Частни училища - информативна тема 12

• 99 858
  • 728
  •   1
Отговори
# 555
Бояна, имам предвид училището в лозен. явно съм използвала грешно съкращение.

за училището в панчарево, не знаех, че е към американското посолство. виждам, че зам.-председателят на борда е зам.-посланикът на великобритания.

# 556
  • София

за училището в панчарево, не знаех, че е към американското посолство. виждам, че зам.-председателят на борда е зам.-посланикът на великобритания.
Ами нали затова е англо-американско  Wink

А в Лозен е факт, познавам евангелисти, даже и преподавали там, те не го крият. Твоите познати да проверят къде се намират. Сори. И никакви обвинения няма, казвам фактите, щом МОН са им дали лиценз да си ги контролират дали в бг частта има религия също или не.

# 557
  • София
Преди на сайта си имаха информация за създателя на училището- пастор и съпругата му и към коя точно Евангелистка църва са. Сега сякаш са я махнали.
Скрит текст:

Ами нали затова е англо-американско  Wink
А в Лозен е факт, познавам евангелисти, даже и преподавали там, те не го крият. Твоите познати да проверят къде се намират. Сори. И никакви обвинения няма, казвам фактите, щом МОН са им дали лиценз да си ги контролират дали в бг частта има религия също или не.

# 558
ами ако са евангелисти, това май обяснява черно-белия дрес код на персонала на снимките  Laughing

# 559
  • София
Преди на сайта си имаха информация за създателя на училището- пастор и съпругата му и към коя точно Евангелистка църва са. Сега сякаш са я махнали.
Пак му пише името, а и на жена му, само не пише, че е пастор. Но на два клика разстояние човек намира това : "After seven years of missionary work, Bishop Munsey and his wife, Ruth, founded a Christian school in Bulgaria. The American English Academy opened in 1992 in Sofia, the nation's capital. According to the school's website, the 175 students hail from 31 countries."

Ето, създателят е починал и по този повод явно има нов собственик. Продължението и цялата му биография на пастор в статията
http://www.nwitimes.com/news/local/lake/hammond/megachurch-flock … 529d2fd7076e.html

# 560
Хоуп, да, новият собственик е строител (дружеството, взело лиценза за ааа, е част от маркан холдинг). аз затова се опулих на твърденията на Бояна.

# 561
  • София
Хоуп, да, новият собственик е строител (дружеството, взело лиценза за ааа, е част от маркан холдинг). аз затова се опулих на твърденията на Бояна.
Това не са твърдения, а факти. На сайта прочети история на училището, виж от кого е основано и все едно кой е собственик в момента, пише ти го черно на бяло, че това е работата на живота на един пастор, проповедник създал християнско, т.е. евангелистко училище тук. Учителите са същите, учениците и тн. Нито казвам, че е лошо, нито искам някой да се пули. Просто ми е ясно, че много хора и ще си запишат децата на такова място и пак няма да знаят, а не че трябва да им е важно. На някои не им пречи както е видно, сигурно затова и не проверяват такива неща.
Толкова от мен.

# 562
Бояна, собственикът определя политиката на училището.  Peace
моля не третирай като факти собствените си интерпретации на прочетени факти. доколкото разбрах, нямаш лични наблюдения и опит от “първа ръка“ с училището.

# 563
Бояна, собственикът определя политиката на училището.  Peace
моля не третирай като факти собствените си интерпретации на прочетени факти. доколкото разбрах, нямаш лични наблюдения и опит от “първа ръка“ с училището.

Самият факт, че в чуждата преса го оповестяват като християнско училище, а тук това се прикрива е достатъчно смущаващ факт. А и това, че са изтрили инфото за това, че основателя е пастор също. Аз също мисля като Бояна. И мисля, че едва ли всички родители с деца там са достатъчно информирани за това.

# 564
  • София - Рим и обратно
Всеки е свободен да споделя дори личните си интерпретации, щом се отнася до частно училище, за каквито е темата. Това "първа ръка" какво ? Да имаш дете в училището ли? Не, че не е възможно да се люлееш в сладка нирвана дори и да си "първа ръка". Промиването на мозъци е страшно нещо.

# 565
Блис, ако някой дава 18К евро на година за училище, мисля, че е далеч по-информиран от мен и теб за самото училище.  Peace
за мен училището би било “евангелистко“, ако учебната му програма включва часове по религия, по-задълбочено изучаване на светите книги и някакви форми на проповядване. също и ако училищната общност - ученици, родители и учители, споделя общи ценности, основани на общи религиозни разбирания. иначе ако един евангелист (да допуснем, че даден учител е евангелист) учи едно дете да пише или му преподава география на европа, не виждам как това прави училището евангелистко.  Peace

Кафе, съгласна съм с казаното от теб за споделянето на интерпретации. кофти е когато интерпретациите бъдат представяни като факти.  Peace

# 566
Това за 18 к. и информираността си сигурна или го предполагаш? Защото аз съм виждала хора да дават много повече и да не знаят какво купуват.

Смехория са представите ти за това как се проповядва. Никой няма да ти напише в официалната си учебна програма, на базата на която е взел лиценз, че ще проповядва на децата. Това става доста по прикрито и докато си се усетил детето ти е с промит мозък.

Не обясни защо тук не популяризират училището като християнско ( както го правят навън) и защо крият части от биографията на основателя.

# 567
добре, де, Блис, как мислиш, че става това с промиването на мозъци? нали родителят живее с това дете, общува с него у дома си всеки ден, няма как да не забележи някакви “отклонения“ в поведението и в думите му, които да го наведат на идеята, че детето е изложено на религиозно влияние?
не става въпрос да си напише в програмата “час по преднеделна проповед“, а че ще има някакви реални действия от страна на училището, в които детето ще бъде целенасочено ангажирано. това не е толкова лесно за прикриване.
за даването на 18К за образование, че и за по-малко, повечето хора се информират доста добре. пример е и тази тема.
няма как да ти обясня публикации на сайта на училището, това могат да ти обяснят само те.  Simple Smile

# 568
sylviana защо спориш с Блис, просто ти се чудя newsm78

# 569
sylviana защо спориш с Блис, просто ти се чудя newsm78
чакам да стане време да взема детето от едно парти  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт