Януарска мама - 4

• 42 265
  • 775
  •   1
Отговори
# 75
Frozy, нали сте на кърма, тя се усвоява бързо. А и мисля че няма как здраво бебе да повърне толкова че да му се изпразни стомаха. Обикновено повръщат по 1-2 супени лъжици. Коко нали повръщаше много и на мен ми се струваше че всичко връща, та пробвах на една пеленка излях 2 супени лъжици вода за да се успокоя.

# 76
  • Бургас
Честит празник на именниците! Честита месечинка на порасналите човечета!
Марти го слагам по корем само веднъж на ден и то за малко. Подпира се добре на лакти, но ръцете нагласям аз. Понякога се повдига на юмруци, кандилва се и се обръща по гръб. От два три дни го пускам в кошарата без гащите да играе. Обръща се настрани, напъва се и аха да се обърне по корем и дупето натежава в обратната посока. Веднъж се обърна, но май стана случайно. Търкалянето обаче го изморява и после бързо се отрязва и спи по един час.
Сутринта се събуди в 3:30, яде и после пя на лед осветлението половин час, едвам го приспах ooooh!
Забелязвам, че през деня яде по-малко, цоква набързо и започва да се ослушва, оглежда и да се хили. Сигурно затова яде на два часа. Вечер и през нощта си хапва добре.
Днес най-после излязохме за час и половина, голяяяям кеф.

# 77
  • USA
Здравейте,
благодаря за новата тема bouquet.Чета ви редовно,но рядко ми остава време да пиша.
Аз каката я захраних,много рано......за съжаление по старата схема......2м-сок,3-плодово пюре,4я -зеленчуково....Сега мисля най-рано при 5 навършени месеци.още се кърмим,сам навън давам АМ.
Някой беше писал за обрив,като лишейчета.....ние имахме такъв,не се оправи само с мазане и педиатъра ми даде Хидрокортизон,много бързо се оправихме от него.
Добре дошли на новите мами

Приятен уикенд,момичета ! Simple Smile

# 78
Момичета, колко много сте изписали. Чак сега успях да се разпиша, но беше ден, изпълнен с много положителни емоции. Черпя ви виртуално за здравето на моите мъже и се връщам назад да чета.  newsm03  smile3525  newsm08

# 79
  • София
Малее, чудя се аз защо нямам нотификации, а то нова тема  Whistling отивам да чета назад, усмихната и спокойна вечер.

# 80
  • Варна
Frozy, нали сте на кърма, тя се усвоява бързо. А и мисля че няма как здраво бебе да повърне толкова че да му се изпразни стомаха. Обикновено повръщат по 1-2 супени лъжици. Коко нали повръщаше много и на мен ми се струваше че всичко връща, та пробвах на една пеленка излях 2 супени лъжици вода за да се успокоя.
Аз също мисля, че не може да повърне толкова, че да му се изпразни коремчето. Те връщат обикновено това, което им е в повече. А и purpletka е права, че кърмата се усвоява бързо. Понякога дори веднага след хранене повърнатото е полупресечено, т.е. полуобработено вече.

# 81
  • София
То Сами не е повръщал и нямам опит, та за това ми е и мътен въпросът. Все гледах да го оставя половин час преди да започна да го въртя.
Така както днес вървеше чудесно и изкара без мрънкане до след девет и си направихме празника, после не заспа спокойно чак до 23, съответно си излезе и от нощтния график. Да видим какво ни чака пък през деня. Иначе се усеща, че стават по-галеми. Всеки следващ празник го прекарваме все по-нормално Simple Smile

# 82
Добро утро,  честито на празнуващите - месечинки, именни дни... 😀 прави ми впечатление че мишо си лапа пръста за да заспи. Започнах леко да го вадя и слагам биберон.  Никакъв ефект- пак го лапа. Давайте идея как да го приуча към  биба. Ей това не вярвах, че ще напиша някога...

# 83
Мартинела, кое пръстче лапа? Моята си яде показалеца и средния, т.е. Не ги смуче, а сякаш си чеше венците с тях. Но не е заспивала с пръст. Слагай ръкавички, ако търпи, макар че колко помага не знам.

И аз бих искала да знам как да я приуча поне малко на биба, че при нас положението е, че мен ползва за биба  Tired след 3 сутринта като се бутни не яде толкова, колкото се залъгва. Мисля да купя други биберони, с друга форма, понякога това помага. Ако вземе да приеме биба, после може да се чудя как да я махна, но пък така е кофти положението.

Вчера бяхме у нашите и за щастие заспа в слинга, че отнесе 3 часа. Много е трудна напоследък с дневния сън, но четох, че така реагирали, когато почнат да осъзнават случващото се наоколо и се превъзбуждат и по-добре било ако плаче да не се приспива или да му се дава постоянно да сучи, а да се остави да се освободи чрез плача от стреса. Ама тя не реве, само си бодува, търка очи и не заспива.

