Искам да кажа ... (77)

• 64 787
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
  • Ямбол
Хич ме няма по разказите. Обобщенията са ми по-близки. Всичко там е изкуствено и грандоманско, само хората са истински и усмихнати. Впечатляващо е съчетанието на ориенталското с лукса и новостите от нашия свят.

# 601
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Но пък явно те бива в сбития разказ!
Я виж как в 2 изречения събра цялата картина - социална, технологична и културна.

# 602
 както и че на доста хора прекалено бързо им писва майчинството и стоенето в къщи и  си търсят извинение с тая социализация на годинка.
Хайде да си спестиш генералните заключения.

# 603
  • София
Я виж как в 2 изречения събра цялата картина - социална, технологична и културна.
Светалчо, май си пропуснала разказа са Лиляна. Виж й предпоследния пост в темата.  Peace

# 604
  • sofia
Честит рожден ден, Бърди! bouquet

Добре дошла, Лиляна! Хубаво е човек да ходи на нови и непознати места.

както и че на доста хора прекалено бързо им писва майчинството и стоенето в къщи и  си търсят извинение с тая социализация на годинка.

Белла, не го приемай лично заключението на Ша. Хич не ми беше лесно да призная пред себе си тази истина  Laughing С големия се върнах рано на работа, но свекърва ми го гледа половин година и после тръгна на ясла (на 2 г.). Добре, че децата нямат спомени от тази възраст.... беше нещо кошмарно, ама аз с мантрата, че трябвало да свикне. Като родих брат му го спрях от ДГ.
Дребното тръгна направо на ДГ на 3г.
Добър вариант е полудневното посещение на някакво детско заведение в такава ранна възраст, ако идеята е социализация. Хранене, спане - вкъщи.

# 605
Веси, така казано картинката е съвсем различна. Благодаря!

# 606
Не съм съгласна , че детската градина спомага за социализацията и так далее .
 Дъщеря ми никога не е ходила и е в пъти по - социална от братовчед си , който стои по цял ден затворен в къщи - в момента е на 21г .
 Като беше малка неволно чух как етърва ми пояснява на свекърва ми , че дъщеря ми ще стане едва ли не социопат , защото не ходи на градина.
 Синът ми ходи и си е социален - но това е до детето .
 Но има разлика в развитие - научих дъщеря си на буквите рано / ами то си е и от нея де - прилича по това на мен - страстта по книгите и т.н.
   Бела щом си преценила , че така трябва просто действаш . Дано не боледува малчо много и да свикне бързо.  Hug
Синът ми е от бързо приспособимите и грам не му пукаше и не е плакал.
 Но на ясла не е ходил .

# 607
Не съм съгласна , че детската градина спомага за социализацията и так далее .
 Дъщеря ми никога не е ходила и е в пъти по - социална от братовчед си , който стои по цял ден затворен в къщи - в момента е на 21г .

Детската градина, в която ходеше дъщеря ми е страхотна, макар да знам че това е изключение. И друг път съм казвала, че на нея от там са ѝ най-добрите приятели, а ние на свой ред сме приятели с родителите на няколко от децата. Синът ми не е ходил на ясла, ДГ, даже и на предучилищна. Направо на училище тръгна. Не е антисоциален в никакъв случай. Но едва ли става дума за оформяне на характер, по-скоро  за това, че детето може и да се забавлява в ДГ.

Извън горния аспект, на повечето жени по света просто им се налага да работят. И да не им се налага заради едното оцеляване, те все пак предпочитат да имат доходи, което е напълно разбираемо. Но в България ДГ масово са просто гадни. Мен ако пита някой, училищата са още по-гадни, но не можеш да не пратиш детето си на училище.

# 608
Аз съм доволна от ДГ в която беше синът ми - на село и само най -много 10 деца . Прекрасни учителки и персонал.
 От училището в което учат също - прекрасна директорка и учители . Винаги има и не толкова , но идеално няма никъде.

# 609
При нас децата тръгват на градина между 10 мес. и една година. Ако беше толкова пагубно за тях, едва ли щеше да се запази тази схема дълго Wink До дете си е обаче, някои много добре го понасят, други- не.

# 610
До дете е, до майка, до семейство и т.н. Нека не се лъжем, че всички майки, които уж си стоят вкъщи, за да гледат детето, му дават всичко необходимо като грижа, внимание и т.н. Някои от децата, отглеждани вкъщи стоят по цял ден пред ТВ-то и ядат полуфабрикати, което аз лично не мога да нарека добро за детето.

# 611
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Светалчо, май си пропуснала разказа са Лиляна. Виж й предпоследния пост в темата.  Peace

Хаха, Тонка, да, точно така се е получило. Понякога комп. ми прави този номер - като вляза в темата, ме пуска един-два поста след последния, който съм прочела.

За ясли и за ДГ - дали на детето ще му е добре там, зависи от хиляда неща, но най-много, според мен, от персонала. Ето сега, нашият малчуган харесва едната учителка в ДГ и не харесва другата. Понеже не знае коя ще е на смяна, за всеки случай плаче, като отива.
С една приятелка съм ходила сутрин да водим нейното дете - същата работа. Чака да види коя учителка ще го посрещне: ако е любимата, се хвърля радостно към нея и я прегръща през краката, ако е омразната, се скрива зад полата на майка си и оттам нататък настъпва ад и за майката, и за детето. (А може би и за учителката.)

# 612
  • София
Светалчо, и двете ми деца имаха предпочитания към учителка, така че и аз смятам, че най-важен за детето е подхода на учителките.
Бърди, жива, здрава, много щастлива и обичана да си!
Тонка, аз си извадих отново зимното яке и ботушките  Grinning, омръзна ми да студувам.

# 613
А ти хайде да не се припознаваш. Wink
Първо, изобщо не съм имала предвид теб и конкретната ти дилема дали или не да пуснеш бебето на ясла, а просто изказвам наблюдение от времето си, прекарано сред майки,  по градинки, паркове, лични контакти и пр. което е от близо 8 години.
Това, че на жените им писва е факт,,  зрялост се иска да го признаеш и не всички го правят, защото се страхуват, че ще ги обявят за лоши майки. А си е човешко, аз лично не бих съдила никой.
Факт е и  че са гадни яслите  в Бг, персонала  в повечето е  недобросъвестен и общо взето такъв, на какъвто аз не бих си поверила детето.
Слава Бога не ми се е наложило да правя избор, желая на всяка жена да направи правилния за себе си. Wink
Лиляна,  готино, мерси,  че сподели. Купи ли си нещо шаренко? Laughing

# 614
Според мен не си търсят извинение, а наистина вярват, че пращайки детето в ясла, то ще се социализира, обикновено невежество. В тази прекалено млада възраст социализацията става в семейството - от там се започва и постепенно се разширява кръгът на контактите. Яслата винаги е нещо гадно за детето и е стрес, градината вече може и да допадне на някои деца, особено на деца над 4 и половина години, те наистина имат нужда и от контакт с другарчета, разбира се тези другарчета не бива да са 30, разположени в помещение като за 16.

Общи условия

Активация на акаунт