Януарска мама - 4

• 42 270
  • 775
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Дивчо, къде ходихте?
На мен много ми се ходи на спа, но се чудя къде мога да заведа детето. В минерален бисейн ли го къпахте и при каква темперетура по колко време?
Не ми се ходи на почивка и някой да седи наказан с детето в стаята.
Също с гащи ли се къпахте? Аз имам от многократните пелени от тези не пропускащите, но без подложка и се чудех дали с тях да го къпя, та ако де оака да не цапаме басейна?

# 106
  • Варна
Момичета, черпя ви виртуално. Днес Габи стана на 9 години. Беше много емоционален и натоварен ден, но вече всички са по леглата. Е, никой не спи още, но се надявам скоро да се кротнат. Борката беше заспал, но сега си говори с играчките на въртележката. Онези двамата се боричкат нещо. Отивам да въздам правосъдие. Лека нощ на всички! Hug

# 107
 Позагубих се, но пак съм тук Hug

Ужасссс... Коко е на 4 м. и една седмица и е 8 кг., а се роди 3.300 (вярно, че беше 20 дни преди термин, ама...). И е само на кърма, дори и вода не иска Sad
О, адашчето спокойно и наш Калоянски е 8 кг само на кърма Wink
  Katia_N, да е жива и здрава прекрасната кака Габи bouquet
Калоян е със сополки от няколко дни и всякаш малко е намалил яденето от това,даже за пръв път направи пауза от 12,00 до 6,00 часа. Иначе от трите ми деца засега е най-кротичък, един такъв благичък и весел пу-пу да не му е уроки.
 За захранването, той е роден на 01.01 и мисля след 20-ти юни да почна по-малко да захранвам, още се чудя между оризова каша с кърма или картоф с кърма,ще го мисля.

Последна редакция: нд, 08 май 2016, 23:34 от Rady

# 108
Frozy, бяхме във Велинград. Водата в басейна беше около 32-33 градуса (минерална) и малкия се сърдеше, когато го изкарвахме. Спасителя в хотела ме предупреди, че не е хубаво да го вкарвам в по- топлите басейни и в джакузито, само в големия басейн. Иначе някъде бях чела, че минералната вода не е много ОК за бебешките кости, но се консултирах с ортопед в Горна баня, който беше твърдо 'за' тази почивка. По негово мнение всичко в умерени количества е полезно и бебчо трябва да свиква. В крайна сметка ние не сме всяка седмица там, за 3 дни се е покъпал доволно Simple Smile
Използвам Libero Swimpants, които са еднократни. Размер S го дават от 7кг, а моето момче е 6, но нямаме проблем- не пропускат и не се надуват, не му пречат да си шляпа. Не сме имали инцидент, така че не знам до колко са издържливи при натоварени условия  Laughing

# 109
Мамчетата с по-големите бебенца повдигате ли ги вече със възглавничка да гледат напред. Вики е  вече на 4 месеца и забелязах че като я сложа на възглавничка с леко повдигнато гръбче е много доволна, разбира се не седнала а леко полегнала, мислите ли че е рано за това???

# 110
  • Варна
Аз не бих потопила бебе в басейн заради препаратите и риска от алергии, зарази и т.н. Ама това съм аз, де. Simple Smile
И възглавници не обичам, бих надигнала количката, но меки възглавници-не. Но пак казвам, това си е мое усещане. Не твърдя, че съм права. Peace

# 111
zuzka_77, аз го повдигам моето момче от време на време и количката вече я слагам на първа степен повдигната, за да може да гледа наоколо.

# 112
Вчера Дари се преобърна от гръб на корем за първи път и сега само това прави  Laughing много е смешна. Тази сутрин може и случайно, но се обърна и от корем по гръб. Но все още не посяга към играчки.

Аз по принцип не знам как ще идем на почивка, макар че за юни се гласим. Ама то аз не обичам в басейни да влизам, пък за бебето въобще. Отделно, че няма да сме на хотел и ще ми е по-спокойно.

Кате, да ви е жива и здрава рожденичката! bouquet

# 113
  • София
Дивчо, а на плуване къде ходите? То честно казано аз не мога да плувам и винаги съм съжалявала за това, та това ще е едно от първите спортни занимания за Сами.
Иначе аз гледех оферта за минерален басейн с 41 градуса и се чудех дали няза да му е топло, въпреки, че той най-се кефи в по-топла вода.
Аз все си мисля, че минералните басейни само се филтрират и уж не са хлорирани. Иначе за заразите, знам ли, не е ли и това изграждане на имунитет?

# 114
Frozy, ходим във вторник и четвъртък в World Class. Занимания има всеки ден на различни басейни- ето сайт, на който можеш подробно да се информираш: http://pluvanesbebe.bg Инструкторките са много готини, с голям подход към бебчетата. Моето момче е най- малко за сега  bowuu

Аз мисля, че децата не трябва да се гледат в кафези. Това са здрави бебчета и за да станат здрави дечица трябва да се сблъскат с нормалните ежедневни неща. Басейна не е място за заразно болни, затова лично аз съм решила, че ще ходи на плуване. Искам да е закален, или поне да знам, че съм направила всичко възможно за да изградя имунитет. Живот и здраве да е, когато се върна на работа, няма да имам възможност да излизам през ден, защото е болен. Ясно е, че тръгвайки на ясла ще текат сополки, но със сигурност ще бъдат по- малко от дечицата, които са били изолирани до две години.

