АГ клиника Селена Пловдив-15

• 118 239
  • 761
  •   1
Отговори
# 285
Както пожелае майката- взимат ги задължително за ваксини, слухов скрининг и вечерното къпане и преглед. През останалото време може да е постоянно при мама.

# 286
Здравейте ,казаха ми че предизвикват нормално раждане в селена.Как става ? Боли ли ? преди или след упоикатта пукат мехура ако го пукат,или е с таблетки или инжекции.Повечето момичета пишат за секцио затова ако има някой скоро родил нормално да сподели ?

# 287
Здравейте ,казаха ми че предизвикват нормално раждане в селена.Как става ? Боли ли ? преди или след упоикатта пукат мехура ако го пукат,или е с таблетки или инжекции.Повечето момичета пишат за секцио затова ако има някой скоро родил нормално да сподели ?
Здравей Simple Smile Предполагам, че всичко зависи най-вече от теб и лекаря при когото ще раждаш, но ще ти разкажа как протече моето раждане Simple Smile Родих преди 3 месеца, нормално. Имах 3 см разкритие няколко дена без никакви признаци, че ще раждам. лекарят ми обясни, че с тези 3 см може да започна да раждам още същия ден, а може и след 2 седмици, затова предложи, ако искам да отида и ще ми сложат система с която ще предизвикат раждането. Отидох на следващия ден, някъде към 10 ми сложиха системата. След това се изчаква до поне 5 см разкритие и тогава слагат упойката. През това време ти пукат мехура, (не разбрах за какви хапчета и инжекции питаш), изобщо не боли, само усещаш все едно многооо дълго пишкаш Wink
Общо взето това е, след като ти поставят упойката вече се усещат само напъните без болка. При мен всичко продължи от 10 часа до 14 часа - 4 часа за първо раждане изобщо не са много Simple Smile
Важното е да не се притесняваш - всичко ще е ОК. Ако нещо съм пропуснала или те интересува - питай Simple Smile

# 288
Захарче, като раждах скоро там,ще ти кажа - взимат бебето всеки ден за къпане,не може да не го дадеш,аз веднъж точна тогава го бях нахранила и им казах , че ще повърне ако го вземат точно в този момент да го къпят,ако може да пропусне - те казаха че не може,взимали всички за къпане.Къпят ги цялостно+главата,даже третия,четвъртия ден ще те извикат да ти покажат😊

2014 г раждах там - забраних категорично детето ми да бъде отделяно от мен дори за секунда. Първоначалния преглед беше направен пред очите ми (накарах ги да размесят всички предмети, така че да виждам ВСИЧКО), след което 6 дни престой, мъкнеха едно кантарче 2 пъти на ден да го теглят в стаята ми, и когато се наложи аз да сляза за преглед с ехограф в един от кабинетите, си го взех с мен. Казах им, че ще си къпя бебето сама. Не само, че уважиха желанието ми, ами и ме похвалиха. На 2рия ден развих бъбречна инфекция с е. коли и вдигнах 40 градуса температура, бях увита целодневно в кабели на банки - никой и дума не повдигна, че видиш ли, може да не съм в състояние да полагам грижи за бебето си и трябва да ми го вземат. На всичкото отгоре, понеже бях отказала цял куп манипулации и услуги, половината от които се водят "задължителни", накрая чак ме питаха дали ще позволя да му вземат кръв от петичката(генетичното изследване) и аз разреших само в мое присъствие. Беше кошмар за тях, защото бебето много плака, кръв не потече дори след 2 убождания - трябаше да го стискат по посиняване. И педиатърката и сестрата се препотиха 10 пъти, защото изглеждаше като издевателство отстрани, а аз настоявах да присъствам и им беше много много неудобно поради факта. И въпреки това се съобразиха. Та, с две думи - никой нищо задължително не може да прави с детето ти - няма такъв филм. Стига да си категоричен и да знаеш какви точно изисквания имаш. Аз още при постъпването си им дадох план за раждане + неонатални грижи, който си седеше прикрепен към картона ни и там категорично си пишеше, че "Забранявам детето ми да бъде отделяно от мен и да му бъдат правени манипулации, за които не съм дала изричното си съгласие и не се извършват в мое присъствие" Все пак, някакси..въпреки че гледах, успяха да му дадат капки вит. К, без да ме попитат и без да ги видя - педиатърката ми докладва веднага де - "Дадохме му 2 капки вит. К, за което искаме да Ви уведомим, че не се изисква вашето информирано съгласие" - малко се разсърдих тогава - не съм против оралните вит К, даже приветствам пред варианта инжекция, но те се дават СЛЕД първото кърмене, понеже са мастно разтворими и е нужно да има мазнина от кърмата в стомаха на детето за да бъдат усвоени - инак е празна работа...Все пак съм решила да им го простя това, защото беше 2 часа през нощта и жената сигурно по навик му ги сложила в устата и после чак се е притеснила, като ми е разгледала подробно километричния папирус с изисквания. Хора са все пак, пък и бях твърде щастлива за да я бия тогава  Laughing..

# 289
Здравей Simple Smile Предполагам, че всичко зависи най-вече от теб и лекаря при когото ще раждаш, но ще ти разкажа как протече моето раждане Simple Smile Родих преди 3 месеца, нормално. Имах 3 см разкритие няколко дена без никакви признаци, че ще раждам. лекарят ми обясни, че с тези 3 см може да започна да раждам още същия ден, а може и след 2 седмици, затова предложи, ако искам да отида и ще ми сложат система с която ще предизвикат раждането. Отидох на следващия ден, някъде към 10 ми сложиха системата. След това се изчаква до поне 5 см разкритие и тогава слагат упойката. През това време ти пукат мехура, (не разбрах за какви хапчета и инжекции питаш), изобщо не боли, само усещаш все едно многооо дълго пишкаш Wink
Общо взето това е, след като ти поставят упойката вече се усещат само напъните без болка. При мен всичко продължи от 10 часа до 14 часа - 4 часа за първо раждане изобщо не са много Simple Smile
Важното е да не се притесняваш - всичко ще е ОК. Ако нещо съм пропуснала или те интересува - питай Simple Smile
много ти благодаря за отговора ако се сетя нещо ще питам.

