Януарска мама - 4

• 42 280
  • 775
  •   1
Отговори
# 750
Тереза не си сама. И ние не сме захранени. В един ден си казвам - айде почвам. На следващия - а не не,  мига оше да изчакам.  Той сега е в поредния скок и.... Смятам че не трябва да захранвам. Ако не го хареса отиде та не се видя после. 

# 751
martinelaa, в някои пицарии има такива. Не ми се сториха тежки, но пак ще проверя. Едва ли ще го разнасям стола Simple Smile мисля да го ползвам само за хранене Simple Smile

И Калоян още не е захранен. Мисля да го направя в началото на юли, ще е навършил 6 месеца, ще сме приключили (временно) с ваксините и ще сме във Варна Simple Smile вече е почти 9 кг. и ми взима здравето като иска да го нося на ръце. Аз още ползвам слинга, мисля, че издържа до 20 кг.

# 752
  • София
Е, то и Филип не мога да го броя захранен. два дни опитвам да му пробутам няколко лъжици тиква и това е.
Миналата седмица, в средата на 4ти месец, беше 7200кг/66см. Август месец ни викат за ваксина +кръвни изследвания и урина. Не ми се мисли как ще го държа гладен за кръвните....
И педиатъра видя, че има проблем с едното око. Криви го. Каза, че следващия път ще ми даде направление за очен. според мен обаче вече се оправя проблема, защото в началото много ме притесняваше и беше по - видимо, сега не го усещам. В някои моменти явно си криви окото, но още е малък.
С крустите още се боря, а косата започна да му расте. Трябва да ги махна преди съвсем да е израснала, че после е по - трудно да се маже.
за зъбите му давам една прахчета с лайка, поръчани от Англия. май действат. За първи път днес става в 7часа Laughing, могло значи и той да поспи.

# 753
  • София
Е, то и Филип не мога да го броя захранен. два дни опитвам да му пробутам няколко лъжици тиква и това е.
Миналата седмица, в средата на 4ти месец, беше 7200кг/66см. Август месец ни викат за ваксина +кръвни изследвания и урина. Не ми се мисли как ще го държа гладен за кръвните....

Циндил, няма нужда да е гладно детето за кръвните - няма как при пеленачетата да се получи. Не го мъчи, пък и себе си.

# 754
  • София
Нали кръв и урина са на гладно. Така ми и казаха. Е, не като възрастните, но ми казаха да има 5 часа горе - долу.

# 755
 Привет, момичета!
 Моят Калоян започнах да го захранвам по-сериозно от седмица, преди съм му давала инцидентно да опитва ябълка, черешка и круша.Огромен интерес към нашето ядене, затова и се реших по рано, смятах да изчакам иначе 6 месеца, но той е готов, дори дъвче, зеленчуците не ги пасирам , а мачкам с вилица. 8-9 дни след захранването вече съм въвела картоф, морков и тиква. Мисля да не замествам цяло хранене, давам горе-долу половината количество и после кърма и така мисля чак на края на другия месец да заместя хранене евентуално. Моето Калоянче почти два месеца не хапваше в 3 през нощта и правеше 6 часа пауза, кърмене в 11 и после към 5 часа, от около седмица пак мина на график 3.00 часа нощем и после 6 часа Rolling Eyes
 На 01.06 точно на 5 месеца беше 68 см и 8500 кг, мисля, че и той вече наближава 9 кг, голям мъж расте

# 756
  • София
Нали кръв и урина са на гладно. Така ми и казаха. Е, не като възрастните, но ми казаха да има 5 часа горе - долу.

Нека и другите майчета да кажат, но съм питала педиатърката ни с първото ми дете. Отговорът и беше, че при пеленаче няма как да е на гладно /за гладно имали на предвид период повече от 10 часа/, пък и основното което гледали - хемоглобин + основните показатели не се влияели от това дали изследваният е приемал храна.

# 757
  • София
Той ако е гладен ще вдигне ужасен скандал. Най - вероятно ще му дам да яде, но ще гледам да минат няколко часа. Обикновено става в 5,30 и ако яде към 6, да кажем в 9,30 -10 лекар е ок. Най - много да не им казвам, че е ял. Те да търпят гладно бебе. Между другото, от фазите на растеж ли, не знам, но тези дни е на волна програма. в събота е ял само едно пълно шише от 150 мл Shocked, в понеделник яде през час, днес не знам как ще е. Предишните две седмици изпиваше на 3 часа по 200 мл. Вече не му обръщам внимание, защото знам, че след фази на глад идват такива на усилено хранене.Отдавам го на кризата на 20та седмица Laughing

# 758
  • София
Момичета, къде е Рошавото? Къде мога да видя репликите?
Да, сега като ги загледах наистина отпред платката не е много широка.
Честно казано предпочитам да се вози в количката отколкото да се носим, защото почват да ме болът краката. Пък и става по-топло, а и имам проблеми с вените ... Та добре, че за сега е дребен 4,5 месеца - 5900гр.
Май няма да дочакам 6м. за захранването ама няма да замествам хранене. Може би към 5м. ще започна.
Една приятелка е водила децата на очен и каза, че на 6м. е хубаво да се заведът. На малкия едното му око беше със запушен канал и мисля да го заведа да видят дали всичко е ок.

