Боя за коса - Вlond 40 - Клуб на блондинките

• 112 946
  • 727
  •   1
Отговори
# 645
  • Sandanski
 brummmm благодаря  ти   bouquet

Някой купувал ли си  е този цвят? https://www.priceline.com.au/l-oreal-paris-excellence-creme-7-1- … ash-blonde-1-pack
защото никъде не мога да го открия newsm78

# 646
Имам въпрос към блондинките от това лято и аз съм със светъл нюанс на косата правиха ми балеаж медно русо беше цвета днес направих фаталната грешка да сложа боя на лонда цвят коняк и косата ми потъмня  smile3511 а исках да е светъл тона.Та въпроса ми е мога ли да си направя омбре с тези бои на лореал или първо да я обезцветя в момента цвета ми е карамелен.И другия ми въпрос е каква е разликата между избелващия син прах на евтерпа и обезцветител и кое от двете да ползвам? newsm78

# 647
Спокойно! Измий я няколко пъти и ще падне.

# 648
Обезцветлителите са блондори, почти винаги унищожават косата. Боята може и да падне, може и да не падне. Според мен ако не падне по добре иди на фризьор, защото в домашни условия стават поразии и после се налага подстригване.

# 649
Лонда се задържаше доста при мен какъвто и цвят да сложа. В никакъв случай не слагай никакви обезцветители, особено на евтерпа.
Аз бих те посъветвала да си направиш няколко пъти домашна маска с кисело мляко. То много сваля боята. Или просто с някакви масла да се намажеш  и да загрееш косата със сешоар.
Мисля, че ще помогне. Peace

Аз надничам в темата, но засега си оставам червенокоса. В момента толкова се е отмила боята, но стои някакси като омбре и много ми харесва. Обаче най съм доволна от факта, че вече не се тормозя с жълти корени. Почти месец не съм се боядисвала, но корените не се забелязват много и даже ми харесва. Laughing
Учудващо е, че повече от месец съм така и засега не се замислям за русо. Rolling Eyes

# 650
Благодаря за съветите  Wink

# 651
Здравейте,
боядисвам се в бежово русо и искам да ви попитам за някоя трайна боя да ми препоръчате, защото в корените ми пада за две измивания  bouquet

# 652
  • София
Здравейте,

Сигурно доста пъти е имало подобни питания, но четох, четох и нищо конкретно не открих, а в момента малко се притеснявам да рискувам. Та... извинете, ако повтарям питане! bouquet

Познатата сага е и при мен: от естествен кестеняв цвят лятото минах на руси кичури. Само че нещо не се разбрахме с фризьорката и станаха жълти. Покрих ги с боя на Keune, приятелка фризьорка ми я препоръча.

Дотук добре, но вече е ноември, а от края на юни/началото на юли мина доста време и както можете да предположите, косата порасна и тъмните корени се появиха. На своя глава реших, че ще се изсветля сама и както винаги, евтиното излезе скъпо, т.е. купих си боя на Palette в много светлорус цвят с розови (уж) оттенъци. Светлоруса и розова не станах, но пък корените ми са нещо като светлооранжево и съпругът ми ме уведоми, че приличам на дъщеря на Доналд Тръмп. Tired

Сигурно вече се досещате какво ще питам: как да оправя положението? Иска ми се да продължавам да "дълбая" към русото, но след боядисване днес май не е много добра идея утре пак да горя. Ясно е, че трябва да изчакам известно време, но колко? И как да подхраня косата си, понеже при ресане падат доста косми, най-вече защото се заплита от русата сухота. Хубавото е, че си имам бебе на 3 месеца и нямам кой знае колко излизания, а и вече е подходящо време за шапка, ама все пак...