Иначе ми препоръчаха да не го топвам в топилата и джакузито, но там температурата е 50-60 градуса. Не мисля, че ще е проблем вода с 41 градуса, но ти най- добре ще си усетиш бебо. В крайна сметка вкъщи аз къпя моето момче на 37 градуса.

# 115
  • София
  Катя, честита рожденичка. Да ти е жива и здрава.
  Ние бяхме на почивка в св. Константин и Елена, но бебка не посмях да я топна. Първо бяхме и забравили банските и второ водата не беше най-чиста. Но кака си отплува. Габи за първи път я заведохме на Велинград на 10 месеца. От тогава постоянно е на басейн, защото много обича. Никога не съм имала проблем с нея.
  Аз също не си пазя децата. И двете са сред деца, никога не съм ги ограничавала. Дори и болни да е имало - кашлящи, хремави - не съм страняла от тях. И аз гледам да закалявам доколкото мога. Да чукам на дърво засега нещата ни се получават.
  На почивката малко се притеснявах за Зори, защото покрай ревливата и кака доста сме си патили, но нямаше никакви проблеми. Спа си спокойно, в хотела и беше интересно. Готови сме за морето. Само ще видим кога - юли или август.
   Две седмици ни нямаше и сега има да пера и чистя. ooooh!
   Зори почти се е обърнала. Само не знае как да си извади ръката, но и помагам и да се надявам скоро да се научи и сама, че сега е много смешна. Седи много нелепо и мрънка....

# 116
  • София
Честита рожденичка и от мене! Да е жива и здрава и да расте умно и добро дете!
Той нашият се кефи много в по-топла вода. Къпем го на около 40, на 36-7 имам чувство, че му е студено. Въпреки, че те това дават -зимата на горната граница, лятото на долната да се къпят.
На нас много ни се е доходило, пък взимайки го с нас, освен в басейна така и така няма с какво друго да го зарадваме. Отделно си мисля, че за да отпусне ръцете водата е чудесен рехабилитатор.
Благодоря много за линка, сега ще го разгледам и дано нещо ни е на удобно място и време, ще е готино да можем и тук да се организираме с бебе и може би тати.
П.п Дивчо, на нас същият басейн ни е най-близо. Можеш ли да ме ориентираш обаче дали се вижда от околовръстното сградата или го бъркам с фитнес центъра?
Ние ако можем ще отидем сигурно в часа от 10:30.

Последна редакция: пн, 09 май 2016, 11:40 от Frozy

# 117
Много ме е яд, libero памперс от Гърция и libero от България различни.  Докога ще сме прецакани по качество 😡 Не е честно, къде е контрола по качество или нашите бебета заслужават по малко?
Да питам каква марка вода давате на бебетата, преварявате ли? Ние сме на кърма, но лятото искам да му давам вода да се освежава.

# 118
Аз го пробвам в преварена филтрирана вода от кана Брита. Не се вманиачавям много много, преварявам я в термоканата за 3 минути и толкова. Вече даже спрях да му я сменям всеки ден, а на 2-3 дни, само му изплаквам биберона с гореща вода. Все още не пие особено вода, настоявам само когато повърне колкото да си изплакне устата.
Чудя се и дали да не спра да му стерилизирам шишето  newsm78
Бях се заканила да гладя докато стане на 3 месеца, обаче четох за бебе което развило алергия към домашен прах и акари и сега не смея да спра с гладенето Sad Вие до кога смятате да гладите  newsm78
Вече не знам и къде бъркаме с къпането, две вечери подред изпада в истерия когато го извадим от банятя. Бях се засилила масаж да му правя, а той се къса да реве и само го намязвам набързо и го обличам Sad Имам чувството че трябва да започнем да го къпем веднага след кърмене...

# 119
Frozy, точно фитнес центъра е- World Class and Spa (вижда се от околовръстното, но е малко на втора линия, не е на самия път) Simple Smile На първия етаж е басейна, там са заниманията. Задължително е предварителното записване, прати им поне едно съобщение във фейсбук! Пък ще се радвам и да се видим там  Hug

Иначе за водата- и аз филтрирам с кана Брита и след това преварявам. Няколко пъти съм давала директно Девин розов етикет и не съм имала проблеми Simple Smile

purpletka, аз имам същата чуденка със стерилизацията- предвид, че вече слага играчки в устата, според мен се губи смисъла на стерилизирането на шишетата, ама знам ли  Rolling Eyes
Иначе аз изобщо не съм гладила. На училището за родители ни казаха, че това са отживелици и гладенето е било задължително, когато са прали със селски сапун в реката  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт