Искам да кажа ... (77)

• 64 801
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
В момента пека принцеси с кашкавал. И мини шопска салата ще си направя. Направо ми иде и гофрети с течен шоколад да приготвя. Мхммм, хем ще остане смес за сутринта за закуска.

# 586
Добро утро!

Лиляна, добре завърнала се! Снимките са много хубави, пак ми се ходи в Дубай...
Надявам се малкото Жаки и близнаците вече да са здрави!

# 587
Лиляна, добре завърнала се! Хубави снимки!

Нямам търпение да свърши денят за да отида при майчето. Днес е рожденничка и хем ще се видим, хем ще си хапна тортичка. Надявам се и да й хареса подаръкът, който съм взела.
Не ги обичам понеделниците. Но поне се събудих с настроение.

# 588
      Лиляна, добре завърнала се!
      Много впечатляващи снимки! Разкажи,моля те малко повече- какво ти хареса, какво - не ,какво непременно трябва да се види. Ще бъде интересно за всички, предполагам

# 589
Добре дошла Лиляна и мерси за снимките, на последната си ти, нали, не е точно селфи, но няма да издребнявам. Wink Разкажи какво ти направи впечатление, кое не ти хареса там, жегата ясно, хората как ти се сториха?
И ние другата седмица заминаваме за Германия, аз по почивки обикновено забравям за нет,напълно умишлено. Само когато съм си в София  пиша във форум или фейсбук. Иначе ми се струва абсолютно загуба на време вместо да събирам впечатления, да забия глава в монитора и да чета кой къде го сърби и какво ял на вечеря.
И на мен все не ми стига времето прекарано извън нормалното ни ежедневие, много обичам промените - и аз като дърво без корен.

# 590
  • София
Добро утро!
Много хубави снимки видях от Лиляна и чакам разказ.  Grinning

Боже, какво става с това време?! Вече се отчаях, каквото и да облека ми е студено. А някак си ми е неудобно да си облека зимното яке в средата на месец май.  Crazy

# 591
Добро утро!
Бърди, на патерица, честит рожден ден! Да си здрава, щастлива и влюбена!
Белла, синът ми тръгна на ясла на 1 и 2 месеца, тъкмо беше проходил, не ми се е случвало да съжалявам за решението си. Имам си времето с него, комуникацията и т.н.
Лили, чудесни снимки.
Разказът за малкото Жаки направо ме потресе.

# 592
  • София
Да кажа и аз за яслата. Не бих си пуснала детето само заради едната социализация. Моята дъщеря я гледаше бабата на мъжа ми и тръгна направо на градина. Не е имала грам проблеми с адаптации и социализации. Вече говореше и разбираше отлично и като се прибираше надълго и нашироко ми докладваше какво се случва в градината. Госпожите бяха наясно, че много трябва да внимават какво говорят и правят пред нея, защото информацията след това ме заливаше.  Laughing

# 593
Благодаря за отговорите момичета!
Лил, разкажи повече, де. Снимките са чудни.

# 594
  • Бургас
Цвети тръгна на ясла на две години. Смля се да боледува Simple Smile Нейната приятелка, с която тръгнаха в един ден за престоя в яслата сумарно е отсъствала десет дни. Така ,че си е до организъм.
Мариана вече е записана на ясла (тука системата е такава) и ще тръгне чак другият март. Тоест на година и 11 месеца. Обаче ,започнахме да се замисляме да тръгна по-рано на работа и може да се наложи да тръгне по-скоро.
Бърди , честит рожден ден!
При нас е топличко. Светълчо, времето вчера беше подходящо за плаж, но водата беше студена. На Цвети това не и пречи особено Wink

# 595
Хладно е, спор няма. Аз напук точно се пльокнах по бански. Simple Smile
За ясла съм твърдо против, и най - некадърния психолог би потвърдил, че за едно дете. отглеждането му в семейна среда преди 3 годишна възраст е най- доброто, което  може да се направи. Ако родителите има възможност,  разбира се.
А и често ми се струва, че наистина твърде бързо се очаква от децата да порастват,  както и че на доста хора прекалено бързо им писва майчинството и стоенето в къщи и  си търсят извинение с тая социализация на годинка. Crazy
По- напред мисля Снежна е дала мнение, с което съм много съгласна. За това как хората постоянно сравняват децата  и се опитват да ги натикат в калъп, както и често преувеличава "постиженията" на своите.
Моето дете не съм си и помислиха за ясла, записах я на частно заведение и то полудневна форма, на 3 г.4 м. беше.
 И вярвайте ми, не е асоциална Simple Smile Напротив,  от най- добрите в класа е, с добра комуникация, има куп приятели, не боледува.
Гледайте си детето  и се водете по него,  всяко е различно, не слушайте другите майки коя какво и защо правела.
Те на думи са магьосници, като се сетя за времето,  когато ходех по градинките и ми се изправя косата.  Laughing Crazy

