Януарска мама - 4

• 42 295
  • 775
  •   1
Отговори
# 690
  • Пловдив
Добро утро  Laughing
Момичета искам да питам как сте с пишкането през ноща малкия не пишка по 7, 8 часа и ми се струва много отделно като количество ми се струва малко от скоро сме на 4ка, само на кърма е и не пие вода.

# 691
  • Варна
Добро утро  Laughing
Момичета искам да питам как сте с пишкането през ноща малкия не пишка по 7, 8 часа и ми се струва много отделно като количество ми се струва малко от скоро сме на 4ка, само на кърма е и не пие вода.
Борко също не пиша през нощта. И други деца са така, няма проблем.
GERY80, добре дошла! bouquet
Голямо мъртвило тук. Всички са навън явно. Аз съм вързана около нас заради майсторите. Confused
Още не съм дала кашата, но днес май ще е денят. Ще видим каква ще я свършим. Crazy

# 692
Аз слагах по малко кърма първите два дни в картофеното пюре, и да- втечнява. Вчера пропуснах,но Ивайло си хапна без проблем. Аз първо давам пюрето, а след това се кърмим. Не съм се замисляла дали е правилно или не.  newsm78 Наистина суче по малко, но през останалото време и най- вече през ноща си наваксва.Grinning
Хубава и усмихната неделя, ви пожелавам.

# 693
Добре дошла Гери!
Момичета , черпя ви виртуално, днес ММ е рожденик!
Хаха Кате , наистина уикендите голямо затишие . Laughing
Аз чак не смея да се похваля ..,. От няколко дни Ади се буди нощем само 1 път. Към 1-2-3 и после сутринта към 5-6-7 . Дано е минал вече тоя скок , период или квото беше там.ама ще видим, 1 птичка пролет не прави....
Дребният по цял ден пищи, бръмчи и бърбори. Иска да сяда. Слагам. Го седнал и мн се кефи, кротува и си гледа. Естествено аз го държа в мен де. Появиха ни се обаче едни прозрачни сополи и му хърка нослето. От време на време кашля , та НЗ дали да ходим на лекар  newsm78 о бръмченето и плюенето на млякото , по лицето му излязоха едно ситни пъпчици и понякога се зачервява . Препоръчайте ми , с какво кремче да мажа , моля ви.
Аз мисля от другата седмица да захранвам , ни се чудя с какво да започна. Зеленчук ще е със сигурност  . Вие с какво започнахте?
Пак мн дълго стана ... Извинявайте

# 694
  • Варна
Хайде, успешно захранен! Дадох му малко повече от 1-2 лъжички, но можеше и още. Хареса му мисля. Дано да няма реакция. Утре повече. Wink

# 695
  • София
Кате с каква каша захрани?
Вчера замръзих четири пликтчета с обезкостени череши. Те нали не са алерген и ще мога да ги предложа в кашата на Сами?
Направихме си и сладко от ягоди и малко компот от праскови и ягоди. Прасковите не бяха планирани, но така се натоварих на пазара, че ги смачках половината и отидоха на компоти Simple Smile

# 696
  • Варна
С млечна оризова на Милупа. Търсих елда, но няма чиста. Явно, защото не е вкусна така. Mr. Green Нали нямам кърма в излишък, затова млечна.

# 697
  • София
Ох, тук във форума се зачетох в съдържанието на кашите в една тема. Ми то никоя не е еднокомпонентна и повечето са със захар, консерванти или други екстри. Как се захранва с толкова многокомпонентен продукт?
Мисля да купувам брашна и да си правя домашни каши. Първо ще добавя кърма, а после ще мешам с плод-зеленчук за вкус.

# 698
Аз кажи на баткото дадох едва към годинка, точно поради тази причина. Инче ми беше лесно - зеленчукови пюрета след като мина основните около 9-10 м. Си позволих плодови за десерт следобеда. Като вкарах основните плодове,  започнах и с месото по застъпено. След 1,3 месеца беше вече на млечна кухня.  Ахх как ще ми липсва тук. 😀 Гиги какво взимаш за багаж на дребното?  хич не искам да купувам по два пъти нещата, ама сега например столчето за хранене ще трябва две да купя. Добре че кошари имаме. Абе...едно преселение ще е. 😎

# 699
  • Plovdiv, Bulgaria
Аз давах първо пюре, после мляко. След третия ден малкия не искаше мляко, дори и след само 40-50 гр пюре, та му правих повече пюре и така си замести обедното сам. Мляко слагах само в началото, сега слагам АМ в плодовите, че да го засища повече.

Скоро и аз мисля да дам черешки, точно защото са домашни.
Иначе съм дала тиква, тиквичка, пъщарнак, морков, картоф и сладък картоф. Мисля да дам скоро - чушка, броколи, карфиол, лук.. ще видим какво друго. От плодовете - ябълка, круша, синя слива, банан и авокадо. Давам и плод, защото Алекс има нужда от разхлабване, а и след това нямам проблем и си яде зеленчуковите с кеф.

GERY80, добре дошла. 500гр на месец и ще дохранваш? Алекс качва по 400, на АМ и си е напълно в нормите. То не може всеки месец по кило.. Удвоил си е рожденото тегло, сега има предостатъчно време до годинката да го утрои.

Иначе на 5 месеца беше 6900/63см. Биха му последния прием на пентаксим и симфорикс. Вечерта вдигна температура.. Като следващите три дни поддържаше над 37 и от време на време вдигаше над 38. Мислех, че е от ваксината. Оказа се, че е с херпангина. Почнахме антибиотик, обрина се след втория прием, та го спряхме.. Сега вече гърлото е по-добре, но давам фенистил капки. Дано скоро отмине всичко..

# 700
  • София
Ох, тук във форума се зачетох в съдържанието на кашите в една тема. Ми то никоя не е еднокомпонентна и повечето са със захар, консерванти или други екстри. Как се захранва с толкова многокомпонентен продукт?
Мисля да купувам брашна и да си правя домашни каши. Първо ще добавя кърма, а после ще мешам с плод-зеленчук за вкус.

Frozy, каза че си чела, какво е млякото в повечето каши - АМ или краве /сухо/?

# 701
  • София
Има ги и двата варианта - сухо мляко или ам. Да потърся ли линка да го пусна?
Сами на две хранения дояжда с 100-150 мл, а аз на ден цедя половината, та ще трябва в даден момент да заместим това мляко с друга храна, че от шестия ще ни спрат пастюризираното и ми препоръчват да започнем с каша, че е по-хранителна от пюрето. Ам не ми се вкарва тепарва на шест- седем месеца.

# 702
  • София
Има ги и двата варианта - сухо мляко или ам. Да потърся ли линка да го пусна?

Да, благодаря ти!

# 703
  • София
Ето: http://m.bg-mamma.com/index.php?topic=186199
Не стигнах до края, още в средата реших на първо време да си правя аз кашата.
Другото е, че от няколко дни давам микро дози банан. Чудя се дали да не вкарам така още няколко плода и зеленчуци, за да мога да овкусявам кашите.

# 704
И аз съм се вкарала във филм със захранването-малката почти не суче защото я заболява коремчето,започнах да предлагам АМ,но е мъка и повече от 20мл не мога да и набутам Rolling Eyes Та се надявам да се разяде на пюрета поне.Купих купички с тези залепващите
http://rayatoys.com/11075-Купички-комплект--Munchkin-8198  
Щом кашите вдигат теглото може и с каша да почнем,но знаете ли дали не запичат?  newsm78 защото и това гледам да избегна

Общи условия

Активация на акаунт