Паническо разстройство - 25

• 96 264
  • 743
  •   1
Отговори
# 645
Аз всеки ден се събуждам слаба и трепереща. Помякога със сърцебиене, понякога не. Направо не ми се става от леглото. Следобяд като че ли ми идват малко сили, но определено не съм на себе си. Мислите ли, че е от Пр?
При мен всичко започна след като ме диагностицираха с гастрит и хеликобактер. Болеше ме корема, киселини, сърцебиене, парене в гърдите, което аз помислих за инфаркт. Правени са ми изследвания всякакви и всеки казва, че само гастрита ми е забо.ляването. Но аз така се уплаших от болките отначало, че май си докарах ПР или тревожно разстройство. Тъй като аз нямам атаки и след това да се чувствам добре. На мен през цялото време не ми е добре. Sad Какво мислите?

# 646
Пусни си пълна кръвна картина и хормонални изследвания.Може да имаш недостиг на витамини.Аз съм с гастрит от както се помня,та и до по-лоши стомашни проблеми съм стигала и понякога витамините от яденето не се усвояват както трябва.Хубава храна,повече почивка,пий хранителни добавки ако трябва.Може тялото ти да е изтощено от скорошното заболяване.Ако мислиш ,че е на психична основа-вземи си валериан и/или чай/таблетки жълт кантарион.Магнезий за сърцебиенето и нервите.Всичко това е безвредно.Силно се надявам да не са панически проблеми.Яко ще се почувсваш по-добре иди и при психолог.Успех и мисли позитивно!

# 647
Lady_gothic, благодаря за отговора.
През последните 2 месеца са ми правени 4 кръвни картини. Всички полови хормони + тези на щитовидна жлеза са ок. Панкреас, жлъчка, бъбреци и черен дроб - и те ок.
Аз наистина се панирах с този гастрит и по-точно с бактерията. Четох ужасяващи неща в нета и оттам се почна. Отделно отслабнах 5 кг и това също ме стресна. Свърших курса с антибиотици и сега съм само на пантопразол всеки ден за 6 седмици. Но все нещо ме свива в стомаха и това безсилие ме отчайва много. А иначе пия милтивитамини, вит. Д, вит. Б12.
Каква е подходящата диета според теб?
И още нещо - мисля да почна да пия чай от жълт кантарион, но четох, че водел до разстройство. Вие забелязали ли сте такъв ефект?
Извинявам се за дългия пост, просто имам нужда да споделя.

# 648
Може да пиеш пробиотици.Лекарството,което приемаш е за рефлукс.Ензими не ти ли изписаха?Аз периодично си вземам прахчета ентерол и активен въглен на таблетки.Темата не е за стомашни проблеми ,а и аз не съм напълно запозната с твоя Sad(ако искаш пиши ми на лично ,да не разводнявам темата). Но щом си отслабнала наблегни на месо-пилешко,пуешко ,телешко-избирай немазно ,печено или варено в комбинация с ориз,картофи,макаронени изделия; от плодовете -банани, може да пробваш и други,но без люспи и не в големи количества.Същото и за зеленчуците-люспата и домата например предизвикват киселини.Млечните на някои хора се отразяват ок,на други не.Избягвай много подправки и люто,аз овкусявам с лимон и копър обикновено.
Тялото ти е изтощено и си изплашена.Жълтият кантарион не ми е причинявал разстройство,но магнезий в по-големи количества -да.Пробвай като си вкъщи.И пий валерианче или глог,мента и валериан -от тях няма да получиш стомашни проблеми със сигурност.Дай си време да се възстановиш и не позволявай това ,което си преживяла да обсеби съзнанието ти .

# 649
Много благодаря lady_gothic!  bouquet

# 650
Нормално е след комбинацията от АБ организма да отслабне, да си време, почивка и силна храна и витамини.  наистина вземи малко пробиотици, дори е трябвало да ги вземаш с АБ. А какво си е замислила тази бактерия, бактерия като бактерия, антибиотици и я няма Simple Smile

# 651
Здравейте!Попрочетох назад изписаното и попаднах на въпроса за децата.Аз имам две дъщери на 12 и на 6,а аз съм на 31.Случвало ми се е да ги грабвам и с тях в бърза помощ,защото ме е страх да ги оставя,а и аз да шофирам сама.За първи път го споделям,но като ги видях свити,гушнали се на коридора на бърза помощ,а аз легнала на леглото и изпаднала в паника......Това ще ми е грях за цял живот.Знам,че съм добър родител,знам че съм на това дередже от прекалена загриженост и закрила,но явно има нещо което ме мъчи.Само едно ще ви кажа,опитайте се пред децата си да не показвате нищо!Голямата ми дъщеря получи подобна криза и щях да се побъркам.Както си стоя с мен да работата ми и започна да я боде сърцето,пребледня и все повече я бодеше.Баща ми я взе и закара в болницата.Аз останах на работа защото съм учителка в ДГ и нямаше как да оставя децата.Тогава се почувствах като най-лошия човек на света.Тя винаги до мен,винаги ми прави масажи,пипа ми косата и ми говори докато се успокоя,а аз я пратих сама с баща ми.До 20 Мин бях при нея,правиха и изследвания и констатираха че е на нервна почва.Е тогава си казах,че спирам с цирковете.Уверявам ви ще предпочетете да сте във вечна паник атака,пред това да видите детето си в такова състояние.И сега имам ПА,особенно когато мъжа ми е на път за по месец,яко ме тресат,но гледам да се скрия някъде и да правя нещо за да не ме види.Моята фобия е мерене на кръвно и тя като ме попита "мамо кога ще спреш да го мериш?!?" и отговарям "е татко ти като пуши никой нищо не му казва,това си е моето ПУШ време Simple Smile))".И накрая да ви попитам как ви се отразява като чуете някоя гадна новина свързана с фобията ви?Аз лично се чувствам като ухапана от змия,трябва ми 1-2 дена психиката ми да смели инфото и да спра да получавам кризи от тази история.

