Паническо разстройство - 25

• 96 732
  • 743
  •   1
Отговори
# 630
Знам, че не се спират от раз. Ситуацията бе следната - ходих на отоневролог, защото имам шум в ушите и ми изписаха 3 вида лекарства. 2 за оросяване на вътрешното ухо и деанксит за да намалим фокуса и да се отпусна. Лекаря каза да го пия 2 месеца първия по 2 на ден, а втория по 1. Някъде около 10-я ден на втория месец, когато вече бях на 1 получих адска паническа атака и после ги спрях. Относно терапията - няма как да се покрие от здравна каса, те си работят на частно - абе добър бизнес е Grinning

# 631
Ооооо,знаех си ,но не е честно-това е заболяване като всички други....
За шума в ушите-аз имам постоянно само в едното.Затова тишината ме влудява-гледам винаги да има включен телевизор /компютър.При мен има намален слух на дясно ухо-вследствие на грипно заболяване и пробито тъпанче. Не ми пречи в ежедневието(дори се състезавах и родих без проблеми ) ,забравих колко процента е ,но в момент на пълна тишина се паникьосвам-бучи адски много-усещането се засили прекалено с паническите атаки,кръвно и пулс-нормални,не е от тях-вглъбявам се в самото'бучене' А когато пулса е 150-200-уж нищо не 'чувам' Sad Незнам какъв е този омагьосан кръг...
Крум,пробвал ли си да пиеш за пулса/сърцебиенето,продукт с магнезий?Мисля ,че при мен дава ефект

# 632
Пил съм магнезий с б комплекс и не знам дали имаше ефект. Иначе от месец насам съм с пулс 85-88 което за мен е добре. Трябва да започна някякъв спорт за да го смъкна още малко, но да съм искрен много ме мързи хаха

# 633
Здравейте!

Почти сигурна съм, че съм за тази тема. Ще ви разкажа историята си скоро, но сега да питам - колко често може да се пие чай от кантарион? Един-два пъти дневно? И може ли преди сън или не?
Благодаря ви! bouquet

# 634
Аз го пиех по 3 пъти на ден-сутрин,обед и вечер.Може да си вземеш и тинктура-разтварят се няколко капки във вода.Трябва време докато се усети ефект . (при мен нямаше такъв)

# 635
Зравейте! Искам да се оплача, нарева- искам да крещя от болка. Дойдох си за малко във Видин и какво да стане - пак депресия и то тежко с придружена силна тревожност. Кажете ми - има ли някой, който да се е субуждал с чивство на силна тревожност, безпътица, липса на всякаква надежда и чувството че трябва да избяхаш, но къде... Моля ви помогнете ми - наистина ли съм за психиатър?

# 636
Без чувството, че искам да избягам (и то само защото имам дете)-и при мен ситуацията е същата.Ти нали ходеше на психолог или се бъркам?
При мен има пряка връзка с това къде съм.Като съм в града при нашите-много рядко страдам от атаки и тревожност,като съм на село с половинката се побърквам.Съответно гледам да съм по-често с родителите си и връзката сериозно ми куца SadМоже би мозъка подсъзнателно свързва мястото с минали отрицателни емоции,ПА,деприсия и ги възстановява отново Sad
Не е ли възможно да не ходиш във Видин известно време?

# 637
Същата работа и при мен. Откакто получих последната ПА съм многл тревожен тук, защото в бърза помощ ми се изсмяха и знам, че няма къде да ида ако ми стане наистина зле. Може би това е едната причина, а също така не искам да се отпускам толкова пред родителите ми. Външно изглеждам адски споноен и стабилен човек, но вътрешно е ад сега. Напоследък направо започвам да намразвам себе си, как може да съм толкова колеблив и слабохарактерен човек...

# 638
Всички се въртим основно около симптомите. Дали няма да е по-добре ако всеки сподели какво му помага да се успокои и да преодолее пристъпите? Например, аз си имам своето убежище. Лягам на леглото, дишам или си пускам музика. Преди време установих, че слушайки музика, гледам да се съсредоточа върху текста и така не мисля за глупости. На вас какво ви помага? И не говоря за лекарства. Всички сме напълно здрави, просто умът ни експериментира с телата и емоциите ни. Simple Smile

# 639
Някой ползвал ли е маслата на BotaLife да даде отзиви? Ето например това масло от жълт кантарион ? Чудя се дали да пробвам него или да си взема Ремотив  newsm78

# 640
Крум ,не мисля че си слабохарактерен.Да, неприятно и подтискащо е да не можеш да контролираш собствените си емоции ,но просто според мен сме по-чувствителни хора.Колко пъти съм се имала за тъпа патка ,която е безсилна да се овладее и ми се е искало да съм като 'нормалните' хора.Мама и бившия ми съпруг са ми пример ,че човек може да се справи без лекарства и се надявам и ние всички да успеем Simple Smile

Като ме връхлети паниката,май нищо не ми помага.Пийвам биричка Simple SmileГоворя най-често с майка ми или някой,който да ми каже ,че ми няма нищо.Като го чуя няколко пъти май се успокоявам.В такъв момент съм толкова фокусирана върху себе си,че и бомба да падне няма да я отразя.Не мога да седя на едно място и обикалям по стаите.Правя коремни преси или си тренирам удари от моя спорт.Съответно пулса ми е адски висок ,но поне докато правя упражнения дишам правилно.Имам чувството ,че адреналина ми скача супер много.И аз вместо да седна и да се успокоя, още повече влошавам съктоянието си.Ако се случи като съм навънка ,обикновено  лапвам валидол и тичам да се прибера.Два  пъти не мога да си взема изпита по физиология ,защото теста съдържа все въпроси свързани със състояния ,които съм изпитвала.Задушавам се,ръцете ми почват да треперят до положение да не мога да си напиша името и предавам празен лист.Излизам на бегом от залата и след няколко минути все едно нищо ми е нямало...

# 641
Здравейте!
Аз съм с паническо от 3 год.Боря се без АД.Искам да ви помоля,ако някой е изпитвал симптом изтръпване на дясната страна на устната,дясната ръка и крак(едновременно),да пише,защото съм мн притеснена.Когато чета из различни сайтове ми излизат все ужасни неща.Мерих си кръвното 105/65.
Благодаря ви предварително!

# 642
Не се филмирай и НЕ ЧЕТИ!
Изсмучи 1 валидол  Peace

# 643
На мен често ми изтръпват ръцете и крайниците при пристъп на паника.Един път дори буквално ми се 'изкривиха'пръстите-не можех да хвана чаша с вода.Обясниха ми ,че е по-скоро нервно-вегетативна дистония.Спокойно,ще мине!Не е опасно Simple Smile Валидол и валериан,ако имаш течен по-добре ,чайче и не чети нищо,още повече ще засилиш симптомите.

# 644
Много ви благодаря :* ръката и крака преминаха,остана ми само това изтръпване в дясната страна на лицето.Нищо не пих само едно лукче и си дадох време докато го изям да видя дали ще ми мине,хванах се в работа и се моля вече да спрат тези атаки...

Общи условия

Активация на акаунт