Януарска мама - 4

• 42 298
  • 775
  •   1
Отговори
# 180
Браво, Адамс, добра новина  Hug Дано повече нямате проблеми и всичко е минало и заминало  Praynig

Явно счетоводителките ни мотат нас, щом Frozy и nandolina са си получили майчинските... Звънях 5 пъти на счетоводителката и твърди, че ги е внесла вече в НОИ, но уви...

Frozy, ще стане и с кърпа на пейка, но ако искаш метни едно одеалце за да му е по- мекичко. А ако е по- голяма колата сложи направо и зимния кош, аз така правя. Возя си го до мен на столче за кола, но после вадя тежката артилерия  Laughing

# 181
Мами, в петък пак ще има акция в Хиполенд с 26% намаление. Аз се чудя за столче за кола, че кошницата скоро ще ни омалее, а и ще купуваме така или иначе. Само не знам закрепването с колани или изофикс система да взема. Трябва ли колата да има някви екстри за двюа се ползва изофикс система? Ох, за всичко се иска четене, пък времето малко  Crossing Arms

# 182
  • Варна
Мами, в петък пак ще има акция в Хиполенд с 26% намаление. Аз се чудя за столче за кола, че кошницата скоро ще ни омалее, а и ще купуваме така или иначе. Само не знам закрепването с колани или изофикс система да взема. Трябва ли колата да има някви екстри за двюа се ползва изофикс система? Ох, за всичко се иска четене, пък времето малко  Crossing Arms
Изофикс има в по-новите коли. Не е допълнителна екстра. Мисля, че всички по-нови коли имат, но след коя година не съм сигурна. Нашите нямат-2003 и 2007 са. newsm78
Ето информация за ISOFIX. Почти всички коли след 2006 имат. Хм, нашата явно е на ръба. newsm78

Последна редакция: чт, 12 май 2016, 13:45 от Katia_N

# 183
Не всички нови коли имат. Допълнителна екстра е изофикс системата. Понякога има такава само отпред, понякога отзад. Аз мисля, че е по- добре да купите столче с изофикс, защото така или иначе някой ден може да смените колата, а столчето е за доста време- повечето са 16-32 кг...

А моята кошница за кола е 0-13 кг. Това не значи ли, че до годинка все ще сме си с нея?

# 184
  • Варна
Щом е стандарт, не би трябвало е екстра. Rolling Eyes Пише, че 99% от колите след 2006 имат.

# 185
Втора нощ се буди на час-два и то не точка да сучи, а по-скоро спи неспокойно и повече ме ползва за биба Tired дали е възможно да е от зъби?
Всичко е възможно. Аз съм се отказала да търся конкретна причина, наричам го период. Т.е. нещо, което ще мине. Mr. Green
Борката е хремав и кашля. Пие Синекод и Вит. С, слагам и адреналинови капки. Днес сякаш кашля по-малко. Дано се оправи бързо, че на цялата ни дандания ми идва в повече.  Tired Утре сме на контролен.

Мда, период, който се казвал "4 Month sleep regression"  ooooh! всичко си има обяснение в тоя интернет  Laughing

Мерси за поясненията за изофикса. Май е по-добре да си взема с колани, пък ако си купим кола, стола може да се смени Simple Smile Аз гледах тези от 9 до 36 кг. Нашата кошница и тя е до 13 кг, но ми се струва тясно в нея за по-големички бебета, но пьк сега в нея се возимга количката, че най-много й харесва.

# 186
Катя Н внимавай със синекода. Не помня но имаше някакъв проблем с него при моето дете. Като се прибера в къши ше видя записките.  Сещам се че се спука от кашляне с него. Но какво още не помня.  
Мхм да и Мишо се буди през 3 часа през нощта.  Тия два зъба се виждат но не излизат. И вече в столчето за кола се набира. Хич не му се лежи.

# 187
  • София
Кошницата се ползва до навършване на килограмите или достигане на височина - коланите не трябва да излизат от зад раменете на детето, а да идват над нях.
Повечето кошници се израстват преди навършване на годинка на детето.
Аз ще си взема стол до 25 кг. Освен другите характерестики дават, че материалите се амортизират за пет години от самото стареене на пластмасата и не е удечно да се ползва по-дълго един стол.
Дивчо, аз ще ползвам за превоз колата на баща ми, а в нея е малък хаос Simple Smile Моята количка не е от най-компактните, та не вярвам да се побере. Ще тестваме във вторник без нея, пък ако не става ще мисля друг вариант.

