Мъжете и домакинстването

• 115 080
  • 2 432
  •   1
Отговори
# 1 830
Абе.. скъпият... като се явя на входната врата с 3 огромни торби с покупки все казва, че е трябвало да му се обадя и той да ги качи  до горе (нямаме асансьор), ама някак неубедително и с една такава доволна усмивка - просто го споменава  Laughing
Хич не му вярвам. Ако толкоз му дремеше, че се товаря, щеше и той да пазарува, нали?! Mr. Green
Като на него не му дреме, че ти влачиш тежко, защо на теб ти дреме има ли той какво да яде и му готвиш?

# 1 831
  • София
Тъй като аз пазарувам повечето, никога не се товаря с повече от една торба.
Ако ММ иска стек бира, палим колата и правим голям пазар.

# 1 832
Не знам не осъзнавате ли, но физическата сила на мъжете не е като женската, за тях да пренесат торбата е като вие да си носите дамската чанта.
Поне разбрах, че на децата трябва да опрощаваме всички домашни и да не правят нищо, защото са си носили раниците Mr. Green те са по-тежки от ежедневните торби с продукти. Горките.
Чудя се как така бащите не си взимат отпуск, за да чакат пред кабинетите дъщерите си и да им носят чантите от стая в стая? А, да, защото е детска работа и не върви мъж да се излага така. Но за пред жена си ще пъшка и охка, та да покаже колко много е свършил и като влязат у тях да си почива спокойно, вместо да се замисли какво нея я чака...

# 1 833
Но за пред жена си ще пъшка и охка, та да покаже колко много е свършил и като влязат у тях да си почива спокойно, вместо да се замисли какво нея я чака...

Твоят така ли прави?

# 1 834
Имам чувството, че някои потребителки в темата делят един мъж.  Mr. Green
Няма друга причина да се хапете лично.  Twisted Evil

# 1 835
Не, научих го тук в темите от жените, които обясняват, че женската работа не трябва да се пипа от мъж.

Имам чувството, че някои потребителки в темата делят един мъж.  Mr. Green
Няма друга причина да се хапете лично.  Twisted Evil
Единствената причина, за която се сещам е, че не им харесва положението, в което са.

# 1 836
Затова е по-лесно да иронизират списващите тук, за да не им се налага да си погледнат както трябва в дома.

# 1 837
Не, научих го тук в темите от жените, които обясняват, че женската работа не трябва да се пипа от мъж.

Не виждам смисъл да пъшка и да охка, щом така и така жената поема женската работа. 

# 1 838
  • София
Днес моя го е ударил трудовия ентусиазъм.
"Ще изчистя банята".
Решавам да понахалствам.
"А леглото ще оправиш ли?"
"Че какво му е. Никой не го вижда"
"Ще простреш ли?"
"Не."
Та толкова му беше явно мерака.
 Mr. Green

# 1 839
Е, ся ще се хвалим ли Wink
Моят пък вчера изми тоалетната Wink
 Laughing

# 1 840
  • София
Какво ти хвалене. Крайно време беше след като аз чистя, а той само мърси.
Миналия понеделник, таман бях ичистила и дойде да си мие части от колата! Даже канала запуши. #2gunfire

# 1 841
  • София
absurT, че кой е казал, че другите мъже карат жените си да правят тези неща?
Нещо не ви схващам логиката.
Това, че един мъж днес е сготвил за семейството си, не значи, че като има тежко за носене ще кара жена си.
Какво значение има, че някога ще пали печка, ако през ден от юли на главата й има 10 неща за правене?
Толкова ли е ненормално да види какво има да се прави днес, не утре, не след 5 дена, не след 3 месеца, а днес, и да си го споделят?

А и не останах с впечатление нейният да претака зеле, да пали печки или да дои крави.
И аз не схващам твоята- мъжете са длъжни да правят всичко, каквото излезе , а жените да внимават, да не поемат повече от половината чистене, простиране и бърсане на прах.....
Не говоря за готвенето- както писах, това е изкуство и щом мъжът в семейството го владее, а на жената ръцете са ѝ две леви, няма смисъл да се пъне.
Поделянето на работата е едно, а откровения мързел и пазенето да не се минеш- съвсем друго.
За съжаление, доста жени са готови да бачкат като изоглавени навън, да тикат и мъжете си да изкарват повече пари, които да хвърлят на всякакви пишман- майстори, само и само да няма мъжка работа вкъщи, за да може мъжът да запаше престилката, хукне с парцала за прах и да простира с упоение, докато жената помпа чувството си за еднаквост с мъжкия пол. Peace

# 1 842
Гледам че си хвалите мъжете, та и аз да похваля моя-изпра, простря, сгъна сухото пране и изми банята. И всичко-без да го карам.
Гордея се с него  Laughing Heart Eyes

# 1 843
А пък моя вчера, след страшен скандал - най-накрая разчисти гаража и сега вече паркирам вътре..))
 Mr. Green

# 1 844
И аз не схващам твоята...
Адекватна реакция спрямо ситуацията. Няма категорично делене, няма списъци, няма броене, няма капризи, няма нищо, и за двамата.
Напред съм дала пример:
Скрит текст:
Наложи се да пътуваме почивните дни и вчера се прибрахме към 19 ч.
Трябваше да се сготви, да се направи салата, да се сложи маса, да се разопакова багажа, да се пусне пералня и дрехите от сушилнята след това да се сгънат по гардероби, да се зареди миялна.
Нищо друго.
Започнах да оправям багажа, за да има време за дрехите преди да легнем.
Мъжът ми отиде да готви, за да не вечеряме по нощите.
Докато оправих багажа и пералнята той беше готов и влезе да се изкъпе, видях свободна кухнята и нарязах салатата, която стана готова тъкмо той като излезе. Заминах аз да се къпя и като излязох масата беше сложена. Вечеряхме, после погледахме и коментирахме последните новини, че денят беше такъв, дрехите бяха готови и заминах да ги сгъна преди да са се намачкали в сушилнята. Като се върнах минялата беше заредена и си продължихме вечерта.
Никой никого не е карал да прави нещо, нито сме се разпределяли по списък.

На теория, ако се беше счупило нещо или имаше тежко за влачене, това щеше да е негова работа, а аз да се натоваря с всичко изброено горе.

На практика - посочете ми една причина да ме натовари да свърша всичко сама, а той да чака отстрани. Само за една се сещам - да не се мине.

Общи условия

Активация на акаунт