,с мен или близки хора.Общо взето и по 3 пъти съм се будела на вечер с необястима (за мен)паника или заради неприятни сънища. А като не се наспя, незнам защо,но почти винаги получавам паническа атака на сутринта Sad
Чудя се дали да не пробвам пак Ремотив.Но съм с много бяла кожа и се притеснявам да не получа обриви от слънцето(отдавна беше,но личната го спомена).Дали е възможно или пак се 'филмирам'?

# 586
Viv77,още ли не идва този цикъл?За направление защо не пробваш направо при личната?Дори и без ,може да идеш на частно -вземат ми  30-40 лв.

Ми не, не ще и не ще. Ако продължи така, ще се побъркам!!! Преди малко имах кафеникафо зацапване /изв. знам, че не е за тази тема, ама аз да си кажа/..., но прочетох, че може да е от имплантиране на яйциклетката Shocked Язък, че пия тоз жълт кантарион. Толкова устисках докато се натрупа и ми олекне... Сега чувствам как ми се изплъзва всичко. Ще психясам отново хора  Tired

# 587
Как сте мацки и младежи!
Топите си дупетата по басейни и моренца Hug

Гала, чакам го аз него на 12, ядосан, отегчен и ще му светнат очите като види друга жена или поне малко разнообразие Laughing

Аз вчера заседнах в асансьора. Леле, ако имах още тази клаустрофобия щях да вдигна на юра целия квартал, за сега беше само блока Laughing Как си замина тази клаустрофобия и аз не знам. То дойдоха по-страшни неща за това newsm78

Почивайте, радвайте се на лятото. А утре ще ходя по горичка, че не работим Hug

# 588
Наркомани!
Вкопчили сте се в хапчетата и ви харесва,доза за днес доза за утре,проблема стои и се питаме защо,защото мамка му той не е в менделеевата таблица а в нас самите,емоциите преживян стрес или травма събирано с времето,ако не ви е помогнал психотерапевт значи не е бил правилният или държите да си пиете жалките хапчета цял живот!
Круме,в грешка си,аз се оправих без хапчета! Останах тук след като се оправих с надеждата да помогна,но явно помощ се дава на някой който не се е предал,има нещо силно в него.
В момента се чудя дали да напусна темата,дайте ми причина да не го правя.
П.с. Чуйте сърцата си хора,не страха!

Единствената истина, написана в тази тема от много време насам. Simple Smile

Здравейте.

Не съм се включвала от месеци, някои от вас може би ме помнят, а на новите добре дошли. Пиша ви за да ви посъветвам да спрете да се вкопчвате в този форум и тема и съответно в проблемите си - така никога няма да ги решите. И хапчетата никога няма да ви спасят ако разчитате само на тях.

За последните 2 месеца или 3 от както ме няма се подобрих значително, без хапчета само с малко помощ от психотерапевт. Но той само насочва, работата я вършите вие. Виждахме се веднъж на седмица, сега разреждаме срещите и следващата е след 20 дни чак. Да, не съм напълно добре, още имам от време на време я замайване, я гадене, я задух, когато съм извън зоната си на комфорт, но в 90 процента от случайте не обръшам никакво внимание, защото съм пределно наясно какво се случва с тялото ми, че да ми се създава този дискомфорт. И те отминават за минути. Вярвам, че ако продължавам в същия дух скоро ще се справя напълно със състоянието.

Пиша не за да ви се хваля или да ви натривам носовете, а за да ви обнадеждя, че спасение и подобрение има, стига да има достатъчно силна воля. Истината е такава, че точно когато ви е най зле, трябва да се хванете и да направите точно това от което най ви е страх. Примерно да излезете навън, да отидете до магазина или на кратка разходка. И ще видите че нито ще припаднете нито ще умрете. Залежаването и вайкането на близки, приятели и по форуми правят всичко тройно по-лошо от колкото е, вярвайте ми знам го от личен опит, защото съм минала през това.

Не позволявайте ПР да контролира живота ви. Бъдете сред хора, сред природата, СМЕЙТЕ СЕ истински и на глас и просто дишайте. Единсъвено вие имате силата да контролирате страховете си и то като се изправите срещу тях, не като бягате от тях.

Поздрави и успех на всички! Simple Smile)

Последна редакция: пн, 25 юли 2016, 15:37 от Cvety_S

# 589
Ех, че хубаво звучи, но има състояния и състояния. Например майка ми преди години 1 една година беше плътно на легло с ужасна депресия, бледа като платно, не можеше да ходи сама, говоря наистина не можеше, отслабна ужасно, лежеше и гледаше в една точка, бяхме се уплашили много и о чудо, 1 месец на венозен АД и се върна към живота. Възстанови се, започна отново работа, спря всички хапчета, все едно нищо не е било.

