Принцът и Пепеляшка: Обичат ли се различните?

• 25 598
  • 159
  •   1
Отговори
# 15
  • София
И в двете истории за „обикновените” жени има основна прилика. Това са жени/да приемем, че биха могли да бъдат и истории с мъже/ които са доста умни, надарени, развиващи се. Точно затова дадох такъв ”прост” пример със заплащането, в случая в БГ. Защото е по нагледно, всеки го е виждал, вероятно е и в подобна ситуация. Познавам такива двойки, единият е по успял, не само финансово, а именно защото не е спрял да се развива, докато другият е престанал. И рано или късно, конфликтът е неизбежен. Между принц и пепеляшка няма как да се получи, това казвам Simple Smile Между принцеса и добрия стар шут - също.

# 16
  • София
Познавам подобна двойка - обикновено момиче, израснала на село само с баба си след като си завърши образованието дойде да учи и работи в София където се запозна с едно момче, което по-късно се оказа син на известен турски бизнесмен. Още са заедно и добре си живеят.

Имам и по-близка история подобна, двойка семейни приятели на родителите ми, момичето е било съученичка на майка ми, най-обикновено момиче, 90-те заминава за Испания да работи и там се запознава с мъжа си мениджър на високо ниво в банка по онова време и богат наследник и до днес си живеят добре, имат четири деца и всякакви други глезтоийки. Като цяло като двойка са ми пример за уважение и любов между съпружеска двойка.

# 17
Имам съученичка, която се омъжи за немски граф с многовековно потекло. Срещна го в адвокатската кантора, в която работи.

# 18
Историята на Грейс Кели също е показателна,въпреки че е била актриса преди това,но все пак са били от различни съсловия с Рение III.Едно е да си актриса,друго е да станеш част от  монакското кралско семейство.Има явно доста такива двойки,но мисля че е трудно два толкова различни свята да се срещнат и въпреки това не е невъзможно.

# 19
Колко да е трудно, не повече от колкото да срещнеш свестен мъж въобще. Но не в чалготеките, разбира се.
Ако подбираш внимателно средата си и къде и с кого общуваш, имаш нормални шансове.

# 20
  • София
Факт е, че примерите, които давате са с чужденци Simple Smile Ганьо си е ... Ганьо  Joy

# 21
E, Кремена Домусчиева може да мине за БГ Пепеляшка, и Деница Гергова.
Но в БГ все пак няма истински принцове, освен на Симеон синовете.

# 22
И факт е, че всички примери са с принц и Пепеляшка. Принцеса и Пепеляш като че ли не се среща много.

# 23
  • София
"Различните", различни, колко да сме различни, един и същ биологичен вид сме. Различието по доходи не предполага задължително различие по мироглед, а последното е  второто по важност след любовта в една връзка, за да е успешна. За социални класи/касти в България е смешно да се говори.

Отделно, а какво точно се мери "успешността" на една връзка: дали достига до брак, колко години оцелява брака, колко деца успяват да си родят, колко от тях да изучат? Или с това, колко спокойни и щастливи се чувстват двама души един до друг?

# 24
  • София
И факт е, че всички примери са с принц и Пепеляшка. Принцеса и Пепеляш като че ли не се среща много.

Аз съм давала пример с наши близки. Обаче Пепеляшът се оказа с 3 страхотни имота в София. Иначе като се взеха имаше 1 чифт дънки.

Напоследък гледам едно предаване за антиквари в ОК и си мисля, че ако някоя Пепеляшка има желание, спокойно може да си хване лорд с имение. Пълно с дългове, естествено.

Последна редакция: пт, 06 май 2016, 12:10 от Free Agent

# 25
Около мен няма такива двойки.
Може и да са успешни но зависи от хората.

# 26
Историята показва много такива случаи, така че според мен е възможно. Според мен, обаче тези жени, които от "Пепеляшка"са станали "принцеса" са жени, които не са имали пари, но имат други качества - интелект, красота, култура. Тоест  носят си "принцесата" вътре в себе си. Със сигурност умните мъже с потекло  и наследства не избират глупави жени, но не мисля, че това има връзка с професията на жената, а с други нейни качества като цяло. Иначе, ако става въпрос за България, нямаме истински принцове и принцеси и не мисля, че тези, които имат повече пари са кой знае колко по-различни от хората, които нямат. Турско робство, комунизъм, какви принцове и аристокрация? Просто някой е забогатял, а друг - не.

# 27
принцовте сякаш се прескачат, принцесите също. Едновремешни глупости и половина . Няма принцове и принцеси наоколо.

# 28
Не всяка Пепеляшка става за принцеса, повечето остават разочаровани.

# 29
Аз лично чудесно бих се вписала до богат и дори до ултра-богат мъж. Laughing
Стига да си приличаме във всичко останало, обаче. Според мен е важно с човека, с който си, да имаш еднакво мислене, сходни виждания за живота, за делниците, за празниците и т.н, да сте сходни характери. Малко трудно бих се чувствала щастлива до милионер, който например ме потиска като човек или който обича планини, докато аз жадувам море (образно казано). Мелания Тръмп например ми изглежда ужасно нещастна жена и в никакъв случай не бих се разменила с нея.

За съжаление познавам жени, които се подлъгаха по парите, но после доста ги очука живота. Първо, че се отнасяха с тях като с парцали и второ, от такава връзка се излиза трудно, болезнено и често без пукнат грош, но пък с няколко деца, които си народил, за да "скрепиш връзката".
Парите и "социалното положение" не са всичко и не могат да запълнят дупките и различията между хората.

Но аз всъщност не виждам смисъл от такива ракети-носители (богати мъже), много ми е демоде това нещо - демокрацията по принцип с това се слави, че хората могат да се местят из различните социални групи, благодарение на ума и труда си.

Последна редакция: пт, 06 май 2016, 13:18 от 10 c`s

Общи условия

Активация на акаунт