АГ клиника Селена Пловдив-15

• 116 909
  • 761
  •   1
Отговори
# 660
Няма как частна клиника, принудена да купува скъпа ваксина, да я раздава безплатно.
Зависи. Не мисля, че цена за раждане 1100 или 1500 лв. е безплатно. Все пак освен всичко друго би трябвало да включва и полагащите се ваксини. Все едно да платиш БЦЖ-то на детето. Тук не говорим за личен избор, а за полагаем такъв. Моето дете например ходи в частна ДГ, но аз така съм избрала, не означава, че няма право да иде в държавна  Wink

# 661
По принцип не е редно да минават с такова оправдание. В най-лошият случай трябва да се плати разликата. Иначе не им пречи цените да са им като за частно обслужване, а да си опъват всички възможни допълнителни пари по касата.
В тази връзка е нужна профилактика без значение от поредността на бременността. Следене на антителата в нужните периоди, евентуално профилактика в 28 г.с. /която сега се замислям, че също е редно да се поема, защото пък тази след раждане може да отпадне, но за целта трябва да се утвърди практика в страната дали е е задължителна или не/ и пак след раждане, ако резусът на детето е положителен. Но общо взето е безмислено да си губим времето да коментиране здравната ни система особено и особено репродуктивната част.

Последна редакция: пт, 10 фев 2017, 19:57 от 💎Bling-a-ling💎

# 662
  • Пловдив
Раждаш където е безплатно. Никой не те задължава да плащаш в частна клиника. Имаш право да отидеш в държавна. Това са техните правила и цени. Или ги приемаш, или не. Изборът го правиш ти. Аз никога не смятам в чуждо портмоне. Някой може да реши, че и моят труд струва прекалено скъпо. Това не означава, че ще намаля цената. Или ще го продам безплатно, защото някъде имало безплатно. Свободен да намери по-евтино......Или без пари.

Аз не бях доволна от частната градина. Успях да намеря място в държавната, която исках. Намерих и начин да го преместя. Макар че в частната се опитаха да ме вържат с договор веднага. Както и да им платя таксата. Не им се получи. Въпрос на преценка и подход.

# 663
Така или иначе всички, които сме решили да е там, очевидно, че плащаме и ще плащаме всичко, не виждам изобщо защо се коментира. Въпросът беше друг и ще се радвам и още някой да се включи с мнение.

# 664
Допълвам се, че сега звънях на регистратура и не знаеха. Цитирам "мисля, че се доплаща нещо, но трябва да питате лекуващия лекар". Така че питайте си лекаря, мами  Flutter

# 665
Да, само дето и самите лекари не са наясно, особено тези, които само ползват базата на болницата и не са назначени там на работа.
Те поне да поддържат количества, че и пет различни човека да питам до последно няма да съм сигурна, че наистина ще имат. А не е като да отидеш и да си го купиш веднага от първата аптека.
Така че може да разчитаме на актуална информация само от някоя скоро родила там мама.

Последна редакция: пт, 10 фев 2017, 19:58 от 💎Bling-a-ling💎

# 666
  • Пловдив
Именно, коментари за ценовата политика, са излишни.  Peace

# 667
Да, и на мен ми стана странно, че на регистратура не знаят  newsm78
Дано някой пише от опит наистина. Ако не, каквото такова  Whistling

# 668
И аз не съм от Пловдив. Моето секцио се пада в понеделник и се чудя дали в неделя биха ме приели. Ще питам доктора следващия път. Само не ми се иска да ми слагат абокат от предната вечер, че много ме дразни. Между другото през целия престой в болницата ли се стои с абоката?
И двата пъти ме риеха следобед. Казаха ми преди 17 часа. Абокат ми сложиха сутринта преди секциото. Щом не сте от Пловдив по-добре е от предната вечер. Поне на мен ми беше по-спокойно 

