Страсти – градините в София, кампания 2016/2017

• 53 396
  • 740
  •   1
Отговори
# 210
  • София
явно нямат шанс и на друго място  Rolling Eyes

# 211
Здравейте, тъй като не получих адекватен отговор на запитването си към системата, се обръщам с молба към вас, ако някой може да помогне с информация или да не насочи къде мога да попитам. Казусът е следният - аз съм в отпуск по майчинство, съпругът ми не е назначаван на трудов договор последните две години, но от 9.05.16, подписа нов, постоянен трудов договор. Въпросът ми е има ли изискване от какъв период от време родителят трябва да е на трудов договор, тъй като виждам, че има изискване и за социално осигуряване. Когато въведох в системата, че е на работа ми изчисли допълнителните точки и вероятно ще класират детето, но не знам дали ще можем да го запишем. Притеснявам се ако пък се класира и не го запишат, заради това че договорът е от скоро, да не ни запранят кандидатстването за 1 год. Благодаря предварително на тези, които ще вземат отношение по въпроса. Успех на всички в кампанията Simple Smile

# 212
  • София
явно нямат шанс и на друго място  Rolling Eyes

Абе надали, защото ние се преориентирахме към друга ясла в района, където със същите точки попадаме в томбола, вярно, че е 90 деца за 20 места, но надеждата умира последна, а тук е просто безнадеждно, нали така?

# 213
  • София
Здравейте, тъй като не получих адекватен отговор на запитването си към системата, се обръщам с молба към вас, ако някой може да помогне с информация или да не насочи къде мога да попитам. Казусът е следният - аз съм в отпуск по майчинство, съпругът ми не е назначаван на трудов договор последните две години, но от 9.05.16, подписа нов, постоянен трудов договор. Въпросът ми е има ли изискване от какъв период от време родителят трябва да е на трудов договор, тъй като виждам, че има изискване и за социално осигуряване. Когато въведох в системата, че е на работа ми изчисли допълнителните точки и вероятно ще класират детето, но не знам дали ще можем да го запишем. Притеснявам се ако пък се класира и не го запишат, заради това че договорът е от скоро, да не ни запранят кандидатстването за 1 год. Благодаря предварително на тези, които ще вземат отношение по въпроса. Успех на всички в кампанията Simple Smile

НЕ! Няма изискване от колко време да си на ТД. За осигуровките важи само за собственици на фирми (самоосигуряващи се).

# 214

НЕ! Няма изискване от колко време да си на ТД. За осигуровките важи само за собственици на фирми (самоосигуряващи се).
[/quote

Много Ви благодаря Simple Smile Успокои се малко. Дано да го запишат.

# 215
  • София
Мен ми е чудно защо някой би се редил на обща опашка с видимо никакъв шанс за томбола дори. В яслата, в която исках да кандидатстваме има 7 места, 3 по соц. критерий, където на томбола ще участват 5 деца по първо желание и 4 по общ - където на томбола са 7 деца с 8.2 и после има опашка от почти 20 деца с 8.1, на които това е първо желание. Аз ли нещо не схващам или тези с 8.1 нямат никакъв шанс и отделно нямат шанс да влязат и по второ желание, защото все пак опашките са от деца с 8+ точки, а те биха имали 7.1 като второ желание. Има ли смисъл тези с 8.1 да стоят там (ние също бихме били с 8.1 и да не изпускам нещо?..)
Ние сме така и това е единственото заведение,където имаме шанс. На другите сме извън томболата. Аз не подреждам и не размествам,само една СДЯ ни е шансът и съм я сложила. 26 деца за 7 места, като имам надежда да прибавят малко от социалната опашка.
Всички, които се редят с нас са по същия начин. До вчера местата бяха 11,но гледам,че има нови деца с 8.2 и повече, които са се наредили(затова намаляха още повече местата). Това малко ми е странно, защото с 8.2 имат голям шанс или направо си влизат в ОДЗ, а слагат яслата на първо желание.
Няма къде другаде да кандидатстваме ние, както писах нагоре, това е единствения ни шанс, на другите места сме извън томболата ...на 100 и някое място.

# 216
Мдаа, дойде заветния ден! Пожелавам успех на всички ни и да имаме късмет да приемат децата ни!  Hug

# 217
Някой може ли да ми каже дали има значение договорът с работодателя дали е постоянен или все още в изпитателен срок при кандидатстването?
Няма значение.

# 218
Някой може ли да ми каже дали има значение договорът с работодателя дали е постоянен или все още в изпитателен срок при кандидатстването?
Няма значение.

Благодаря Ви! Успех на всички!

# 219
Привет, започва голямото чакане до събота /сутринта надявам се/. Дано ни приемат. Направо ми се е свила топка в стомаха.
Успех на всички Peace

# 220
  • София
Е,не помня кога съм се притеснявала толкова много... Явно в тея два дни ще има много стомаси на топка  Grinning Grinning Стискам палци на всички,аз се колебая между две градини и ще го умувам още малко,моя малчо е с 8.2 и ще е на томбола и в двете. И двете са ни еднакво неудобни,а относно транспорта е кофти с тея ремонти по Житница(ние сме точно там).... Луда работа е това. От няколко дни из ФБ циркулира някаква статия,че нямало недостиг на места за детските градини в София... Не знам кой го е писал това,ама според мен не е вярно...

# 221
Едно питане : има ли някакво друго изискване за удостоверението за настоящ адрес, освен да е издадено преди датата на класирането? Това удостоверение има ли някаква валидност понеже нашето е от миналата година?

# 222
  • София
Здравейте, ние кандидатстваме за ясла с 8,2 т., с които отиваме на лотария - 22 деца за 18 места. Местата по социални критерии обаче са 14, а кандидатите са 12, от които пък само 6 са с 1-во желание. Въпросът ми е: оставащите места от квотата по социални критерии прехвърлят ли се към тези по общи критерии, та ако отпаднем на томболата, да влезем?
Скрит текст:

Умувам какво да правя, защото тази градина ни е буквално под прозорците, но може и да отпаднем при лотарията, а в друга, която ни е далече, влизаме със сигурност. И не знам дали да рискувам от зор да сме на една крачка.  

Благодаря и успех на всички!

# 223
Едно питане : има ли някакво друго изискване за удостоверението за настоящ адрес, освен да е издадено преди датата на класирането? Това удостоверение има ли някаква валидност понеже нашето е от миналата година?
[/qu
На самото удостоверение пише колко е валидно.

# 224
Здравейте, момичета. И аз чакам с трепет класирането. Изчетох цялата тема и видях, че коментирате трудовия статус. И се замислих. Аз съм във втората година от майчинството, която изтича точно на 14.05.16. Това съм и писала във формата. От понеделник - 16.05 се връщам на работа. Ако вземе, че стане чудо и приемат хлапето, ще има ли проблем, ако във системата пише, че съм в отпуск за отглеждане на дете, а в документа от работодателя - че съм си на работа?

Общи условия

Активация на акаунт