А, да - можете ли да ми препоръчате нещо подходящо за домашни условия? Относно боята, имам предвид, дори и да е по-скъпа. След последното ми посещение при фризьор и жълтите кичури, за които дадох 60 лева, не ми се иска отново да повтарям. То е ясно, че някои неща по-добре фризьор да ги свърши естествено, в никакъв случай не подценявам работата им, ама ако може да се размина поне този път, ще съм благодарна.

Малко дълго стана, извинете за което! Поздрави и хубава вечер! Hug

# 653
За драстично известяване, най -добре при фризиор. Сега използват често деколор за сваляне на тъмен цвят. За изсветляване във вкъщи, трябва да става постепенно, т.е да се използва един два тона по светла и така до постигане на желаното. Иначе в корена ще става светло, а отдолу ще има рязка граница, което не е красиво.

# 654
  • София
Покажи какъв цвят си и каккъв искаш да станеш.

# 655
  • Варна
 За оранжевите корени вземи някаква леганза. Тя е като балсам...Нанасяш на суха коса и после миеш стандартно. Относно изсветляването.....добре си го казала "да дълбаеш",но ползвай поне професионална боя. Да речем нещо от сорта на Колестон и избери основен цвят без подтонове. Да кажем 8,9 или 10/няма, идея колко руса искаш да станеш/. За щаденето при боядисване две супени лъжици зехтин в боята вършат същата работа като системите от сорта на пауърплекс,а относно боренето на сухотата майката му е масла преди всяко миене. Бадем,кокос,рициново. Аз бих ти препоръчала домашния еластинайзер да си забъркаш/гарантирано хидратира/. Иначе има много професионални продукти,които мога да препоръчам,но въобще не са бюджетни и горе долу ще постигнеш същия ефект с тях.

# 656
Само да отбележа че деколор не се ползва на естествена коса а девойката е казала че върху естествен цвят е направила кичури така че няма никакъв смисъл. Щом си с кичури внимавай с боята върху тях защото обикновено се правят с блондор и често косата се изтощава от него. Ще ти е трудно да боядисаш дължините като избягваш да мажеш кичурите така че честно казано си е малко на риск да не се изгориш по кичурите с някоя боя 10 ти номер. Не знам какво да те посъветвам. Зависи колко е дълга косата ти, в какво състояние в и така.

# 657
  • София
Здравейте и много благодаря за съветите!

Значи грубо казано, в корените е нещо такова: http://www.thepolishedmommy.com/wp-content/uploads/blogger/-SGIb … hair%2Bafter6.JPG, а надолу си остана нещо такова: http://wall-papers.info/images/blonde-wallpaper/blonde-wallpaper-5.jpg

Пълна каша, както се вижда, а днес на дневна светлина е още по-зле. Ще разхождам бебето със зимна шапка после. Предишният път се боядисах с професионална боя (Keune), но сега уж за да спестя някой лев, викам айде, ще си взема бюджетна, а то какво стана...

Ще си направя маската домашен еластисайзър, сега ще видя каква е рецептата. Преди ползвах бадемово масло, не беше лошо, но не мога да кажа, че ми е повлияло чак толкова добре. А и явно си ми е изтощена косата просто.

На косъм съм да отида да си купя някаква кафява боя и да намажа отгоре, обаче исках русото да си поддържам и надолу е добре.. но горе е пълен ужас. Orange is the new black, както казват в Щатите по повод последните политически събития. Grinning

Последна редакция: пт, 11 ное 2016, 12:26 от Shaw7y

# 658
Естествената ти коса по дължините тъмна ли е или и тя е оранжева. За мен от масовите бои е добра Вела. Последните мнения бяха че и Гарние Олиа изсветлява доста добре, аз лично не съм я пробвала. За да убиеш оранжевото вземи пепелива боя. При мен се получава такъв цвят когато боята е слаба и се отмие на първата седмица примерно.

# 659
  • София
Не е тъмна, пепеляво руса е. Значи търси си нещо пепеляво - 10.1 , 111 и подобни. Мисля, че ще стане направо да си го сложиш на корените.

Общи условия

Активация на акаунт