Януарска мама - 4

• 42 291
  • 775
  •   1
Отговори
# 165
 Purpletka, Gigi, при вас болката в зърното ли беше или и на горе? По колко и колко пъти се слага окситоцин? При мен основно е като захапе, но пък вчера през деня като не яде много и като се наляха гърдите ме заболя и под гърдата. Нямам топчета, а само уплътнена нишка, която тръгва от зърното. Според консултантката е нещо като мазол, тъй като преди ми е правила вазоспазъм. Ама това е мнение само по обяснение, не е като да го види. Интересно, че ако е от захапката, то на другата гърда нямам такъв проблем, а тя даже е с по-плоско зърно, но пък пуща повече. Фрози, трябва да пробвам и с рициново масло, но днес не мога.

# 166
  • София
Диди цеди се - ако почнеш да правиш големи паузи или не празниш гърдите ще намалее кърмата.
Отделно ми звучи като застой. Аз като не изпразня гърдите усещам там където е застоя като твърди криви нишки из гърдата. При масаж са си бая болезнени. Ако само с нагряване и цедене-сукане няма резултат компрес. Имаш време докато вдигнеш темперетура.
Ако често правиш такива проблеми имаш риск и от мастит.
Компресите НЕ се поставят върху зърното!
Захвата на бебето никога не е един и същи на двете гърди, тъй че не пречи едната да я хапе плитко и болезнено, а другата добре. При мен застойте стават винаги на по-пълната гърда. Първо бяха в дясно. Част от гърдата спря да произвежда, сега ако стават са в ляво, където има повече мляко.
За болката под гърдата - там минават нервите на гърдите към гръбнака.
При натискане за изтласкване на бебето, може да се засегнат нервите и това се отразава на кърменето после.
Дивчо, ти с карта ли си? Малко не разбрах как мога да си купя такава за десет посещения.

# 167
Диди, окситоцина се пръска 5 Мин преди всяко кърмене или изпомпване.при мен болката беше и в зърното като захапе и нагоре усещах като суче. Това което установиха при нас е , че юздичката му ПИД езика е по- къса и сефакто като захапе ми прави синина или мазол както казваш ти от долу на зърното на едната гърда.аз даже и сега имам пак.идкаха да му правят операция с лазер и да му срежат юздичката за да има по- добър захват, но аз отказах. Звучи ми мн страшно .

# 168
Джинджър, само на кърма е.

# 169
  • София
Аз не знам казвах ли ви, че в крайна сметка нашите драми до някъде се дължат също на къса юздичка под езика. Нея обаче я видяхме късно, консултантките не можеха да преценят юздичките.
Обаче, благодарение на протекторите мен не ме наранява, а и той може по-лесно да захапе достатъчно на вътре.
Също заради юздичката винаги ще суче бавно, ще се изморява и ще задремва.
Корекция обаче нямало кой да ни направи, а и няма смисъл вече.

# 170
Фрози, има ли скюмисул тогава да правя компрес, на ме проблемът ми е в зърното #Crazy а за къса юздичка на мен даже няма кой да ми каже дали имаме. За цеденето, реално няма как. Ако сме в къщи сучи често, но вчера бяхме навън. Варианта е да я будя аз, да не я чакам. То и без друго втория път се събуди ви набързо се разплака от глад. И вечер се буди достатъчно пъти. А пък както казваш, може и мастит да се получи. Та сега вече трябва да внимавам, да цедя или не. Взех си шуслерови соли, да видим ще направя ли разлика от до сега.

Да се оплача, Дари вече дели хората. Днес бяхме у майка ми и тя за първи път ревеше и не искаше при нея. Трябваше да изляза за 10 мин и плакала през цялото време.   ooooh! лошо е сами като се гледаме.

# 171
  • София
Моля мамите, които ходят на плуване с бебетата да споделят как точно стават нещата. Отдавна искам да пробвам, но досега не съм събрала кураж.  Confused Аз самата обожавам плуването и го практикувах почти през цялата бременност, но с бебето някак не мога да си представя нещата чисто логистично - какво прави то, докато аз се събличам например. После как го оправяме - къде го къпем, предполагам няма повивалници, къде лежи докато си сушим косите и т.н? Освен това ние тук говорим кой каква вода дава на бебето, а в басейна няма как да не глътне поне малко - не ви ли е страх от това? Въпросите ми може да са малко смешни, но си ги задвам и ще се радвам, ако ми разкажете повече.  Hug

# 172
  • София
Диди, не смея да давам конкретни съвети, да не ти навредя. Искаш ли да питам моята консултантка да се чуете, тя и вайбър ползва?
По отношение на компресите, това го знам за рициновото и зелето. Ти ако имаш проблеми със зърното, не знам.

