91 НЕГ или Американския колеж?

• 6 047
  • 19
  •   1
Отговори
Здравейте! Simple Smile Рових много из интернет за тези две училища, но така и не можах да намеря сравнение между тях.  newsm78Благодаря предварително Grinning

# 1
Няма място за сравнение, за това не си намерил нищо в нета. Прочети за двете по отделно,за да разбереш.

# 2
Няма място за сравнение, за това не си намерил нищо в нета. Прочети за двете по отделно,за да разбереш.
Чела съм много и за двете, но не мога да преценя кое е по-доброто Thinking Simple Smile

# 3
  • В офиса
Може да сравняваш еднакви неща, а тези двете са съвсем различни. Едното училище има едни плюсове и минуси, другото - други. А и преценката за +- също е субективна.  А и колко ли ще са тези родители, които ще имат директен поглед от първо лице и върху двете.
Иначе, живот и здраве, дай боже, при хубави оценки на НВО, дилемата вкъщи ще е СМГ-немски, НПМГ-немски, или АК.

# 4
Може да сравняваш еднакви неща, а тези двете са съвсем различни. Едното училище има едни плюсове и минуси, другото - други. А и преценката за +- също е субективна.  А и колко ли ще са тези родители, които ще имат директен поглед от първо лице и върху двете.
Иначе, живот и здраве, дай боже, при хубави оценки на НВО, дилемата вкъщи ще е СМГ-немски, НПМГ-немски, или АК.

Дай Боже всички да сме пред дилема за хубави училища като СМГ, 1 НЕГ или АК LaughingПожелавам ви хубави оценки и след НВО всички ще намерим решение на дилемата Simple Smile

# 5
дилемата вкъщи ще е СМГ-немски,

Леле, аз доколкото съм чел по темите, за СМГ - немски ти трябва успех 6,00 от училище и 6,00 на НВО-то по математика и по БЕЛ и на двата модула.

# 6
  • В офиса
Е, не, глупости. Балът е ненормално висок, но не е 36. Аз знам само за 1 дете с успех 6.00 и по БЕЛ и по мат. (при това от олимпиади, а не от НВО) Учи в СМГ, но идея нямам с какъв език. Иначе по мои сметки с 5.7 по БЕЛ и 5.9 по мат. човек може да е спокоен. С малко по-малко по мат (5.8 - 5.85) вече е малко по-неспокойно, но напълно реалистично. Но всичко зависи от тазгодишното ниво на резултатите (което май ще е по-ниско)

# 7
Леле, аз доколкото съм чел по темите, за СМГ - немски ти трябва успех 6,00 от училище и 6,00 на НВО-то по математика и по БЕЛ и на двата модула.
Общият успех не влиза в бала за кандидатстване. Достатъчни са две шестици от удостоверението - по БЕЛ и по математика. Оценката за кандидатстване се определя върху двата модула общо за съответния предмет, а не по отделно за всеки от тях.
След като от миналата година в СМГ приемат две паралелки с немски, балът леко спадна - 35, 068. За 91 НЕГ е бил 34, 684.

# 8
  • София
Общият успех не влиза в бала за кандидатстване. Достатъчни са две шестици от удостоверението - по БЕЛ и по математика. Оценката за кандидатстване се определя върху двата модула общо за съответния предмет, а не по отделно за всеки от тях.
След като от миналата година в СМГ приемат две паралелки с немски, балът леко спадна - 35, 068. За 91 НЕГ е бил 34, 684.

Тези балове не е много редно да се сравняват - един път, защото са образувани на различен принцип и втори път, защото едното училище приема с квоти за момчета и момичета по отделно, другото - без. Цитираният минимален бал вмества 90 девойки, балът за младежи е друг. Както и парелките с немски не са всичките в СМГ, че да се сравнява приемът на 52 деца с този на 90 момичета. Журналистическите писания в тази посока са доста неточни през годините, СМГ минала НЕГ, НЕГ минала СМГ...Въобще от години се чудя на РИО (защото оттам тръгват нещата) как прави тази справка по балове в низходящ ред, сякаш нещата навсякъде са еднакви....  Все едно бал 31 в НПМГ да се равнява на бал 31 за езиков профил..Peace  Няма значение явно,че в първия е включен и съвсем отделен изпит, със сложност доста по-голяма от тази на НВО.

