Януарска мама - 4

• 42 268
  • 775
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
purpletka, ние сме на сватба началото на юни и аз смятам с него да отидем. Не виждам как ще го оставя. Другият вариант е да е на АМ, докато те няма.
А за залъгалката бях чела някъде, че в много случаи свикват с нея след 3м. Борката я засмука тъкмо в 3тия месец.

# 91
Purpletka, това с потичането също е доказано , че действа при някои жени. Чела съм, че плача действително задейства рефлекса за потичане на кърмата.

# 92
И аз мислех да го вземем с нас, но мъж ми не е съгласен. Сватбата е на Елените и ще спим там, не е толкова далече, можем да тръгнем ранния следобяд и на другия ден да ръчкам от сутринта да се прибираме.  Така минимално време ще го оставим. А до тогава може да сме изместили едно ядене с пюре, знае ли човек. ..

# 93
  • Plovdiv, Bulgaria
И аз изгубих темата.. Мерси за новата Simple Smile

На последната консултация Алекс беше 6250/60см - 4месеца. За месец 400гр на АМ. А уж децата на АМ казвали много. Явно пак всичко си е до дете.  Биха му и ваксините.. Докато ги биха се смееше, но вечерта ми разказа играта, както и следващите два дни. Дете, което попринцип не плаче, се скъса да реве. Чак давах панадол вечерта, че да може да поспи..

Ние също ще почваме лека полека със захранването, но няма да бързам. Бях си наумила да почна с тиква.. Педиатърката, на която имам пълно доверие, обаче ми вика да почвам с плод, после да въведа зеленчуци, каши и т.н.. Много мислех, но все пак ще почвам с тиква (имам домашна), после морков и после ще въведа ябълка или круша и ще смесвам чат пак с морков и тиква.. После пак някой зеленчук и така ще въвеждам 2-3 зеленчука и после плод.
Имам проблем обаче с намирането на чисти плодови пюрета. За сега открих на слънчо круша 100%..на хип бях взела синя слива - ами то захар, нишесте.. Та аз го изядох 😁Ще издирвам чисти, че плодовете на пазара не са много хубави и че чакам кумата да ми дава домашни.. За сега уж това е плана, ама да видим.

Обръща се от гръб по корем супер много вече. Едвам сменям памперса.. Но обратното не го е усвоил. И като му се спи, пак се обръща и се дразни. Не може да се усети, че не трябва.. За малко да го изпусна и да падне от дивана с това обръщане.. Хванах го в последната секунда. 

Хубав ден на всички Simple Smile

# 94
  • София
Ако бебето след сукане е спокойно е сито и това, че гърдите не пускат на помпата не е драма. За да пускат трябва практика с нея.
На мен въпреки всекидневнота дневно цедене след Сами кърмата, която цедя не се увеличава - има еднодневен ръст само от някои храни.
Аз течове така и не съм имала. Чат пат по някоя капка нощтно време докато сменям памперса преди хранене. Аз обаче усещам бодежи при слизането на кърмата и като заплаче Сами.
Иначе тук в този период трябва и да омекнат гърдите и да спрем за усещаме пълненето и презненето както до сега, въпреки това кърма ще имаме.
Ако искате да кърмите и след захранването не замествайте хранене. Също оставете си поне едно кърмене между 00 и 6-7 сутринта.
П.п момичета мислите ли да подстрижете бебетата? На Сами доста не симетрично му пада косата и баща му иска да го минем с машинката. Майка ми я терзаят някакви суеверия, а мен дали ще търпи детето, да не го донащърбим и ние. Крустите почти му минаха, не знам обаче останалите ще му пречат ли ако решим да го стрижем. Т.е. да не го убием нещо.

Последна редакция: сб, 07 май 2016, 16:07 от Frozy

# 95
  • София

П.п момичета мислите ли да подстрижете бебетата? На Сами доста не симетрично му пада косата и баща му иска да го минем с машинката. Майка ми я терзаят някакви суеверия, а мен дали ще търпи детето, да не го донащърбим и ние. Крустите почти му минаха, не знам обаче останалите ще му пречат ли ако решим да го стрижем. Т.е. да не го убием нещо.

Няма страшно. Подстригвай смело - голямото ми момче дълго време има крусти и то защото не подстригвах и съответно не можех да ги махна качествено /заплитат се в косите, скубят и въобще голяма драма/. Другата седмица като почнат горещините ще му е супер на детето. А суеверията.... са си просто суеверия и глупости на бабите.