# 759
  • София
Ние се захранихме също  Peace на навършени 5м е 7кг. фин господин за ръста си  Mr. Green
Ще ви споделя нашата схема на захранване, може да е от полза на някого пък и да обменим опита на педиатърките си  Laughing
Започвам с оризова безглутенова каша на вечерното (предпоследно хранене) 2-3л първата вечер и после млякото. Увеличавам малко по малко като намалявам млякото и целта е след 2седм да сме на 100гр каша и 60мл мляко и така просължаваме за вечеря. В последствие се включва и царевична каша. След навършени 7м на детето може да се заместят кашите с глутеносъдържащи. На 2рата седмица от започването на захранването, когато сме стигнали 100гр каша вечер включваме плодови пюрета. М/у храненията  Peace малко по малко докато не изяде 1пюре на ден. Не замествам хранене с плодовото пюре. За 2седм стигам до 1 пюре на ден и редувам пюренцата през 3-4 дни. 2седм след започването на плодовото пюре включваме и зеленчуково такова. На обедното хранене. И пак по 2-3л и увеличавам докато след 2седм не стигна до 1пюре на обяд и 60мл мляко. Препоръча да не правя пюрета поне в началото, докато не започне да яде сурови такива, защото съм щяла да изтрепам витамините  Mr. Green  
Това е в общи линии. Зеленчуковите каза да взимам не само еднокомпонентни.
Какви гелчета мажете за зъбките? Аз взех Пансирал, но не виждам никакво подобрение  Tired нервен е много и всичко завира в устата.

Последна редакция: вт, 14 юни 2016, 11:47 от Джинджър

# 760
  • София
За зъби давам това http://www.boots.com/en/Ashton-Parsons-Infants-Powders-20-Sachets_1674/
за два дни е супер, как ще е по-натам, не знам.

# 761
  • София
Преди време в олх на мен ми излизаха основно тези - http://olx.bg/i2/ad/nova-ergonomichna-ranitsa-organichen-pamuk-g … .html#:80305c0a18 те са реплики на тула или боба, забравих. Рошавото е сайт, но с предварителна уговорка може да се видите в склада им, но там са само оригинални, т.е. 200+ раници.
Аз Сами го сложих доста късно в слинг и може би за това не му хареса.
Сами не щипе, но за сметка на това много рита. Смяната на памперс е съпроводен с марш в корема ми Simple Smile
Ние ще се захранваме по някое време другия месец - на 5+, 6 месеца.
Сега инцидентно съм давала по малко банан.
Криси как направи кашата?
П.п аз знам, че не е добре да се въвеждат нови храни вечерно време, че ако детето направи реакция, да не е през нощта.

Последна редакция: вт, 14 юни 2016, 12:46 от Frozy

# 762
Циндил, за крусти горещо препоръчвам Colief Scalp Oil.
Аз мажа 1 час преди баня главата, след това измивам нормално. След като подсуша главичката с хавлия, минавам с бебешка четка с ествествен косъм. Буквално за 2 използвания крустите изчезнаха напълно.

Иначе на бебока този месец ще му взимат кръв и урина, както и ще му дадат направление за нефролог. Не ми споменаха изследванията да се правят на гладно?

Бебо няма БЦЖ белег. И сега доколкото разбрах следва Манту? Има ли други бебоци без белег?

# 763
Коко ни гледа с интерес докато ядем, но той поначало е любопитко и обича да е част от събитията. Обикновено като вечеряме нервничи и мрънка, като го взема да поседне в мен спира и разглежда наоколо доволен. Още не е посягал към нашите чинии.
Чудя се дали да не започна да му давам вода от чашка с накрайник  newsm78 Уж започна да пие вода, а сега като му дам шишето само дъвче биберона и се лигави.
Мисля като навърши 5 месеца да го заведем пак на ортопед и ако каже че може тогава да му купим столче за хранене. Първоначално ще го слагам в столчето до нас на масата като се храним и ще му давам празна купичка и лъжичка да си поиграе с тях ако му е интересно. За сега мисля да го захранваме на 6 навършени месеца, т.е. в началото на август, естествено ако имам достатъчно кърма до тогава.
Харесала съм едно столче на Чиполино, гледам да му се наглася наклона на облегалката, степенката и височината. Този стол от Икеа ако беше бял щеше да ни се върже, но пък май има коланче само през кръста  newsm78

# 764
Дивчо, и Коко няма белег. Педиатърът нищо не ни е казвал за сега.
Нашият дребосък има много леки крусти в косата, които падат много лесно, с изключение на тези на фонтанелата, защото не мога там да мина с гребенчето. И на челото има голямо петно, което понякога почти минава, друг път стои на пъпчици, друг път на люспички. Взех му на Биодерма кремчето за крусти, нанася се 30 минути преди къпане. Намазахме го в неделя и сега това на челото прилича повече на крусти от преди. Днес ще го третираме за втори път, дано има резултат.

Общи условия

Активация на акаунт