Боя за коса - Вlond 40 - Клуб на блондинките

• 112 455
  • 727
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Много ви благодаря! bouquet

А да изчакам ли няколко дни, или да действам още днес?

# 661
С корените според мен можеш. Надолу по внимателно и за кратко ако нанасяш. 12.1 на Вела

# 662
  • Варна
 Уау момиче  как ще се перхидролиш в два поредни дни  newsm78. Сори за израза,но не съсипвай косицата. Коравите оксиданти на супер изсветляващите бои ще те оставят без коса ако ги ползваш толкова често. Вземи леганза и матирай оранжевото в корена. Изчакай поне седмица преди да боядисваш пак. Коренът ти е изсветлен няма смисъл от боя според мен. Просто матирай оранжевото и толкова. Нанеси леганзата с четка като боя само в корена после миеш стандартно с шампоан.

# 663
Аз доколкото разбрах момичето се беше боядисало с боя и сега пак боя щеше да нанася. Ако слага блондор не е добре. Но ние я съветвахме да избере боя.

# 664
  • Варна
 А какво е супер изсветляващата боя,която тя се гласи да ползва? Да не е перхидрол,но е също толкова пагубна.

# 665
Според мен изчакай месец и иди на добър фризьор.
При смесването на някои оттенъци при русото, става зелено....А със бои от магазина ще я съсипеш още повече.

# 666
А какво е супер изсветляващата боя,която тя се гласи да ползва? Да не е перхидрол,но е също толкова пагубна.
Ооооо, съвсем не е така. При Вела 12.1 оксидантът е 30 а не 40. Зелена може да стане от някоя тъмна боя, примерно 8.1, при 9.1 трудно. Масовите бои съвсем не са чак толкова силни, изключвам тези в които има прах блондор. А и тя каза че ще нанася само в корена. Коренът е боядисван само веднъж, достатъчно жив е и с достатъчно пигмент щом е станала оранжева, не мисля че ще изгори от две нанасяния на боя.

# 667
Ооооо, съвсем не е така. При Вела 12.1 оксидантът е 30 а не 40. Зелена може да стане от някоя тъмна боя, примерно 8.1
Аз със 9-ки съм ставала зелена. Бях с жълти кичури и сложих пепелен отенък. Кичурите станаха зелени.
При русото са важни много фактори - основа, боя, отенъци.....и с магазинска боя може да стане леш косата. Не говоря за русо наслоено вече с години, където се мажат само корени.
Най добрия вариант е да изтърпи малко, да слага ударно маски, и другия месец да иде при добър фризьор, макар че, каквото и да прави, каквата и боя да сложи тези обезцветени кичури ще лъсват до израстване.

# 668
  • София
Ето ме и мен Simple Smile.

Благодаря ви от сърце за съветите, такава грешка от тийнейджър не бях правила, когато си изгорих косата с кислородна вода, като преди това пак я бях превърнала в оранжева. Но ето, 12-13 години по-късно пак могат да се случат почти същите неща.

Купих днес Wella-та (12.1), намазахме корените, чудесно стана! Златни сте, наистина много ми помогнахте, добре, че се престраших да пиша, защото ми беше адски неудобно от детинската грешка, която допуснах.

Та... уеднаквиха се цветовете, дори някак естествено стои, предвид всичките бои, които се съдържат в тази коса в момента. Купих си и съставките за еластисайзър, след ден-два ще си направя и него.

Абе прекрасни сте! bouquet

# 669
А как се прави еластизайзер, нещо съм пропуснала?

# 670
Много се радвам че се е получило. Хубаво е човек да е доволен и да се харесва. Ще споделиш ли за еластисайзъра?

Последна редакция: пт, 11 ное 2016, 23:35 от brummmm

# 671
И аз искам рецептата за еластисайзер Praynig

# 672
  • София
Извинете ме, че чак сега влизам!

Рецептата я намерих из темите, но не помня къде, понеже през Гугъл търсих.

Смесва се 1 шишенце глицерин (глицерол), 1 шишенце рициново масло (по 1 лев са в аптеките), 1/2 бадемово масло (взех на Икаров) и 1 ампула витамин А. В темата, в която намерих рецептата, пишеше, че всички са много доволни и дори рецептата беше изнесена на първа страница, защото имаше много запитвания. Утре или в понеделник ще се намажа.

А аз да попитам - сега като се боядисах с 12.1 на Wella (корените), после пак ли с нея да поддържам? Много съм начинаещ в русото, затова и такива въпроси от моя страна...

# 673
  • Варна
 Щом си постигнала желания цвят от тук нататък боядисваш само корените. Стоиш 30 мин. и правиш обливка на дължините. Демек,боята,която ти е останала в купичката я разреждаш с вода солидно и намацваш дължините. След 10мин миеш. Това освежва дължините.

Относно еластинайзера...това чудо търпи доста вариации. Аз не слагам витамин А. Амесвам Глицерин с ЯЧРМ,зехтин и кокос. Мажа всичко и скалп и дължини връзвам на кок и така спя. Даже в момента съм наплескана  Laughing. Това чудо ми действа по-добре и от оригиналния еластинайзер.

# 674
Ямайско черно рициново масло от къде го купуваш? Момичета не ви ли е страх да преспивате намазани с масла? Сега съм с косопад и след такива маски сякаш се увеличава. Ще го пробвам, но ще стоя два часа.

Общи условия

Активация на акаунт