# 290
Захарче, като раждах скоро там,ще ти кажа - взимат бебето всеки ден за къпане,не може да не го дадеш,аз веднъж точна тогава го бях нахранила и им казах , че ще повърне ако го вземат точно в този момент да го къпят,ако може да пропусне - те казаха че не може,взимали всички за къпане.Къпят ги цялостно+главата,даже третия,четвъртия ден ще те извикат да ти покажат
2014 г раждах там - забраних категорично детето ми да бъде отделяно от мен дори за секунда.

Та, с две думи - никой нищо задължително не може да прави с детето ти - няма такъв филм. Стига да си категоричен и да знаеш какви точно изисквания имаш. Аз още при постъпването си им дадох план за раждане + неонатални грижи, който си седеше прикрепен към картона ни и там категорично си пишеше, че "Забранявам детето ми да бъде отделяно от мен и да му бъдат правени манипулации, за които не съм дала изричното си съгласие и не се извършват в мое присъствие"
много благодаря за отговор! и за мен малко не е ясно, как може да бъде нещо «задължително» за твоето бебе, ако ти това не искаш.
 bouquet

# 291
Момичета знаете ли при секцио как се процедира т.е. лепят операцията или шият или е според предпочитанията и начина на работа на самия д-р.

# 292
  • Пловдив
Момичета знаете ли при секцио как се процедира т.е. лепят операцията или шият или е според предпочитанията и начина на работа на самия д-р.

Аз лично бях лепена, а момичето в стаята, което беше също при моя доктор, беше с конци. Честно казано не знам по какъв критерий избират начина.

# 293
И аз съм на мнението на Tsveti -аз имах само едно адаптирано конче в едната част на операцията,а момичето в стаята и това с което лежах в реанимация та имаха конци за сваляне след 7-мия ден.Явно зависи от лекаря и кой метод предпочита.Не знам има ли разлика в белезите от различните методи след това и някакво значение за възстановителния процес.Вай-добре  си питай твоя доктор.☺

# 294
  • Пловдив
Всички се лепят,независимо дали имат три кончета,едно конче или скоби.
jogi,можеш да коментираш с твоя лекар как ще те прави и какво предпочиташ ти.Аз имам вариант три кончета,които се свалят след определени дни и скоби,които пак се свалят след определени дни.Белезите са едни и същи

# 295
  • Пловдив
Като казах, че съм лепена имах предвид точно това, че нямах никакви конци или аграфи - нито едно, нито три и т.н. Нищо не са ми махали, а на момичето до мен и дадоха инструкции след 7 дни да се яви за сваляне на конци. Пак казвам при една и съща лекарка бяхме, така че най-вероятно правят преценката на място, по време на операцията, спрямо разрез, тип кожа и т.н. Не съм се уговаряла за нещо по-специално, това изобщо даже не ми е дошло на акъла. Обаче, както казва и Елфи, ако ти самата имаш претенции можеш да ги споделиш с твоя лекар, за да бъдат уважение, при възможност.

# 296
  • Пловдив
а на момичето до мен и дадоха инструкции след 7 дни да се яви за сваляне на конци.

Тя също е била лепена,но са й оставили външни конци за махане.Ти си лепена,но си и шита.Само че конците ти са били вътрешни и разградими.Толкова голям разрез на корем не може да се остави само лепен.Ще се отвори

Реално няма значение по кой точно метод ще е.Белегът е един същ.По-скоро си зависи от типа кожа.Някои кожи образуват кофти цикатрикс

# 297
  • Пловдив
а на момичето до мен и дадоха инструкции след 7 дни да се яви за сваляне на конци.

Тя също е била лепена,но са й оставили външни конци за махане.Ти си лепена,но си и шита.Само че конците ти са били вътрешни и разградими.Толкова голям разрез на корем не може да се остави само лепен.Ще се отвори

Реално няма значение по кой точно метод ще е.Белегът е един същ.По-скоро си зависи от типа кожа.Някои кожи образуват кофти цикатрикс

Да, точно така. При мен вътрешните конци ми направиха проблем - някъде 3 месеца след операцията отляво започна шевът да набира, да тече гной и се подадоха вътрешни конци, които тялото ми изхвърли. За една седмица всичко се оправи, но беше доста неприятно. Белегът ми, вече година след секциото, продължава да избледнява и да става все по-незабележим.

# 298
  • Пловдив
Аз имам въпрос, малко встрани от темата за раждането, а именно знаете ли дали ще има тази година празник на бебетата на "Селена"? Миналата година беше през септември, ходихме с малката и останахме много доволни - беше много забавно /по-скоро за мен, защото дъщеря ми тогава беше едва на 6 месеца Simple Smile/. Сега и за нея ще е вече интересно. Преди години се провеждаше винаги около Празника на детето - Първи Юни. Досега май не е имало пропуск, а тази година не съм видяла все още информация по темата.

# 299
Момичета, искам да попитам, слагат ли при секцио компресионни чорапи или чорапогащи? Ако слагат, аз ли трябва да ги купя или ги дават в Селена?

Общи условия

Активация на акаунт