# 188
  • Варна
Катя Н внимавай със синекода. Не помня но имаше някакъв проблем с него при моето дете. Като се прибера в къши ше видя записките.  Сещам се че се спука от кашляне с него. Но какво още не помня.  
Мхм да и Мишо се буди през 3 часа през нощта.  Тия два зъба се виждат но не излизат. И вече в столчето за кола се набира. Хич не му се лежи.
Засега добре му понася, кашля доста по-малко.

Frozy, вкара ме в чуденка пак. Ние имаме едно Чико от големите, мислех него да ползвам. То е с метална рамка вътре, не само пластмаса. Дали да купувам ново? newsm78

# 189
  • София
   Аз съм давала тиква, морков, картоф, тиквичка, пащърнак по едно ново и от старите всякакви камбинации. Например морков, картоф и тиквичка ново.
В такава последователност съм въвеждала храни при каката като започнах на пет и половина месеца, а телешкото въведох 10 месец. Горе - долу на 5-6 дена съм въвеждала ново нещо. На месото и жълтъка съм отделяла повече време и съм давала по съвсем малко в началото.

1. тиква
2. морков
3. картоф
4. тиквичка
5. пащърнак
6. ориз
7. жълтък
8. елда
9. круша
10. слива
11. ябълка
12. грах
13. карфиол
14. пуешко месо
15.праскова
16.овес
17. заешко месо
18. боровинка
19. спелта
20. кайсия
21. пилешко месо
22. сирене
23. домат
24. масло
25. пшеница
26. ечемик
27. телешко месо

Кошничката за кола ползвахме до след годинката. Диди, имай предвид, че децата са 9-10 кг тогава някъде, а и основно спят докато се возят. В столчето определено не е толкова удобно. Аз не бих бързала да купувам още. Нашата кола, макар и нова, няма Изофикс. Ние връзваме и кошничката и столчето с коланите.

# 190
  • София
Мъж ми ми казва, че чета прекалено много. Него ако го питам можеше да минем и с обикновенна кошница, а аз се хвърлих на високия клас на Сайбекс.
От темата за кошниците и столовете за колата си извадих следните изводи - ново, произведено максимално миналата година, с добри резултати от краш тестовете и в съответната категория, а не мултифенкционален стол. Вече е и въпрос на финанси, не само на желание за обезопасяване на детето, та не знам.

# 191
Тереза, сърдечно благодаря за изчерпателния отговор! Мисля да следвам твоята схема Hug

# 192
  • София
 Дивчо, няма за какво. Единствената спорна точка е жълтъка. Някой изобщо не дават, други дават след годинката. Аз имам доверие на моята ЛЛ и според нея е важно да се дават по няколко трохи жълтък след навършени 7 месеца към зеленчуковото пюре.

# 193
  • Бургас
Вчера ме наака гларус   Crazy И нали поверието е, че пари ще падат, цял следобед търкахме билетчета на лотарията със сестра ми   hahahaЕ, каквото спечелихме отиде за нови билетчета, но поне не съм на минус. А днес изненада от НОИ, 200 лв., които изобщо не очаквах. Ето значи къде излезе късмета  Joy. Предположението ми е, че това е майчинство за април (болничният ми  беше до 26.04). Тогава обаче остава въпроса какво ми платиха на 28 април, аз мислех, че е майчинството за април и май.  newsm78
Синекода знам, че е за суха кашлица и трябва да се внимава с него. Ако има наченки на влажна кашлица се спира веднага. Дано Борката се оправи бързо. Ние нашият бацил сме го подарили на майка ми, сега тя се сополиви и кашля.

# 194
Прави сте за столчето, може би още е рано, ще трябва да му търся място. Ще видим на следващия черен петък какво ще се предлага.

Днес пак спахме три часа навън, а сутринта голямо мрънкане докато излезем.

Общи условия

Активация на акаунт