# 652
megito_vc,и моята 'слабост' е меренето на кръвно и пулс особено.Имам чувството,че ако се откажа от тази мания,може и да се подобря.На мен новини за болести,смърт ,катастрофи и т.н.лоши работи -много зле ми се отразяват.Ама аз съм и хипохондричка Sad Преди 2 месеца имаше случай за починало в съня си малко момиче -здраво и т.н.Е питай ме дали съм спала-хем за мен ме беше страх ,хем за малката ....Радвам се,че детето ми е малко и ми се смее ,като изпадна в такова състояние.Най ми е неприятно като сме сами,а се случва често-да не би да припадна и да няма кой да се погрижи за нея.Пред половинката се опитвам да се контролирам -не ме разбира и мисли ,че се преструвам или че съм за психиатрия Sad Като порастне дъщеричката ми се надявам да успявам да контролирам кризите-толкова жално ми стана за твоето момиченце SadПредставям си какво си изживяла.Ти как се овладяваш? Ясно,че сме здрави,ама вътрешно всеки път в мен изниква съмнението да не би сега да е 'истинско'.

# 653
Ами с лукчета Simple Smile колкото и смешно да звучи.Винаги имам в себе си лукчета и газирана вода.Стане ли ми зле хапвам едно и си давам време докато се разтопи не ми ли мине ще меря кръвно Simple Smile или като съм си вкъщи и ми се замота главата си казвам "за милионен път....пак ще мине,не е нищо страшно" и така.Пулс съм дигала 160,но като ми казаха,че сърцето ми е Ок и ме гледаха сигурно 10 кардиолога,просто не му обръщам внимание.Не е важно че имаш висок пулс,важно е например след физическо натоварване за колко време ще влезне в ритъм.И най-голямото лечение на па е физическо натоварване,казвам това от опит.Тук където живея се отопляваме на дърва,случи се така че ми ги докараха докато мъжа ми пътуваше.За 1 ден подредих 10 куб иииии повярвайте ми кьорава паник атака неможеше да ми се появи Simple Smile)) толкова бях смазана,че вечерта спах НЕПРОБУДНО чак до др ден 10 часа Grinning освен това имах такава мускулна,че бодежите и изтръпванията ми нямаха шанс няколко дни.На всичкото отгоре нямах сили и да си измеря кръвното,нямах сили в ръцете да помпам  Laughing За това гледам през деня да се уморявам физически максимално.

# 654
Подкрепям за физическото натоварване. В лукчетата има ментол, то си успокоява Simple Smile

# 655
Здравейте хора Simple Smile От три дни имам напрежение или не знам и аз какво чувствам, но е фиксирано в гърдите /не циците/. Не ме оставя намира и направо имам чувството, че ще полудея. Вечер заспивам, но в мига в който си отворя очите и ТО е там! Едно такова странно, хем като притеснение, хем като напрежение. Случвало ли му се е на някой. Пия 1/4 лексотан и малко ме отпуска. Вече реших, почвам АД отново! Няма да я бъде тази само с жълт кантарион... Мисълта ми е, дали това чувство ще се повлияе от АД?

# 656
  • Пловдив
И най-голямото лечение на па е физическо натоварване,казвам това от опит.Тук където живея се отопляваме на дърва,случи се така че ми ги докараха докато мъжа ми пътуваше.За 1 ден подредих 10 куб иииии повярвайте ми кьорава паник атака неможеше да ми се появи Simple Smile)) толкова бях смазана,че вечерта спах НЕПРОБУДНО чак до др ден 10 часа Grinning освен това имах такава мускулна,че бодежите и изтръпванията ми нямаха шанс няколко дни.На всичкото отгоре нямах сили и да си измеря кръвното,нямах сили в ръцете да помпам

Да, защото с физическите усилия се изразходва от адреналина, който иначе така гадно започва да "излиза навън". 

# 657
  • Пловдив
Много ви благодаря :* ръката и крака преминаха,остана ми само това изтръпване в дясната страна на лицето.

При паниката обикновено изтръпването е или общо на цялото тяло, или на крайниците (но и от двете странно), с превес отляво. Но за изтръпване локализирано някъде, което не преминава, не е зле да идеш на невролог все пак.

# 658
Миличка вече и невролозите ме знаят  Laughing дори април месец бях на ЯМР,зареди болка в лявата ръка,почти непоносима.След като ме вкараха два пъти за по 40 Мин в ЯМР отново ми изчезна и болка и паническо.Такъв ужас изживях че не е истина.Тогава отключих симптома "задушаване",но ми беше ясно от къде е......даже вечер ставах и плачех,а мъжа ми ме успокоява душицата...Sad Мин седмица си пусках ПКК и КР захар ами всичко наред....просто паническото яко се засели в мен.Точно зареди това изтръпване на лицето ходих на невролог преди 3 год и той ми каза,че може и да ми се парализира лицето(гада му с гад некадърен),аз си тръгнах ревяща и вечерта ме разтресе паниката,уплаших се от нея и така до сега.А на следващия преглед ми каза......ами то било от невротични симптоми.Всеки от вас знае с какви очи го гледат лекарите просто паниките от далече си личим......

# 659
Здравейте Simple Smile моите изтръпвания по лицето,ръката и крака си откриха причинителя.Излезна ми херпес зостер на гърба от дясната страна.Сега пак имуностимуланти,противовъзпалителни и мазила  Thinking явно не всичко в живота е от паническото  Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт