Канена съм на сватба, но не познавам почти никого!

• 5 242
  • 37
  •   1
Отговори
# 15
  Няма нищо неуместно да отидеш и на ритуалите, и в ресторанта. Peace Преди няколко години придружих любимия на сватба на негов близък приятел, който бях виждала веднъж в живота си, но никога не бях общувала с него. С тази разлика, че младоженците бяха поканили и мен задочно, т.е. фигурирах като име в поканата, любимият не ги е "молил" да включат и мен, сами се бяха сетили.

Освен това си мисля, че се притесняваш излишно – в суматохата около сватбата едва ли някой изобщо ще ти обърне внимание.

Не е странно да ходиш на сватба, при положение че не познаваш младоженците. Филми не гледаш ли? Там всеки, който е single, си води по някой страничен човек, който обикновено е напълно чужд на хората, които се венчават. Simple Smile

Успокоително е да знам, че не е чак толкова странно.  Grinning А и сватбата ще е доста голяма, близо 300 човека, едва ли ще се откроявам чак толкова. Grinning

# 16
  Няма нищо неуместно да отидеш и на ритуалите, и в ресторанта. Peace Преди няколко години придружих любимия на сватба на негов близък приятел, който бях виждала веднъж в живота си, но никога не бях общувала с него. С тази разлика, че младоженците бяха поканили и мен задочно, т.е. фигурирах като име в поканата, любимият не ги е "молил" да включат и мен, сами се бяха сетили.

Освен това си мисля, че се притесняваш излишно – в суматохата около сватбата едва ли някой изобщо ще ти обърне внимание.

Не е странно да ходиш на сватба, при положение че не познаваш младоженците. Филми не гледаш ли? Там всеки, който е single, си води по някой страничен човек, който обикновено е напълно чужд на хората, които се венчават. Simple Smile
Ако сватбата е с написани места в ресторанта?

# 17
Накратко, годеникът ми е канен на сватба на близък приятел. Тъй като сме от тези двойки, които ходят навсякъде заедно, бъдещият ми съпруг е попитал директно младоженеца дали може и аз да дойда. Той се е съгласил. На поканата обаче пише името само на годеника ми, но се има предвид +1.

На мен не ми стана ясно. Ако приятелят е близък, той би следвало да знае, че сте двойка и респ. поканата да е за двама ви. Ако на поканата е написано Иван + половинка, това е подобно. Т.е., чувствай се поканена.

Иначе, мисля, че аз бих пропуснала изцяло подобна сватба. Приятелят може да поднесе поздравите ти.

# 18
  • 2860 км северно от Екватора

Годеника се води с +1, но не е там въпросът.

# 19
Накратко, годеникът ми е канен на сватба на близък приятел. Тъй като сме от тези двойки, които ходят навсякъде заедно, бъдещият ми съпруг е попитал директно младоженеца дали може и аз да дойда. Той се е съгласил. На поканата обаче пише името само на годеника ми, но се има предвид +1.

На мен не ми стана ясно. Ако приятелят е близък, той би следвало да знае, че сте двойка и респ. поканата да е за двама ви. Ако на поканата е написано Иван + половинка, това е подобно. Т.е., чувствай се поканена.

Иначе, мисля, че аз бих пропуснала изцяло подобна сватба. Приятелят може да поднесе поздравите ти.

Приятелят е близък, но не и на мен. Живеем в различни градове и така и не сме се запознавали. Може би и затова първоначално не са ме броили, тъй като булката пък изобщо не я познавам. Броя се като +1, но не фигурирам като име на поканата и това дори малко ме притеснява и от гледна точка на място в ресторанта. Ще умра от срам, ако са забравили тотално за мен. Shocked

# 20
Това приятелят ти трябва да го уреди. Да подсети отново младоженеца, че и ти ще идваш.

# 21
Аз не съм от категорията "ходим винаги заедно", но съм ходила на сватби на колеги на мъжа ми. Щом съм поканена, това означава, че няма проблем. Случвало се е да не познавам младоженците, но познавам все някого от гостите, случвало се е точно на сватба мъжът ми да ме представя на колегите си.

На служебен купон не бих се изтресла, но на сватба след покана, защо не?

А ходи ли на всичките "ритуали" или направо в ресторанта?
В църквата- да. И аз съм се венчавала в тази църква, а бяха минали малко години от моята сватба, интересно ми беше.

# 22
  • Mediterraneo
...това дори малко ме притеснява и от гледна точка на място в ресторанта. Ще умра от срам, ако са забравили тотално за мен. Shocked

Представи си резила! Не бих си го причинила. И не разбирам напъните ти да присъстваш на тази сватба.

# 23

Приятелят е близък, но не и на мен. Живеем в различни градове и така и не сме се запознавали. Може би и затова първоначално не са ме броили, тъй като булката пък изобщо не я познавам. Броя се като +1, но не фигурирам като име на поканата и това дори малко ме притеснява и от гледна точка на място в ресторанта. Ще умра от срам, ако са забравили тотално за мен. Shocked

Е, сега разбирам. В тази ситуация на твое място бих отишла и се забавлявала от началото до края Simple Smile)) Не го мисли толкова.

# 24
  • Sofia

Не съм сигурна, че разбирам въпроса. newsm78 Както написах, фигурирах като име в поканата. По спомен, на масата в ресторанта, пред всеки стол, имаше едни малки сватбени "късметчета", на които беше изписано името на всеки гост, включително моето.

Предполагам, че щом младоженците знаят, че авторката ще присъства, ще се сетят да напишат и името ѝ, където трябва. Peace

# 25

Е, сега разбирам. В тази ситуация на твое място бих отишла и се забавлявала от началото до края Simple Smile)) Не го мисли толкова.

Дори и да се изложа, мога да не ги видя повече никога.  Grinning Освен евентуално на моята сватба, но ще е минало вече известно време... Laughing

# 26

Не съм сигурна, че разбирам въпроса. newsm78 Както написах, фигурирах като име в поканата. По спомен, на масата в ресторанта, пред всеки стол, имаше едни малки сватбени "късметчета", на които беше изписано името на всеки гост, включително моето.

Предполагам, че щом младоженците знаят, че авторката ще присъства, ще се сетят да напишат и името ѝ, където трябва. Peace
Да.Това имам предвид.Местата в ресторанта са обозначеняи по някакъв начин с имената на гостите.А. тя не фигурира в поканата. Значи и в съответния списък.
Едва ли ще я върнат.Няма да седи до мъжа си най-вероятно.

# 27

Най-малкото едва ли биха искали на деня на сватбата да се занимават с това кой къде ще сяда и т.н. Тези неща се мислят предварително и ако се има предвид, че ще присъствам, не би следвало да забравят за мен, дори да не сме близки. Едва ли ще съм и единствената такава, при условие, че ще присъстват към 300 човека.

# 28
То не се прави в деня на сватбата.

# 29
  • Sofia
Да.Това имам предвид.Местата в ресторанта са обозначеняи по някакъв начин с имената на гостите.А. тя не фигурира в поканата. Значи и в съответния списък.
Едва ли ще я върнат.Няма да седи до мъжа си най-вероятно.

Е, не ми се вярва. Laughing Не съм била на много сватби, не съм на "ти" с организационния процес, но щом са се разбрали тя да отиде с годеника си, навярно младоженците са направили лека корекция и разместване в конфигурацията на гостите. Едва ли им е представлявало особена трудност. Peace

Общи условия

Активация на акаунт