# 96
  • София
Готови сме, нямаме коса нито крусти Simple Smile
Гък не каза детето и не показа дискомфорт. Е, може и да е останало някое косъмче по-дълго ама като за първи път е ок.
После намазахме крустите с олио и в банята с четката паднаха супер бързо.
Да видим ще излязат ли пак или ще си остане чиста кожичката.
Дано и после не протестира за фризурите Simple Smile

# 97
И аз доста време не бях цедила кърма или най- много изцеждах по 20-30 мл, но откакто нощем се кърмим легнали, бебко така е стимулирал гърдите ми, че по едно време си мислех,че съм си докарала хиперкактация. Имам кърма да нахраня две бебета. 
При мен това с потичането на гърдите при рев от бебето ми се случваше съвсем в началото.
Ние към края на месеца ще започнем    захранването. Тогава Сашко ще е на 5 навършени месеца. Сега му давам само по лъжичка пюре от сини сливи, за да може да се изхожда. В началото бебко се мръщи, но след това му харесва и си смуче от лъжичката с желание. Много е сладък!
Сашко пък го сърбят венците. Има дни, в които е много кисел. Сега го мажем с едно гелче, което май го успокоява.

# 98
Препоръчаха ми за захранване да започна с оризова каша, безмлечна и безглутенова.  Взех био лактана. За захранването с глутенова после се разтваря с вода. Каква вода използвате за даване на детето. На нас също ни се лющи кожата на крачето около коляното, мажа го с крем здраве. Нашата докторка ни изписа Топи крем,но в аптеката казаха, че ни е написала само марката на рецептата,  а кремове колкото искаш. Някой да ползва такъв?  Не ми се занимаваше да й звъня, да й обяснявам.

Последна редакция: нд, 08 май 2016, 09:32 от emi777

# 99
  • София
Еми на нас по телцето кожата ни се беше разрошила все едно се бели след слънчево изгаряне. Ние сме с козметика на Биодерма и взех от крема им за атопичен дерматит. Много бързо се оправи липидния баланс на кожата. Също и започнахме да къпем по-рядко и предимно без измиващи средства, въпреки, че ползваме олио за баня.
Педи каза, че по принцип бебетата са със суха кожа и за това се случва така.

# 100
Аз също с безмлечна оризова ще захранване.
И на Вики бяха започнали да се белят коленцата, докторката препоръча лосион за след баня на А-дерма, след няколко намазвания се оправи и сега кожичката и е много мека. Преди ползавах олио на Бюбхен но не беше така гладка.

# 101
Момичета, вашите бебоци спряха ли да се стряскат? Особено по-големите, тъй като четох, че до 4,5 трябва да спре. При нас още го има, даже сега като заспиваше затваря очички и веднага подскача, няколко пъти докато се отпусне.

Ох, с това кърмене, все съм на косъм да й дам добавка. Вчера не се престраших в парка да кърмя и я нахраних с АМ  Embarassed

# 102
Така... Ние сме подсечени. Тъкмо оздравя сега пък това... Иде ми да се гръмна...
Диси, И моят бебо се стряска понякога.когато заспива предимно.
Аз от вчера давам водичка.  Много е топло тези дни и понеже мн мн ака, ме е страх да не се обезводни.Не отказва, но и не пие  много. По- скоро си играе с шишето. Сам си го държи  Simple Smile
Решила съм да захранвам най- рано на 5тия месец, ако вс е ОК с кърменето.ама НЗ как ще почна .
Аз се цедя всеки ден минимум 2 пъти . Всеки път пуска различно всяка. Гърда, но пускат, не се оплаквам. Трябва постоянство с пимпата. На мен в първите ми опити ми пускаше понякога по няколко капки, но си оставях помпата да дърпа 10 Мин за стимулация  по съвет на моята консултантка.
Фрози браво на вас. ние след дълги спорове с ММ относно подстригването стигнахме до консенсус- подстригахте кичурите , които стърчат над ушите само .

# 103
Симатяга, толкова се радвам да те видя тук bouquet Hug Party
Загубих се за няколко дни, но бяхме на спа. Малкият се кефи много в басейна, но ние ходим на плуване от както направи 3 месеца и за него не беше нещо ново Simple Smile
Сега за захранването... Имаме пюре по стената, защото бебо се опита с пюрето да вкара и двете ръце в устата, след което ги вади и започва да маха. И така вече сме отново за ремонт (бяхме правили преди раждането), но ще изчакам да мине периода с рисунките по стените Joy
Захранването ни върви добре. От утре ще вкарам морков, след това картофче и пащърнак. Коремчето му се регулира и вече пълни обилно памперсите по два пъти дневно.
Първите дни не знаеше точно какво се случва с лъжичката, но към днешна дата вече се ориентира чудесно и даже обича тиквените пюрета Simple Smile
От две седмици бях забравила за нощното хранене- лягаше в 22 и сутрин в 6 беше закуската. Сега докато бяхме почивка всяка нощ се будеше в 4. Надявам се да е било временно и да спим спокойно днес!

# 104
  • Пловдив
Нашите крачета също бяха така сухи аз използвах Топикрем хидратираща емулсия  мажех 3,4 пъти много е хидратиращ за тяло и ще го ползвам лятото. По добре не ползвай крем здраве защото е подсушаващ и за тази цел по скоро не е подходящ.

Общи условия

Активация на акаунт