# 669
  • Пловдив
Момичета, а има ли някоя родила с - резус фактор, а бебето + и сложиха ли ви анти д гама-глобулин безплатно?
Аз съм с отрицателен резус фактор, а детето ми с положителен. Родих през март 2015г. Точно от регистратурата на Родилното ми обясниха ситуацията с ваксините. Значи ваксините са заплащат. Тогава бяха 190 лв. Те ги осигуряват. Направих тогава на своя глава проучване, чрез познати фармацевти и се оказа, че като цяло толкова вървят като цена. Само в една аптека ми казаха, че могат да ми я продадат за 180лв, но реших, че за 10 лв не си струва да я поръчвам и да чакам да ми я доставят, т.к. на повечето места по аптеките ги нямат в наличност и ги поръчват от складовете. Само се поизнервих от чакането за установяване на резус фактора на детето в клиниката, защото стана готов буквално няколко часа преди крайния срок за поставяне на ваксината. Цената на ваксината после ви се прибавя към сумата за раждането и се заплаща при изписването.

# 670
  • Пловдив
И аз не съм от Пловдив. Моето секцио се пада в понеделник и се чудя дали в неделя биха ме приели. Ще питам доктора следващия път. Само не ми се иска да ми слагат абокат от предната вечер, че много ме дразни. Между другото през целия престой в болницата ли се стои с абоката?
Колкото и пъти да съм лежала по отделения, включително и в Селена, абокатът / ако ще се използва такъв по време на престоя в болницата / се поставя още при приемането на пациента. Ако отидете предната вечер и се окаже, че до сутринта няма да има никакви планирани вливки, мисля, че може да ви го сложат и на сутринта или поне да ги помолите. Иначе абокатът по стандарти се сменя на всеки три дни, ако е необходимо и по-често. Истината е, че редовно в Селена поставянето на абокат ми беше голяма драма, защото все попадах на неопитен персонал и или ми пукаха вените, или ми се запушваше абокатът. Само в деня на секцито акушерката Дари се случи да ми го постави и нямах проблеми. Обаче не разчитайте на тях при нужда от смяна на абокат. Трябва вие да им напомните или да си поискате при необходимост. Аз на третия ден след секциото ги помолих да ми го сменят. Те се консултираха с лекар, той каза, че няма да имам нужда повече от него и направо ми го махнаха. От опит най-удобно е да се постави отгоре, върху ръката. Там сякаш най-малко пречи на ежедневните движения, които ще трябва да извършвате, свързани както с вас, така и с грижите по детето.

# 671
Аз съм с отр резус а бебо- с положителен. Биха ми Резонатив, струва ми 130 лв и е по желание. Можеш да откажеш, ако искаш. Абокат ми сложиха непосредствено преди раждането и го свалиха след като се прецени, че нямам нужда от него. Така процедираха и с момичето, което лежеше при мен и беше секцио.

# 672
  • Пловдив
Аз съм с отр резус а бебо- с положителен. Биха ми Резонатив, струва ми 130 лв и е по желание. Можеш да откажеш, ако искаш. Абокат ми сложиха непосредствено преди раждането и го свалиха след като се прецени, че нямам нужда от него. Така процедираха и с момичето, което лежеше при мен и беше секцио.

Ваксината от тях ли я получихте или вие си я закупихте? Колкото до поставянето на абокат, специално при секцио, няма как да се сложи непосредствено преди операцията / освен, ако не е по спешност /, т.к. се правят вливания с физиологичен разтвор преди секциото, с цел хидратация на организма и това е част от предоперативната подготовка на пациентката, така че в най-добрия случай, се поставя около час-два преди началото на операцията.

# 673
Ами аз това имам предвид под непосредствено- не е от предишната вечер, защото тя бе в болницата още вечерта преди секциото.
Ваксината получих от болницата.
Относно прегледите за детето, в цената на раждането са включени всички изследвания при отр резус на майката, ваксини, слухов скрининг. Плаща се допълнително 30 или 40 лв(не помня точно) за консултация с ортопед.

# 674
И аз съм с - резус фактор, но за хубаво или лошо и двете деца са също-. Не се наложи поставяне на ваксината, но ме бяха предупредили че се заплаща ако се наложи. Предупредиха ме, че ако се наложи кръвопреливане, ще ми трябват двама дарители- с коя да е кръвна група. Но това защото съм с таласемия и по време на бременност поддържам хемоглобин 80-90.
Втория път влязох за секцио с бронхит, който ми излекуваха с допълнителни системи, докато бях там и нищо не съм плащала допълнително.

Общи условия

Активация на акаунт