Януарска мама - 4

• 42 263
  • 775
  •   1
Отговори
# 60
Невата какво стана с малката? Им ами нещо ново? 😀  добре дошли на. Очите майчина.
Ами в пълно невидение съм за сега. След като двама от нашите варненски лекари ми казаха, че положението е сериозно и не се знае до колко е/ще е увредено зрението й на едното око, дадохме снимките на очното дъно на още две места. Един софийски професор и един американски такъв /и двамата детски офталмолози/ по отделно казаха, че според тях няма и не би следвало да има какъвто и да е проблем със зрението, защото не били засегнати .... Тукашен педиатър ми каза, че не си отваря винаги окото на 100%, защото има "птоза" - паднал клепач, пък той реално горния й клепач е на едно ниво с този на другото й око и спрямо зениците. Т.е. пълна пародия. Разлика има в долния клепач - има лек оток. Според професорката от София и една от нашите офталмолози тук във Варна е рано да се каже и можело да го израсте. Ако пък не като стане на няколко годинки и ще и направим пластика. Реално ще трябва да изчакаме. Личната пък държи на това, че сигурно е запушен слъзен канал и затова е подут клепача и окото сълзи повече от другото. Просто тука нашите много ме стресираха тогава като ми казаха, че "май било сериозно" и ме посъветваха да я вкарам на ЯМР. До 2-3 месеца ще знам със сигурност какво и кога Simple Smile
Ммм да,  нормално положение за България.  Верно може да е запушен слъзен канал. Правиш ли и масаж? Мишо и той имаше.  Слагах Аб капки и масаж. Мина му. Сега се появява от време на време. Според мен вярвайте на американския офтоматолог. Той е видял какво ли не. 😀

# 61
  • София
Абе, мами, аз се чудя от 2 дни защо никой не пише - викам си "Празници са, нормално е", пък то имало нова тема.  Crazy
Ние сме на гости на нашите вече седмица и си прекарваме много добре, само този непрестанен дъжд от време на време ме докарва до лудост. Сами също не издържа, та гледам поне за по 30 мин. да излизаме в промеждутъците без дъжд - слагам го в раницата, взимаме чадър и обикаляме близките улици, та да се приеберем като почне да вали.  Simple Smile
За захранване не съм мислила още - мисля, живот и здраве, след 6-тия месец да почнем. Разни приятелки с градини ми обещават домашни зеленчуци, та може да се пробвам да му правя пюрета, може и да купувам... Захранването с цели плодове и зеленчуци също ми се струва интресно, но трябва още да прочета...  Peace
На 3 месеца и половина той е вече 6300 гр. та сигурно ще си удвои теглото до четвъртия месец, но въпреки това не е от най-едрите бебета... Това ме устройва идеално, защото обичам да го нося.   Heart Eyes

# 62
Кате, много благодаря за подробното обяснение за захранването  Hug Много се чудех дали правилно разбирам това което съм чела и сега ти ми вкара доста яснота! А според нашата педиатърка нали вече трябваше да пие сок, т.е. да си е захранен, та не разчитам тя да ми обяснява.
Даже се чудех като е на кърма на 6 навършени или в 6тия месец се прави. И това което писа за готовите пюрета, също ми е интересно, аз няма от къде да взема домашни продукти.

# 63
Здравейте мами ,
Днес ставаме на 4 месеца ! Аз май съм с едно от големите бебета 7,620 кг. Само на кърма.
Кате, ако Не се лъжа- честита месечинка и на вас!
Вместо да разреди нощните хранения, моя Смърф ги зачести. Храним се по 2-3 пъти на нощ. Много зле ми се отразява.парцал съм. Ама да е здрав , аз ще се нагодя! За капак нощем май има тръни в креватчето му, поне ако се вярва ма писъците му , когато го оставяме там .
За захранването аз май ще почакам  още месец поне. Не съм уверена как и кога да стане изобщо.
Невата, ако с слъзно каналче може да пробваш да кацнеш кърма в окото , ако кърмиш де. Надявам сте да не е нищо сериозно при вас. Пффффф още щях да пиша , но мозъкът ми спи дълбок зимен сън.... Лека

# 64
Katia_N благодаря точно и аз се чудех това което съм чела дали съм го разбрала правилно. Точно и ясно написано,така не ми изглежда толкова трудно. БЛАГОДАРЯ

# 65
Катя благодаря за разясненията, аз мисля с безмлечна оризова каша да започна, просто да я видя дали ще иска нещо с лъжица да яде. Ще и дам около час преди третото хранене, което е към 11 и 30, че ако я чакам да огладнее много се изнервя.  Мисля към средата на 5-ти месец да се пробвам.  Мойто Педи искаше още на втори месец да давам сок, та като разбере че не съм захранила още ще се хване за главата.

# 66
И ние поизпуснахме новата тема, Бордо Simple Smile

Gigi, честита ви 4-та месечинка.

Матей също е около 6 200-6 300 кг

Тези дни пак започна да става около 4.00 часа за ядене. А, толкова беше хубаво да изкарва до 6.00 ч.
Пак ще махам това в 22.00 ч. Включих му го, защото ми беше мъчно, че не му е достатъчно. Пък той.
И само мрънка, и ръмжи. Саранска мечка.