# 596
Аз като си бях във Варна ми идваше да си облека всички дрехи от куфара едно върху друго. Пронизващ студ отвсякъде усещах и много влажно, а си мислех, че тук е безобразно влажно. Постоянно валеше нещо, от силен дъжд, до много ситен, като прах направо. Отврат! Само последния ден светна слънцето, че да се разходя из морската.
Тук в момента е 20 градуса, през деня стига до към 24-25 и е много слънчево. Така най-обичам като е, но като знам какво ще стане след около месец...  Twisted Evil

Лиляна, как понесе горещините?

# 597
Аз като си бях във Варна ми идваше да си облека всички дрехи от куфара едно върху друго. Пронизващ студ отвсякъде усещах и много влажно,

Трябваше да видиш днес какво е. Сутринта, преди 7, тъкмо детето тръгваше на училище се изля ужасен порой, все едно с огромни кофи някой залива земята. Тъмно, мрачно, дъждът плющи като обезумял. Час след това, когато аз тръгвах на работа стана като за плаж.

Тези внезапни промени ме побъркват, първо - не знае човек как да се облече, второ- действа ми зле на психиката.

# 598
  • Ямбол
Чек, жегата беше голяма, но се понасяше(около 40-42 градуса през деня и 30-35 вечер). Даже и на плаж успяхме да поседим за около час единия ден. През останалото време обикаляхме много и често влизахме в разни климатизирани места. Благодарение на темата за Дубай тук успях да се подготвя за основните места, които успяхме да намерим там не много трудно. Движехме се основно с метро и таксита. Всичко там е огромно - сгради, кули, плажове, пътища, аквариуми, градини, пазари, цени ... Най-много ми харесаха пеещите фонтани и общо поне 3-4 пъти ги посетихме, понеже бяха наблизо до нашия хотел и долу-горе в центъра на главната улица, където се движи метрото. Интересно ми беше да наблюдавам съвкупността от различни култури и нации, кухнята им ми хареса, в хотела ресторантът беше азиатски. Всички хора там са много мили и отзивчиви.
Разгледахме Палмата, посетихме плажа до Бурж Ал Араб(седемзвезден хотел), както казах често наблюдавахме фонтаните пред кулата Бурж Калифа, в моловете гледахме зимната пързалка, аквариума, ходихме на разходка в Дубай Марина, Мадинат Джумейра и Дейра - стария Дубай, там си взехме лодка за разходка по крийка. На пазарите много не стояхме, че отвсякъде изскачаше по някой да ни дърпа да му разгледаме магазина и естествено докато не си купихме арафатка, не ни оставиха на мира. Като цяло е красиво и различно. Доволна съм, че имахме свободата да си избираме къде да ходим и не бяхме притеснени от предварителни планове и резервации за разни атракции.Мисля, че няма смисъл да се препуска от място на място.

# 599
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Благодаря ви много за мненията за проговарянето. Все още не съм притеснена, родителите и те (слава богу!), защото впечатлението ми е, като че детето не иска да говори, а не че не може. Допускам и че може да греша, разбира се. Защото вчера ме викаше при нея (това при нея е изразено с кимане с глава) и аз казах "ааа, не, докато не кажеш "баба", няма да дойда" и тя извика "бабааааа!" Или казва "нана" и ме води за ръка в спалнята. Без баща си не може да диша, трябва да го вижда във всяка минута. Той изчезна от погледа й, тя се притесни и аз, за да я успокоя, я заведох пред вратата на тоалетната и шепна "тука е тате" (шепна, за да не го притесня пък него Joy) И тя шепне: та-те, та-те.
Т.е. има данни за артикулация.
Ще видим.

Бърди, някак съм пропуснала рождения ти ден newsm78
Честита да си, жива и здрава и нищо добро да не те пропуска!

Лиляна, наистина впечатляващи снимки! Но чакам и аз разказ - друго са живите впечатления.

Общи условия

Активация на акаунт