# 590
Абе, щом в нас все още не се е вселил дяволът сме добре Laughing

# 591
Депресия и ПР, са две доста различни неща, гала, нека не ги смесваме. АД работят по един начин при депресия и по съвсем друг при ПР. Освен това майка ти най-вероятно е доста по възрастна жена, а това също оказва голямо влияние.

# 592
Здравейте момичета и момчета Simple SmileКак сте покрай тези магнитни бури?Снощи се будех през час и ставах да се разхождам като луда по стаите.Меря пулс още в леглото -само 47 !Днеска си ми е цял ден 70-80.Тези от вас ,които имат ускорен пулс,мерили ли сте го в легнало положение ,след събуждане ?По-нисък ли е?Сега пък от това ме е страх,да не ми спре сърцето Sad
На мен пък форума ми действа добре-само хората тук и мама ,т.е. тези които са минали/минават през това знаят за какво наистина става въпрос.
Депресирана рядко се чувствам (винаги след Нова година и моя РД) .Но пък имам дълги периоди на страх от излизане,особено сама.И често решавам ,че съм болна от нещо смъртоносно-лежа и си представям как ще ме намерят умряла.А бе пълно ку ку съм ...

# 593
Съвсем нормален си ти е пулса.

# 594
Здравейте момичета. Аз съм втори ден на морето, още 2 и се прибирам, че съм на работа. Пътуването го преспах, рано тръгнахме и се събудих почти като бяхме стигнали. Не е  това, което трябваше да бъде. Тревожност и страх си имам, владея се и се справям. Имам малък проблем. Приятеля ми си има свое занимание. Работи година с една клиентка, обаче тя много взискателна, все връщаше пратки, той прави за негова сметка и така. Отказа да работи с нея и тя и мъжът и започнаха да ни заплашват за пари. Всеки ден звънене, заплахи, пък тя разполага и с наши данни и ги използва, щели да ги дадат на мутри да ни посетят и още какво ли не. Щом се приберем ще пуснеме жалба за заплахите и използването на лични данни, но до колко ще помогне. Дайте ми съвет, мислих че ще е хубава почивка без паники и страх, а се оказа ужасна:(

# 595
Джери нищо не казваш, как е аритавито - действа ли ти добре? Иначе относно мен- записах си час при орлин баев и чакам да дойде датата. Имам много светли моменти и след това баам - яка депресия и паника. Имам чувството, че това нещо няма да свърши никога...

Последна редакция: сб, 30 юли 2016, 10:23 от Krum9009

# 596
Круме, екстра ми е аритави. Една щастлива съм, че прекалено щастлива.
Успех с Баев. Тази депресия си отминава при правилно лечение  baby_neutral
Карадалиев, нищо, че не е психоаналитик, а психиатър, след половин час разговор с него и общо взето общи приказки, се чувствам като на небето и щастлива и успокоена.

# 597
Абе ,Джери.....ти кво сега, подклаждаш Крум да се влюби в Орлин Баев ли  Joy
Ти летиш при Карадалиев щото си на крилете на любовта  Wink

# 598
Аз смених няколко терапевта, но ефект както при орлин баев не виждам. Миналата година само за 4-5 сеанса се преродих. Дано и сега се получи, защото ремотива не помогна. 30 дни го пих и нищо.

# 599
Здравейте, аз имам депресия и тревожност, но и ПА, отключени след падане и удряне на главата и затова никакви психолози не ми помагат, но за съжаление каквито и АД да опитвам от всички ме боли главата или стяга и повече от ден-два не мога да ги издържа. Вие как издържате ужасното главоболие, което предизвикват и стомашно стягане АД? При мен така се изявават страничните ефекти поне при серотониновите инхибитори като Золофт и Сероксат. На тях повече от няколко дни не мога да издържа, имам чувството, че главата ми ще се пръсне, започвам да се вкарвам във филми, че нещо ми става на мозъка или кръвоносните в съдове в главата от тях, просто ужасно е чувството, още повече че имам панически страх от съдови болести на мозъка.

Днес пих една таблетка Коаксил и от него имам стягане в главата, но по-леко някак си, чудя се струва ли си да търпя този път?  Rolling Eyes Действал по точно обратния начин на Золофт и Сероксат. Дали ако го съчетая Л-теанин/маточина или Клонарекс ще мине по-леко? С Деанксит имах по-малко странични ефекти от Золофт и Сероксат - никакво главоболие, само леко сърцебиене в началото, но ми е твърде слаб. Не знам дали заради Л-теанина, маточината или и двете, но като пиех едни таблетки за сън, които ги съдържат с месеци видях ремисия на ПР и депресията ми, дали те са ми помогнали тогава? Л-теанин се съдържа в зеления чай, но не мога да го пия, защото там има и кофеин, а аз имам чувствителност към него и затова предпочитам на добавка. Друг някой ползвал ли е теанин или маточина? Поздрави! Hug

Последна редакция: нд, 31 юли 2016, 12:27 от mik413

Общи условия

Активация на акаунт