# 173
  • Бургас
Пурплетка, честит празник на патерици! Желая ти много, много щастие bouquet
Ние вчера и днес сме по цял ден навън. В количката вече не спи непрекъснато, листата на дърветата се оказаха мнооого интересно нещо. Другото хубаво е, че започна да заспива към 23 и се събужда чак в 6:30. Продължаваме с яденето на два часа като е в къщи, две вечери вадих от фризера кърма, днес започнах да се цедя да не би пък да не му стига  newsm78
И аз имах някакви болежки и чаках цикъл ама нъцки. Не че ми липсва особено   Mr. Green

# 174
Фрози, мерси! Може да ми пратиш координати. Макар, че сега комуникирам с една консултантка, уж много добра, та не знам дали е добре само да се лутам или да си следвам един човек.

Втора нощ се буди на час-два и то не точка да сучи, а по-скоро спи неспокойно и повече ме ползва за биба Tired дали е възможно да е от зъби?

# 175
  • Варна
Втора нощ се буди на час-два и то не точка да сучи, а по-скоро спи неспокойно и повече ме ползва за биба Tired дали е възможно да е от зъби?
Всичко е възможно. Аз съм се отказала да търся конкретна причина, наричам го период. Т.е. нещо, което ще мине. Mr. Green
Борката е хремав и кашля. Пие Синекод и Вит. С, слагам и адреналинови капки. Днес сякаш кашля по-малко. Дано се оправи бързо, че на цялата ни дандания ми идва в повече.  Tired Утре сме на контролен.

# 176
Бордо, аз водя малкия на плуване от както направи 3 месеца (т.е. около 6-7 пъти сме били).
Докато се събличам той си седи в количката и си разглежда играчките(за тази цел трябва да е хапнал, спокоен, да се е наспал), след което събличам него, мятам му хавлията и слизаме в басейна. Веднага влизаме във водата, като през цялото време той се държи върху водата по гръбче. Когато го обръщам по корем аз му държа главичката и така не пие вода Simple Smile До сега не съм имала проблем- нито разстройство е имал, нито запек, нито зачервявания, нито пъпки, нито обриви. Когато излизаме от водата вече започва голям скандал, защото удоволствието е приключило. Бързо слагам хавлийката и го качвам горе на душовете, където го измивам за 2 минути, подсушавам, а обличането и повиването  се случва отново в количката (в зимен кош е). Когато той вече е готов, пускам малко бял шум  Laughing за да може аз да се облека за 5 минутки. Аз лично не суша косата, защото съм с шапка и не си топя главата, а ходим, за да плува той. Моето плуване си го правя събота/неделя, когато татко му ми отпусне 1-2 часа за спорт Simple Smile

Мами, захраних с тиква и картофче. Вчера опитах пащърнак, но имаше голям отпор и скандал и определено не му харесва този корен. Сега се чудя какво да дам днес- мислех да дам морков, но четох, че действа запичащо. Моля мамите с по- големи дечица да дадат съвет с какво да продължа?

И още един въпрос: Изплатиха ли ви майчинските за м. Април? Моя болничен беше до 12 април и тези дни са ми платени. След това попълних декларациите, които били предадени в НОИ (но не ми излизат в системата) и от тогава чакам остатъчното плащане за Април Confused

Последна редакция: чт, 12 май 2016, 11:18 от Анонимен

# 177
  • София
Дивчо на мен всичко за април - болничен и майчинство ми платеха на куп, но и на 19-20 са ми входирали майчинството. То е от 25-ти и на 27-8 ми бяха превели и двете.
Дали не са ти забавили майчинството?
Ние на плуване ще идваме с кола, с кошче, явно ще ни е по-трудно обличането, но ще го помисля. Може ли на кърпа на пейка?

# 178
Аз бях в болничен до 11 април ,а останалите дни за април майчинството ми го изплатиха днес. Става въпрос за гр Варна.

# 179
Дивчо, моя болничен беше до 2ри април, изплатиха ми деня за април и от тогава ни вопъл, ни стон. Пратих декларациите на счетоводителката около 15ти април и сега живея с мисълта, че до 15ти май тя трябва да ги занесе в Нои (както болничните).Чакам!
А за захранването, казаха ми, че щом има тиква като основа, шанса моркова и картофа да го запекат е малък. Иначе с тиквичка може да пробваш.
Аз да се похваля, днес излязоха резултатите от акито и е чистооо!! Най-после  Party

Общи условия

Активация на акаунт