# 67
  • Варна
Честит празник на всички, които имат повод да празнуват днес! bouquet
Gigi-ligi, благодаря! Да, днес и Борката става на 4 месеца. Честит празник и на другите месечинки! bouquet
zuzka_77, права си. Детето не бива да е прегладняло, когато се захранва. Трябва да е спокойно, дори може в началото лъжичките да се дават между храненията, а когато се увеличи количеството и детето посвикне, да се дават в часа за хранене. Peace
Трета нощ без ядене. Стана в 9. Rolling Eyes

# 68
Кате, честита ви месечинка! Да го нагушкаш Борко  Hug

# 69
Честит празник на празнуващите днес!
Честита месечинка на Кatia_N и на Gigi-ligi. Днес и Илиана става на 4 месеца  Laughing - как бързо лети времето!
 lolr, Дивчо ... така се радвам да Ви видя  Hug
Относно захранването и аз смятам да поизчакаме до 5-ия месец поне. Нашата лекарка от третия месец ми е заговорила за захранване - не зная защо повечето лекари така бързат.

# 70
Честити месечинки и на Гиги и на Симпатягата  Hug
По мои впечатления така като ви чета и съдейки по нашата педиатърка, докторите които са ок с АМ и които с лека ръка препоръчват дохранване, недависимо че детето може да се отбие препоръчват и даване на вода със захар и захранване със сок още на 2 месеца. Другата група са педиатрите, които са в подкрепа на кърменето и смятат че поне до 6 месеца детето получава всичко необходимо от кърмата и не трябва да се рискува да се отбие с даване на вода със захар или други сладки напитки и храни.

# 71
  • София
Момичета и аз изпуснах, че има нова тема и се чудех къде сте всички. Добре, че потърсих новата Simple Smile
На мен ми платиха в края на април болничния и първите дни от майчинството за април.
За май още няма излязъл ред в системата.
Момичета, ако отидем на спа, мога ли да топна Сами в минерален басейн, или не е удачно?
Ние навършихме три месеца, но още нямаме пет килограма. Може би другата седмица ще ги направим.
Сами също се храни седем-осем пъти на денонощие. Сега кето е лошо времето има две допълнителни суквания за приспиване през деня.
За захранването няма да бързам, но ако не искате да се отбиват още бебетата препоръчват да няма цяло заместено хранене.
Според консултантката прехранвам детето, та намалихме дохранването. Не го спрях съвсем, защото когато не му стига си личи и мрънка.
Сами също се кефи на самолетчето.
По корем обаче все се чудя кога и по колко да го държа.
Това 50% от будното му време по корем ми се вижда много, а и с пълно коремче няма ли да повърне?
Събират му се минути по коремче и не знам дали пак не е малко.
Иначе вири главата, но поотваря ръцете. Не може да схване още, че ако ги събере ще му е по-лесно да се надигне.
Вашите подпират ли се стабилно на лактите?

# 72
Frozy, аз след хранене го слагам на шезлонга малко да храносмели, после по гръб на активтата гимнастика и чак тогава по корем. Държа го по корем докато не започне да забива глава и да се изнервя. Обикновено тогава го обръщам на гръб и след малко пак на корем докато окончателно даде сигнал че не иска повече така. И според мен 50% от будното време е много, струват ми се малки за да издържат. На Коко аз му нагласям ръцете, сам още не може, но лявата редовно я изважда напред, като е по корем слагам по-голяма играчка пред него.
А ако повърне какво толкова? Коко да не му е уроки вече не се задавя като повръща и не го мисля, слагам си го на корем с постелена пеленка отдолу, като повърне изобщо не му прави впечатление.

# 73
  • София
Ами за да не изпразни стомахчето и да стане нервен. Все пак при нас трябва малко време да се събере кърма, ако е малко се нерви.
Честити месечинки и празник на имениците!
П.п. ние превърнахме шезлонга в активна гимнастика - пълно е с играчки и е голямо дърпане и лапане. Грифовете на активната му идват май ниско и се дърпа на зад, та не я ползваме. Взехме някаква комбинирана, която става и на тунелче и е и за след шест и дванайсет месеца и е от различни модули та май грифовете не идват добре за сега. Чудя се да вземем ли друга?
Сега ползваме леглото с въртележката и шезлонга основно, а на една постелка за тренировки на земята правим упражненията. Може да ползвам гимнастиката поне за по корем, че е шарена.

Последна редакция: пт, 06 май 2016, 14:10 от Frozy

# 74
Фроузи и Ева не си слага ръцете на лакти като е по корем
И още не се е обърнала ,а сме от най-големите иначе където се хване се набира да става,и много се подпира на краката,като струна е.
Леле аз като звъннах на педиатърката да и кажа какво е казала гастрото така ме насмете,нищо не било вярно,добре било детето,дрън дрън,на кого да вярвам  #Cussing out
Ние дори и в дъжда излизаме,имаме наблизо кафе и там ходим.Баткото се опитва да се разболее,дано да сме пресекли нещата,вчера имаше Т 37,2 та вечерта краката в гореща вода,инфлуцид,мед с джинджифил,лимони,вит,Ц,нео ангин,та да видим,само се моля Praynig
Ева взе да прави номера,събужда се наспана към 3-4 ,направо съм дроб,после в 7, после мн трудно заспива пак,и спи до 9-10 и след 11 правим кафето ама аз след толкова ставания не знам къде съм,снощи в 10 се изправях,че предната вечер в 10 се къпах-луда работа.
Ние си стоим 5250-5300 а вече сме на 4 м.И. 10 дни.яде горе долу добре,хвърлям поне 5 много тежки памперса,е сигурно може и по тежки да са пробвах да я дохранвам-не иска изобщо.Еми каквото е такова.
Честито на всички празнуващи

Последна редакция: пт, 06 май 2016, 15:47 от ivkelina

Общи условия

Активация на акаунт