Принцът и Пепеляшка: Обичат ли се различните?

• 25 601
  • 159
  •   1
Отговори
# 60
Ох и аз си имам такава собствена история ,в която бях Пепеляшка ! Blush
Аз на 17 ,от работническо семейство,парите никога не стигаха,ходех като същинска Пепеляшка.
Той на моята възраст,баща му със собствен бизнес и майка адвокат,с предначертано бъдеще (от адвокатски клан е ,няма измъкване Crazy).Цял месец се чудех какво намира в мен! Та аз дор не бях модерно облечена ,сещате се ,тийновете гледат тези неща ....Бях едно високо момиче с усмивка и нищо друго.Та аз дори парфюм нямах ,ползвах най-евтината козметика,изобщо трагична отвсякъде !Е,три години и отгоре продължи приказката.Нямаше как да се не усетят социалните различия покрай абитуриентските ни балове например,кандидатстването ни ...Излезе ,че се справих по-добре от него ,същото стана и през първата година следване и после край.
Още си мисля за него понякога ,но никога не си задавам въпроса "какво би станало ако ...." Той никога нямаше да се омъжи за мен ,не си представям родителите ни в близки отношения ,не си представям достъп до лъскавия му свят завинаги.И по-добре !

# 61
Е, по тази логика и аз съм Пепеляшка..))
Само, че принцът не е приказно богат и двамата работим здраво. Сигурно затова ни се получава засега.. newsm78

# 62
Аз имам въпрос към тези от вас, които познават такива двойки. Какво става с "обикновеното" момиче, което е интелигентно, амбициозно и има добра професия, както и изгледи за добра кариера? Продължава ли, да работи (особено ако обича професията си) или се отдава на децата, дома, съпруга си? Може би зависи най-вече от жената, но какви са вашите наблюдения?

# 63
И от жената и от мъжа зависи.
Аз не съм и нямам намерение да спирам да работя, колкото и да му се искаше на ММ да ме направи кротка домакиня..))
От друга страна, не съм отдавна в графата "девойка", и не подлежа на дресировка.
Съученичката, за която писах, също работи активно, въпреки 2 малки деца и липса на финансови грижи. Но и те се срещнаха след 30 -те.

# 64
...  За съжаление познавам жени, които се подлъгаха по парите, но после доста ги очука живота. Първо, че се отнасяха с тях като с парцали и второ, от такава връзка се излиза трудно, болезнено и често без пукнат грош, но пък с няколко деца, които си народил, за да "скрепиш връзката".
Парите и "социалното положение" не са всичко и не могат да запълнят дупките и различията между хората.
...

Принцове не познавам, но на примери като в горния съм се нагледала
Доста златотърсачки срещнах в две държави, всичките от различна националност, българки, румънки, украинки, азиатки, южноамериканки, но с много общо помежду си
За всяка и беше важно личното щастие, интерсно че повечето обясняваха едно и също, колко им е важна любовта, ама да е добре подплатена финансово и масово си вярваха, че са намерили златния наивен шаран
Някои бързо, други по-бавно, но всички в един момент схванаха, че шаранът не е толкова наивен и че може и да има пари, ама са си негови

# 65
Много ограничено ми се струва мисленето, че всички жени търсят богати мъже, и че всички богати мъже са задници. Важно е наистина да са на еднакво интелектуално ниво.
Обобщи ли го някой до "всички"?

Последна редакция: сб, 07 май 2016, 12:58 от Блу

# 66
  • Пловдив
Според мен и мъжа и жената е най-добре да са от едно тесто, без значение дали това ще бъде на база произход, на база манталитет или на база качества, умения и интереси.
Даваха се примери за жена получаваща 2500 лв. и мъж получаващ 850 лв. като заплати - е те са в една среда - средна класа.
Връзка между бедно момиче и богато момче може да се окаже стабилна ако момичето има достатъчно разум и култура, но са му липсвали възможности, при това положение мисля, че тя ще бъде един добър спътник в живота на по-богатия си мъж и ще съумее да намери своето място в семейството.
По-трудно се получава когато жената е на много по-високо социално ниво, възпитание и манталитет от мъжа, рядко мъжете могат да превъзмогнат това положение или пък да се впишат в средата.

# 67
  • София
Много ограничено ми се струва мисленето, че всички жени търсят богати мъже, и че всички богати мъже са задници. Важно е наистина да са на еднакво интелектуално ниво.

и красивите жени задължително са глупави, няма как иначе...

# 68
  • София
Според мен и мъжа и жената е най-добре да са от едно тесто, без значение дали това ще бъде на база произход, на база манталитет или на база качества, умения и интереси.
...
По-трудно се получава когато жената е на много по-високо социално ниво, възпитание и манталитет от мъжа, рядко мъжете могат да превъзмогнат това положение или пък да се впишат в средата.
За един мачо, да, трудно е, за интелигентен мъж - никакъв проблем. Всъщност никак не е трудно, ако не  се робува на клишета. Последното обаче е много трудно.

# 69
Ами Блу, ти или някой друг по-горе обобщи. Темата е интересна, но анкетата я няма някак. Има хора, които са богати без да са интелигентни - или стари пари или далавери, има и много интелигентни. Същото е и с по-бедните. Намират се един друг някак. Пример е фейсбук двойката. Има и много други. Има и такива, които си се събират заради взаимни изгоди.

# 70
  • Най-красивата страна
Някой питаше дали тези жени работят.Моята приятелка не работи на пълен работен ден.Освен трите деца има и други задължения.
Помага във фондацията на свекървата,занимават се с благотворителност.
Това също е работа. Hug

# 71
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Всъщност не е точно работа, а по-скоро уплътняване на времето.

# 72
А трябва ли работата да е с нормирано работно време, дразнещи шефове, смотани колеги и т.н., за да се счита за "работа"?

# 73
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Някой да е казал това?

# 74
  • някъде в орбита...
Какво става с "обикновеното" момиче...
"Обикновеното" момиче преследва цели в кариерата, за дом и деца грижите се делят с "принца", и никога няма да се превърне в домакиня или "кротка женица". Но пък нейният "принц" най-вероятно ще я зареже, ако се промени ("домакиня" е тип жена, която той така да се каже отбягва).

Общи условия

Активация на акаунт