Опс, забравих най-важното! Simple Smile Пожелавам на колебаещите се  достатъчно високи оценки, стигащи и за СМГ, и за НЕГ (в АК явно са вече приети). От една страна е супер готино да имаш възможността ти да си избереш училище, а не системата да ти отреди някое място в списъка, от друга си е терзание дали да бъде тук или там.. Успех Simple Smile

Последна редакция: вт, 31 май 2016, 17:57 от пенсионирана русалка

# 9
  • София
Зависи какво го влече детето.
И двете училища са прекрасни, но са доста различни.

# 10
Пенсионирана русалка да наистина е готино, защото детето въобще не е ,,на тръни", както повечето деца в 7 клас,но и терзание заради всичките въпроси, които изникват с този случай  Laughing
Ironic  точно затова беше и дилемата, защото и двете училища са прекрасни.
 Все пак искам да кажа на всички, че взехме решение на дилемата и то е АК  Grinning
 Благодаря на всички и се надявам и Тинкърбел да сподели решението на тяхната наистина тежка дилема и пожелавам като Пенсионирана русалка високи оценки и прием в мечтаното училище  Grinning bouquet

# 11
Прати си детето в 91НЕГ, ако е от по - социалните типове в 9 - ти клас ще се е пропило + половината му випуск, а до до 11-ти клас ще е завършен алкохолик. Прати го в ACS и след година, или две, само вкуса на хероина няма да познава от синтетичните наркотици. Училището и образованието не са от никакво значение. Най - важното е средата, какви хора са около него.

# 12
  • София
Хайде, хайде... по-полека. Mr. Green Естествено, че има от описаните деца и в двете училища ( и във всяко друго), никое не е подминато за жалост от упоменатите зависимости. Но първо, че не може с такава лекота да се говори какви части от випуските на едно или друго училище са засегнати. И второ - как да не е важно училището, нали в най-честият случай толкова спряганата среда се състои именно от учениците в него? Като прекараш с тях учебния ден и се пошматкате още няколко часа заедно извън училище - баш те са ти средата.

# 13
  • София, Bulgaria
Здравейте,
Относно наркотиците и алкохола всичко зависи от характера и възпитанието на детето. Дали е склонно да пие,пуши и се друса всичко е заложено в годините на израстване. Аз записах дъщеря ми в Американския колеж, защото мисля, че там ще получи най-доброто образование и насоки за живота. Цялата система на БГ образованието е закостеняла и остаряла, опитват се нещо да правят, но докато се разберат кай да гушне парата, нашите деца вече ще са големи. Аз лично с цялото си сърце надъхвам дъщеря си да заминава после да учи навън и да остава там и никога да не се връща тук. Нямаме големи възможности, но ще се лишим от нещо и ще се справим, в името на спокойните ни старини. От нашата държава нищо няма да стане в близко бъдеще докато в държавната администрация работят алчни малоумници.
Пожелавам успех на всички!

# 14
Прати си детето в 91НЕГ, ако е от по - социалните типове в 9 - ти клас ще се е пропило + половината му випуск, а до до 11-ти клас ще е завършен алкохолик. Прати го в ACS и след година, или две, само вкуса на хероина няма да познава от синтетичните наркотици. Училището и образованието не са от никакво значение. Най - важното е средата, какви хора са около него.

Егати, повече няма да чета темите за образованието, защото вече благодарение на тази ценна информация си реших дилемите. Избирам от списъка последното по успех училище и там ще си пратя детето. Толкова да било просто - в първите по успех в едното наркомани, в другото пияници, значи колкото по-нисък успеха, толкова по няма да има пороци. Тамам най-близкото до нас училище го посещават преимуществено ромчета, надявам се ще ни приемат там, хем безплатно и езика им ще научи. То е чак до гимназия включително, гледам имаха абитуриенти тази година, така че проблемът ми е решен. Отписвам се от бг-мама и не ме питайте на лични кое е училището, че няма да ви кажа - конкуренция не ми трябва, току-виж всички сте се засилили към него.

Общи условия

Активация на акаунт