Продължава да не иска с количката. В кошницата за кола понася, но много се поти, тъй като е сгушена. Мисля за лятната седалка, но няма пълно легнало положение, а пада до 150 градуса. Мислите ли, че може да се ползва? То и в шезлонга е кажи речи под такъв наклон.  Rolling Eyes

# 84
  • София
На мен в болницата ми го научиха на биберонче Simple Smile Там им ги слагаха явно за да не реват, а на Филип му хареса и много си го обича.
Тази нощ въобще не сме спали. Буди се в 1 и в 4, ама не искаше да яде. Между тези часове пък аз не можах да заспя, от няколко дни имам проблем със съня. После той си заспа в моето легло от 5 до 7, а аз пих кафе и се лакирах. Странно, че въпреки, че рядко спя повече от 4 часа не съм изморена, както бях в началото. Явно се отделят хормони на безсънието в помощ на младата майка Mr. Green

# 85
Диди,аз ева я повдигам,нямаше 4 месеца,питах ортопеда-каза че може.Моята количка няма зимен кош,а има 4 положения на гръбчето,напълно легнало,саднало и две междинни,първото междинно е на 25-30 градуса,някъде 3 пръста над леглото,и ортопеда каза че няма проблем.А и тва моето където се хване се набира иска да се изправя,даже и на ниска възглавница я слагам,по гръб мн се нерви.
Момичета възможно ли е след 4 месеца кърмене да не ми стига кърмата.Пробвах да се изцедя след нея,изкарвам 30 мл от двете,дали вече гърдите не пускат на помпата или аз я държа гладна,пробвах да я дохраня с тия 30 не иска,пробвах и с Ам,пак не иска дали щото е от шише или не е гладна?

# 86
Да не ви стряскам, но Коко откакто си откри ръчичките залъгалките ги изстрелва от устата си. Докато си дъвчеше ръцете не беше проблем, но той си смуче и палчетата и залъгалка изобщо не признава. Ние му давахме залъгалки на Нук, защото са ортодонтски. Ако сменяте залъгалките внимавайте с какви, не жертвайте анатомичността им само и само да се приучат на залъгалка.
Не знам нашия как ще го отучваме от палчето залъгалката винаги може да му я скрия Sad много е сладък, но е много вредно.
Ивкелина, до колкото четох е напълно нормално кърмата да се регулира по това време. Ако бебето е гладно си мисля че дори да не го кефи от шише все ще се принуди да яде, особено щом е кърма. При мен напоследък почти преди всяко кърмене ми потичат гърдите, обаче на помпа не пускат. Пробвах една нощ когато Коко заспа без последното си ядене - за 20 минути успях да изцедя 60 мл от двете гърди, а определено си имам кърма като го гледам как качва. А ако пробвам да цедя след него съвсем нищо няма да пусне на помпата.

# 87
Вярно е, че цеденето не е като бебето да сучи. Само, ако редовно цедиш има шанс да се приучат да пускат повече.

Както се похвалих продължаваме без дохранване, даже не се цедя вечер преди да легна, почивка си дадох. И тъй като два дни не беше акала се чудех дали не остава гладна, но тази сутрин напълни 2 обилни памперса. Обаче откакто е само на гърда ака по слузесто и леко зеленикаво. За зеленикавото някой беше коментирал, че може да е, ако яде повече предно мляко. А за слузестото четох, че можело да се получи при обилно слюноотделяне, а ние сме с много лиги. Ще видим как качва. Макар, че не знам как ще ми се получи кърмене навън, се надявам да караме на кърма. Много взе да се поти като сучи.

Ивкелина, значи мога да пробвам с количката. Ако и така не й хареса ще се гръмна  #2gunfire слинга вече ще ни омалее скоро и поръчах китайска раница, така или иначе в olx ерготата са реплики, но пък лятото предпочитам да може да излизаме и с количка Hug

Purpletka, нашите биби и шишета са Нук, но бибата не я иска. Имам два размера, но не ще. Мноооого рядко я ползва и то все навън като сме.

# 88
  • Варна
Аз и преди съм споделяла, че нищо не мога да изцедя с трето дете вече. Само в началото можех. Сега не се и мъча. Ходим си като скачени съдове и това е. Кърмя навсякъде без притеснение. Хвърлям една пелена на рамото и толкова. С раница знам, че също става, но не съм пробвала. Аз само вкъщи я сложих веднъж, да пробвам. Ще стане работата, но много и лапа презрамките Борката и ще трябва да поръчам протектори. Поне да пера само тях. Аз реплика не бих поръчала заради сигурността. Но всеки си преценява. Peace
Бибата я позасмуква вече, от време на време върши работа, но не винаги. Просто продължавайте да опитвате, дано свикнат. Защото бибата лесно се отказва, но пръста-не. Peace

# 89
Диди, то си има едва ли не научно обяснение защо гърдите на някои жени не пускат на пластмасата на помпата. Мъжът ми ме бъзика че вече само като го чуя да плаче и ми потича кърмата. Имам чувството че гърдите ми се програмираха вече на 2 часа, онзи ден бяхме на разходка, дребния спеше в количката, а аз усещах как потича кърмата само като го погледнах. И аз като Катето не съм успявала да цедя кой знае колко с помпа, даже като реша да цедя толкова ми се травмират гърдите че после един ден ме боли когато суче. Дано продължава да му стига кърмата все така, толкова се постарах да я подкарам в достатъчно количество  Praynig
Притеснява ме само че август месец сме канени на сватба извън града и трябва да го оставим на някоя от двете баби. Ако тогава още е на кърма както би трябвало ще се видя в чудо да изцедя достатъчно за да има за един ден.
Аз съм се отказала да се боря да го науча на залъгалка, а може би не трябва да спирам да опитвам  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт