Празници в семейството

• 3 219
  • 7
  •   1
Отговори
Кои български празници и обичаи празнувате във вашето семейство? Какви обичаи спазвате и как празнувате всеки един важен за вас празник?

# 1
  • Nice
В къщи се празнуват големите празници, но и много от по-малките. Задължително Коледа, Великден, Нова Година, Гергьовден  (макар и да нямаме именици).
Всички имени дни в семейството (Никулден, Архангеловден, Тодорвден, Васильовден, Илинден, Петър и Павел) и всички рождени дни се празнуват с гости и подаръци.
Аз бих казала, че някои празници ги честваме, не празнуваме, защото някои преминават в по-спокойна обстановка. Като например Сирни заговезни, като бях малка спазвахме обичая с ламкането (много беше забавно). Отбелязвахме и цветница (пак без да има специално имен ден), Голяма Богородица.
На имените дни и църковните празници обикновено ходим и на църква.
Празнуваме бабин ден и 8ми март с голямо семейно събиране и подаръци.

# 2
  • Най-красивата страна
Празнуваме Коледа,Великден,3март,8март,24май ,рождени и именни дни.

Последна редакция: пт, 06 май 2016, 17:49 от veni35

# 3
Аз обичам само Коледа и рождения ден на малката. Тогава ми е кеф да празнувам и да правя нещо с настроение. Празнуваме Великден и рождени дни, но другите - не. Не обичам нито Трети март, ни 24 май. Предполагам, заради кофти спомени от детството, не, че имам нещо против самите празници. Църковния календар изобщо не го следя, нито знам кой кога има имен ден.

# 4
  • Mediterraneo
Рождените дни( скромно, семейно), Коледа и Великден.

# 5
Празнуваме православния (също и католическия) Великден, Коледа, рожденни дни.

# 6
Коледа, Великден, НГ, 3 март, 8 март, Св.Валентин - не Трифон Зарезан Naughty, РД на всички, даже на домашните любимци Heart Eyes, повечето големи именни дни, въпреки, че нямаме именици - Йордановден, Атанасовден, Гергьовден, Петровден, Голяма Богородица, Никулден. Абе много. 6 септември, 24 май. bouquet Началото и края на учебната година.

# 7
  • Down south
Празнуваме и български, и тукашни празници. Поводите за празнуване са чудесно нещо.

Коледа, НГ тук не е кой знае какво, но все пак я отбелязваме. Свети Валентин, Великден, само православния, Mother's Day, Memorial Day, Father's Day, 4-ти юли, Labor Day, Halloween, Никулден и разбира се, всички рожденни дни Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт